Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Να ισχύσουν τα στοιχεία της απογραφής του 2011 για τις χρηματοδοτήσεις των Δήμων ζητά η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας

Η ΠΕΔΚΜ απαιτεί να ισχύσουν ακόμη και για την επόμενη δόση της χρηματοδότησης (τακτική και ΣΑΤΑ) των Δήμων όλης της χώρας τα πληθυσμιακά στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί από την απογραφή του 2011 και όχι αυτής του 2001, που ισχύει μέχρι σήμερα.
Και αυτό γιατί τα νέα πληθυσμιακά δεδομένα, βάσει των οποίων υπολογίζεται η κρατική χρηματοδότηση, έχουν αλλάξει σημαντικά με αποτέλεσμα η κατανομή των πόρων να γίνεται με άδικο υπολογισμό, για πολλούς Δήμους, στους οποίους έχει καταγραφεί αύξηση στον αριθμό των κατοίκων τους. Έτσι, δημοτικές αρχές καλούνται να ανταπεξέλθουν σε δαπάνες δημοτικών υπηρεσιών που απευθύνονται σε περισσότερους πολίτες ενώ χρηματοδοτούνται από την Πολιτεία για πολύ λιγότερους.
Παράλληλα το ΔΣ της ΠΕΔΚΜ, μετά τη σημερινή του συνεδρίαση, καλεί την ΚΕΔΕ να προωθήσει τη διαδικασία από την οποία θα προκύψει το νέο (μετά Καλλικράτη) σύστημα υπολογισμού ελάχιστου λειτουργικού κόστους για κάθε Δήμο της χώρας, με βάση και τις νέες αρμοδιότητες που έχουν μεταφερθεί με τον «Καλλικράτη».
Επίσης, το ΔΣ της ΠΕΔΚΜ με ευρύτατη πλειοψηφία ανέκρινε τη συμμετοχή της Ένωσης σε δύο προγράμματα Interreg. Το πρώτο, που είναι ανάμεσα στην Ελλάδα και τη FYROM, καλύπτει τις περιοχές Πέλλας και Κιλκίς και αφορά την ενίσχυση των μικρών και πολύ μικρών αγροτικών επιχειρήσεων. Ο προϋπολογισμός του είναι 453.016 ευρώ και προωθείται από αρχές της FYROM, την ΠΕΔΚΜ και το Κέντρο Γυναικείας και Νεανικής Επιχειρηματικότητας «Εργάνη», του Δήμου Νεάπολης- Συκεών.
Στο πλαίσιο του δεύτερου, που είναι μεταξύ Ελλάδος και Βουλγαρίας και προωθείται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το ΚΕΚ Σερρών με αντικείμενο την εργασιακή κινητικότητα, η ΠΕΔΚΜ θα αναλάβει τη διοργάνωση μίας διεθνούς ημερίδας.
«Με τέτοιες δράσεις η ΠΕΔΚΜ επιτελεί το ρόλο της και σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο. Γιατί μέσα στο ρόλο της είναι η υποβοήθηση αναπτυξιακών μέτρων τα οποία τα έχει ανάγκη ο τόπος μας αλλά και η χώρα μας, σε αυτές τις εποχές της πρωτοφανούς κρίσης. Εργαζόμαστε και θα εργαζόμαστε εντατικά για την αξιοποίηση τέτοιων προγραμμάτων που προσφέρουν όχι μόνο έσοδα στην ΠΕΔΚΜ. Αλλά ενισχύουν την τοπική ανάπτυξη αφού απορροφούν ευρωπαϊκά κονδύλια τα οποία διοχετεύονται σε θέσεις εργασίας και στις τοπικές αγορές, που τόσο τα έχουν ανάγκη», δήλωσε μετά τη συνεδρίαση ο Πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ και Δήμαρχος Νεάπολης- Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.
Τέλος, το ΔΣ της ΠΕΔΚΜ αποφάσισε να απευθυνθεί στην ΚΕΔΕ αλλά και στα συναρμόδια υπουργεία με αίτημα την αύξηση των συμβάσεων αλλά και των ειδικοτήτων που εγκρίθηκαν για το εποχικό προσωπικό των Δήμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.