Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς: "Να διαγραφούν όλα τα χρέη των δημοτών προς τον δήμο Κιλκίς"

Στις 2-10-2012 δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου Κιλκίς, αλλά και σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα της πόλης μας ανακοίνωση του Δήμου, που εν ίδει ενημέρωσης προς τους πολίτες που οφείλουν στον Δήμο, προβαίνει στην πραγματικότητα σε ανοιχτή απειλή κατασχέσεων περιουσιακών στοιχείων των οφειλετών, χωρίς μάλιστα να κάνει οποιαδήποτε διάκριση των οφειλών (πρόστιμα, τέλη, φόροι, κλήσεις κλπ), ούτε καν να αναφέρεται σε μεγάλες ή μικρές οφειλές. Σε μια προσπάθεια δε να αποσείσει τις όποιες ευθύνες από πάνω της και να νίψει τας χείρας της, η δημοτική αρχή καταφεύγει στο γράμμα του Κώδικα Εισπράξεων Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ) καθώς και του Κώδικα Υπαλλήλων ΟΤΑ, για να πείσει τους συμπολίτες μας ότι δεν μπορεί να κάνει αλλιώς. 
Πέραν του ότι όλοι σ’ αυτόν τον τόπο γνωρίζουν ότι τα θέματα αυτά δεν άπτονται της πιστής εφαρμογής των διατάξεων και βέβαια ούτε των ευθυνών των υπαλλήλων του Δήμου για την εφαρμογή τους, αλλά διαχρονικά συνιστούν κεντρική πολιτική επιλογή της εκάστοτε δημοτικής αρχής, υπενθυμίζουμε στον Δήμαρχο και την πλειοψηφία του Δ.Σ. Κιλκίς μερικά πράγματα, που ως κοντινότερος θεσμός στον πολίτη, θα όφειλαν να λαμβάνουν περισσότερο υπ’ όψιν και να χαρακτηρίζουν αποφάσεις και ενέργειές τους :
· Η οικονομική κρίση και η αυξανόμενη ύφεση έχει επιφέρει τραγικές συνέπειες στους εργαζόμενους, τα νοικοκυριά και τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και της πόλης μας.
· Όλοι οι παραπάνω συμπολίτες μας έχουν υποστεί ή πρόκειται το επόμενο διάστημα να υποστούν τα πάνδεινα από «απειλές» και ενέργειες κατά της περιουσίας και της ποιότητας ζωής τους, από κρατικούς ή μη φορείς και υπηρεσίες, όπως οι τράπεζες, οι ΔΟΥ, τα ασφαλιστικά ταμεία κλπ. Το τελευταίο που θα περίμεναν είναι οι απειλές και του Δήμου τους, του φορέα δηλαδή που θα ‘πρεπε να στέκεται ουσιαστικά στο πλευρό τους τη δύσκολη αυτή περίοδο.
· Αν ο Δήμος Κιλκίς θέλει να προστατεύσει τους δημότες του (αλλά και την εν γένει εισπρακτική του δεινότητα) πρέπει άμεσα να προβεί σε παράταση του χρόνου υποβολής της ρύθμισης, αναστολή κάθε συνέπειας αναγκαστικής κατάσχεσης που απορρέει από αυτήν και πάντως να αναλάβει ευθαρσώς τις πολιτικές του ευθύνες απέναντι στους δημότες του, χωρίς να επικαλείται τις ευθύνες των υπαλλήλων του Δήμου, που κι αυτοί είναι θύματα των συνεπειών της κρίσης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Ν. Κιλκίς, με τα μάτια στραμμένα στους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους επαγγελματίες του Δήμου μας, κάνοντας πράξη το σύνθημα «Κανένας μόνος του στην κρίση», θα σταθεί στο πλευρό των δοκιμαζόμενων συμπολιτών μας, απέναντι σε κάθε επιδείνωση του ήδη καταρρακωμένου επιπέδου διαβίωσής τους, από τον οποιονδήποτε το επιχειρεί. Καλούμε δε την δημοτική αρχή να κάνει το ίδιο, προχωρώντας στην άμεση διαγραφή των χρεών προς τον Δήμο, με βάση κοινωνικά κριτήρια, για τουλάχιστον το διάστημα από 1-1-2010 μέχρι σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.