Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Ανάσα για ΕΟΠΥΥ! Κανονικά γιατροί και ιδιωτικές κλινικές από σήμερα

Τελικώς δε θα χρειασθεί να πληρώσουν έστω προσωρινά οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ για ιδιώτες γιατρούς και ιδιωτικά νοσοκομεία καθώς ανέστειλαν για μία εβδομάδα τις κινητοποιήσεις τους οι ιδιωτικές κλινικές αλλά και οι συμβεβλημένοι γιατροί (κλινικοί και εργαστηριακοί) μετά από τη δέσμευση του υπουργού Οικονομικών ότι θα λάβουν εντός της εβδομάδας ένα τμήμα των οφειλών. 
Κανονικά με πίστωση δηλαδή δωρεάν θα μπορούν τελικά από σήμερα να βλέπουν γιατρούς οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ και να νοσηλεύονται σε ιδιωτικές κλινικές.
Ωστόσο δεν αποκλείεται αν δε δουν το …χρώμα του χρήματος εντός των ημερών να αλλάξουν άποψη και να αποφασίσουν τελικώς να προχωρήσουν στις κινητοποιήσεις τους. Δηλαδή να δέχονται ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ μόνο με μετρητά.
Η απόφαση ελήφθη μετά τη δέσμευση του Υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα για έκτακτη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να καλύψει μέρος των υποχρεώσεων του. Δραστικά συνέβαλε και η δέσμευση για άμεση πληρωμή εντός της ερχόμενης εβδομάδος προκαταβολής νοσηλίων Μαΐου, η προώθηση νομοθετικής ρύθμισης μέχρι τέλος του μήνα για συμψηφισμό υποχρεώσεων προς το Δημόσιο και την καταβολή του χρέους έως 31-12-2011 προς τους παρόχους υγείας άμεσα με την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δις.
Γι αυτό και το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών σε έκτακτη συνεδρίαση του αποφάσισε την προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεων «αναμένοντας την υλοποίηση των δεσμεύσεων με πρώτη την πληρωμή μας μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα» όπως τονίζουν χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.