Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών σχετικά με τις παρατάσεις στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Αναφορικά με την παράταση υποβολής φορολογικών δηλώσεων για τα φυσικά πρόσωπα, μέχρι τις 16 Ιουλίου, το Υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει τα εξής:
-Έντεκα μέρες πριν τη λήξη της προθεσμίας, είχαν υποβληθεί μόνο 492.869 ηλεκτρονικές και 81.306 χειρόγραφες φορολογικές δηλώσεις επί συνόλου 5,5 εκατ. περίπου.
-Η νέα λήξη της προθεσμίας είναι νωρίτερα από την αντίστοιχη περυσινή
-Η εισροή εσόδων στα ταμεία από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων, θα γίνει ενωρίτερα από πέρυσι λόγω της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής – για πρώτη φορά – υποβολής των δηλώσεων για εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ (με εξαίρεση τους συνταξιούχους) και για όλους τους επιτηδευματίες.
Αυτό αναμένεται επειδή, σε αντίθεση με τις χειρόγραφες δηλώσεις για τις οποίες απαιτείται μεγάλος χρόνος επαλήθευσης και καταχώρισης στο σύστημα, οι ηλεκτρονικές δηλώσεις εκκαθαρίζονται αυτόματα, γεγονός που βοηθά στην άμεση βεβαίωση του φόρου αλλά και στην διευκόλυνση των διεκπεραιώσεων και ελεγκτικών επαληθεύσεων.
Αναφορικά με την ολιγοήμερη παράταση για τις δηλώσεις των νομικών προσώπων (ΑΕ,ΕΠΕ κλπ), μέχρι τις 8 Ιουνίου, αυτή αφορά αποκλειστικά στην ηλεκτρονική υποβολή αριθμού δηλώσεων που δεν είχαν υποβληθεί.
Η ηλεκτρονική υποβολή αυτών των δηλώσεων διευκολύνει το Υπουργείο Οικονομικών στην άμεση καταχώριση αυτών και την επίτευξη του στόχου των άμεσων διασταυρώσεων.
Με την ευκαιρία αυτή προτρέπουμε τους φορολογούμενους στη σταδιακή υποβολή των δηλώσεων, ώστε να μην ταλαιπωρηθούν τις τελευταίες ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.