Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012

"Κέρασε Ελλάδα" ο νομός Κιλκίς στα Χανιά

Ιδιαίτερα έντονη ήταν η παρουσία της Κιλκισιώτικης αποστολής στην τριήμερη έκθεση των Χανίων με τίτλο «ΚΕΡΝΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑ».
Η έκθεση είχε ως κύριο αντικείμενο την προβολή αγροδιατροφικών προϊόντων. Ο Νομός Κιλκίς συμμετείχε με τις εξής επιχειρήσεις: ΑΪΔΑΡΙΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΚΗ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΧΑΤΖΗΒΑΡΥΤΗΣ Α.Ε., ΑΡΧΟΝΤΑΚΗΣ ΙΩΣΗΦ Α.Ε., ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΒΕΕ, ΓΙΟΥΡΙΜΑΚ Α.Ε., ΓΚΟΥΡΝΤΖΙΔΟΥ ΕΛΣΑ & ΣΙΑ Ο.Ε, ΔΑΡΤΣΗ ΔΗΜΗΤΡΑ, ΔΕΔΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ. ΕΚΟΦΑΡΜ ΕΛΛΑΣ ΑΒΕΕ, ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ, ΚΟΝΣΕΡΒΟΠΟΙΪΑ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε., ΛΙΑΠΠΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Α.Ε., ΠΑΡΠΑΡΑΣ Α.Ε., ΤΑΤΣΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ, ΚΙΛΚΙΣ, ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ Α.Ε., ΦΑΙΔΩΝ Α.Ε.
Επικεφαλής της αποστολής του νομού μας ήταν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Π. Τονικίδης.
Η έκθεση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και της Κεντρικής Ένωση Επιμελητηρίων (ΚΕΕΕ).
Στην τελετή των εγκαινίων απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς και με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου της ΚΕΕΕ, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα κοινά στοιχεία της Κρητικής Διατροφής με την παραδοσιακή Μακεδονική και Ποντιακή Διατροφή, τόνισε τη σημασία της συστηματικής και οργανωμένης προβολής των αγροδιατροφικών προϊόντων. Μέσα από την προβολή και την εξωστρέφεια, θα επιτευχθεί και η διεύρυνση του πλαισίου της επικερδούς εμπορίας τους.
Ο κ. Τονικίδης είχε ευρεία συνεργασία με τους προέδρους των τεσσάρων Επιμελητηρίων της Κρήτης, όπου και σημειώθηκε ταύτιση απόψεων για το ρόλο που μπορούν να παίξουν τα Επιμελητήρια στην διαδικασία της προβολής – ανάδειξης – δικτύωσης και εμπορίας των Ελληνικών αγροδιατροφικών προϊόντων. Στα πρόσωπα των προέδρων των Επιμελητηρίων της Κρήτης εξάλλου θα τιμηθούν οι Κρήτες αγωνιστές που θυσίασαν τη ζωή τους στα Μέτωπα της Μακεδονίας. Αυτό θα γίνει κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΕΕ που θα πραγματοποιηθεί στο Κιλκίς εντός του 2013.
Τον Κιλκισιώτικο εκθεσιακό χώρο τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Αρναουτάκης Σταύρος, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Βουλγαράκης Απόστολος, ο Δήμαρχος Χανίων κ. Σκουλάκης Εμμανουήλ, καθώς και πλήθος εμπορικών και όχι μόνον επισκεπτών.
Ενδεικτικό της επιτυχίας ήταν ένα γεγονός ξεχωριστό που αναδεικνύει πως χτίζονται οι εμπορικές σχέσεις πάνω σε ανθρώπινες βάσεις. Το Κρητικό Κτήμα «Κατά Μάρκον Παναγιωτάκη» προσέφερε όλα τα προϊόντα του μέσω του Κιλκισιώτικου περιπτέρου για να κεραστούν στους επισκέπτες της έκθεσης, την τελευταία ημέρα μαζί με τα τοπικά αντιπροσωπευτικά προϊόντα.
1 σχόλιο:

  1. μπραβο στο επιμελητηριο κιλκις....παντα κοντα στο καλο του ν.κιλκις

    ΑπάντησηΔιαγραφή