Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Η Κινηματογραφική Λέσχη Κιλκίς στην ετήσια συνάντηση- συνεδρίαση της ομοσπονδίας κιν/κών λεσχών Ελλάδας

Στην Αλεξανδρούπολη βρέθηκε ο Γιάννης Τσιτσίμης ως εκπρόσωπος της Κινηματογραφικής Λέσχης Κιλκίς "Ανοικτή Οθόνη" και έλαβε μέρος στην ετήσια συνάντηση- συνεδρίαση της ομοσπονδίας κιν/κών λεσχών Ελλάδας το τριήμερο 1,2 και 3 Ιούνη 2012. Το πρόγραμμα του συνεδρίου είχε ως επίκεντρο το σενάριο και περιελάμβανε ομιλίες από κριτικούς κιν/φου και σκηνοθέτες, τιμή στο έργο του Θ. Αγγελόπουλου, βράβευση του έργου του Δ. Αβδελιώδη αλλά και ημερήσια εξόρμηση στο Σουφλί!
Με την ευκαιρία μπορούμε να αναφέορυμε και μερικές σίγουρες δράσεις της Κιν/κλης Λέσχης για το καλοκαίρι: 3ήμερη παρέμβαση με προβολές στο 1ο φεστιβάλ λίμνης στη Δοίράνη στις 6,7 και 8 Ιούλη σε συνεργασία με το Μέτωπο ενάντια στα μεταλλέια , την Οικοκοινωνική δράση Κιλκίς και συλλόγους από το Δροσάτο. Επίσης σε συνεργασία με τον ΟΠΟΝΓΑ Δήμου Κιλκίς ένα αφιέρωμα στο νέο ελληνικό κινηματογράφο στις 31/8 1 και 2 /9 στο θερινό "Δημήτρης Ζωηρός" και στις 3/9 πάλι στο θερινό παρέμβαση για το μετανστευτικό ζήτημα στην χώρα μας. Αυτά για την ώρα!

Το πλήρες πρόγραμμα στην Αλεξανδρούπολη ήταν :
25ο Συνέδριο ΟΚΛΕ Αλεξανδρούπολη 1,2,3/6/2012

«ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ» είναι το κεντρικό θέμα του 25ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας, που θα πραγματοποιηθεί στην Αλεξανδρούπολη στις 1, 2 και 3 Ιουνίου 2012, σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης. Το Συνέδριο πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και του Δήμου Αλεξανδρούπολης.
Οι εργασίες του Συνεδρίου θα αρχίσουν την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012, στις 19.00, με αφιέρωμα στον Θόδωρο Αγγελόπουλο, με τίτλο: «Ο δικός μας Αγγελόπουλος». Το αφιέρωμα περιλαμβάνει προβολή οπτικοακουστικού υλικού από εκδηλώσεις Κινηματογραφικών Λεσχών με τον Θόδωρο Αγγελόπουλο, ομιλίες από τους Γιάννη Σολδάτο (συγγραφέα – σκηνοθέτη), Ανδρέα Τύρο (κριτικό κινηματογράφου - Πρόεδρο Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου) και Δημήτρη Καλαντίδη (Πρόεδρο Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας) και προβολή της ταινίας «Ταξίδι στα Κύθηρα».
Το Σάββατο 2 Ιουνίου, στις 10.30, αρχίζουν οι ομιλίες γύρω από το θέμα του Συνεδρίου, «ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ», στη συνεδριακή αίθουσα του ξενοδοχείου Alexander Beach.
Ομιλητές – εισηγήσεις:
Στάθης Βαλούκος, συγγραφέας – σεναριογράφος: «Το σενάριο από τον Καπελανί στον Λιντς».
Λάκης Παπαστάθης, σκηνοθέτης: «Αφαίρεση και δομή στο σενάριο».
Νίκος Παναγιωτόπουλος, σκηνοθέτης: «Μεταφορά λογοτεχνικών έργων στον κινηματογράφο».
Θανάσης Κούγκουλος, φιλόλογος: «Από τη λογοτεχνική στην κινηματογραφική αφήγηση».
Ακολουθεί προβολή της ταινίας μικρού μήκους «Ο τελευταίος ταμπάκος» (21΄),
σε σκηνοθεσία Λευτέρη Δανίκα από το ομότιτλο διήγημα του Χριστόφορου Μηλιώνη.
Λευτέρης Χαρωνίτης, σκηνοθέτης: «Νίκος Καζαντζάκης, ο πρώτος Έλληνας σεναριογράφος».
Θανάσης Ρεντζής, σκηνοθέτης: «Το σκηνάριον, ως υπόθεση πειραματικής αναζήτησης».
Χρυσάνθη Σωτηροπούλου, Επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πατρών: «Σεναριακές προσεγγίσεις μέσα από σύγχρονα κινούμενα σχέδια».
Εύα Στεφανή, σκηνοθέτις - Επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Αθηνών: «Το σενάριο στο ντοκιμαντέρ».
Ντίνος Γιώτης, σεναριογράφος - Πρόεδρος Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος: «Ο σεναριογράφος ως αναδημιουργός του κινηματογραφικού έργου».
Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, το Σάββατο 2 Ιουνίου, στις 20.00, η Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας θα τιμήσει τον σκηνοθέτη Δήμο Αβδελιώδη. Για το έργο του θα μιλήσουν οι Γιάννης Σολδάτος (συγγραφέας – σκηνοθέτης) και Κώστας Τερζής (κριτικός κινηματογράφου) και θα προβληθούν οι ταινίες «Αθέμιτος συναγωνισμός» και «Το δέντρο που πληγώναμε».
Πριν την έναρξη του Συνεδρίου, από τις 28 έως τις 31 Μαΐου, θα προβληθούν οι ταινίες: «Γατόπαρδος» του Λουκίνο Βισκόντι, «Περιφρόνηση» του Ζαν-Λικ Γκοντάρ, «Στη σκιά των τεσσάρων γιγάντων» του Άλφρεντ Χίτσκοκ και «Buzz» του Σπύρου Ν. Ταραβήρα.
Οι εργασίες του 25ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 3 Ιουνίου 2012.
Την Κυριακή 3 και τη Δευτέρα 4 Ιουνίου, στις 21.00, στον πολυχώρο + βιβλία (Βενιζέλου 41) θα παιχτεί η θεατρική παράσταση που σκηνοθέτησε ο Δήμος Αβδελιώδης και έχει ταξιδέψει στην Ελλάδα και στον Πόντο : «Το μόνον της ζωής του ταξείδιον» του Γεωργίου Βιζυηνού.
Οι προβολές των ταινιών θα πραγματοποιηθούν στον θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο Αλεξανδρούπολης, «Φλοίσβος» (σε περίπτωση επιδείνωσης του καιρού οι προβολές θα γίνουν στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης), ενώ οι εργασίες του συνεδρίου στο Συνεδριακό Κέντρο του ξενοδοχείου Alexander Beach.
Η είσοδος είναι ελεύθερη και καλούνται όλοι να συμβάλουν με την παρουσία και την ενεργό συμμετοχή τους στην επιτυχία του σημαντικού αυτού πολιτιστικού γεγονότος που θα φέρει στην Αλεξανδρούπολη επισκέπτες από όλη την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.