Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Βουλγαρική Ραδιοφωνία: "Τα ερωτηματικά μετά την αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας μετά τις εκλογές"

Πηγή: Βουλγαρική Ραδιοφωνία
Μετά την απόφαση διάσωσης, συνδεδεμένη με δισεκατομμυρία ευρώ, τα αλλεπάλληλα μέτρα λιτότητας, βαθιά ύφεση και αύξηση της ανεργίας, οι Έλληνες ψήφισαν τα μέλη του νέου τους κοινοβουλίου. Η Ελλάδα έπρεπε να ξεφύγει από το πολιτικό σύστημα, που "διαμορφώνει όρους ασύντακτης κρίσης". Ο δυσαρεστημένος από το "καθεστωτικό πλαίσιο διακυβέρνησης" λαός έμεινε ακατανόητος και μετά τις διαμαρτυρίες στους δρόμους. Αλλά έδειξε την τάση του προσερχόμενος στις κάλπες και ψηφίζοντας το διαφορετικό.
Οι πολίτες της χώρας έδειξαν σαφές ότι την ευθύνη για την κατάσταση της χώρας έχουν το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία. Ακόμα και η διετία της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου έχει επιβαρυντική σημασία γιατί οδήγησε και πάλι σε αδιέξοδο. Από την άλλη, η Αριστερά δεν έχει και βέβαια την κύρια ευθύνη για την κατάσταση του κράτους, την διοίκηση, την οικονομία και την διαχείριση κατά τις τελευταίες δεκαετίες. Γι' αυτό όσο και να προκαλούν έκπληξη τα αποτελέσματα των εκλογών, ήταν και αναμενόμενα.
Ο πραγματικός νικητής στις εκλογές είναι ο ελληνικός λαός ο οποίος αναμένει μια πορεία με "στόχο την πολιτική και πολιτισμική νέα Ελλάδα της αλληλεγγύης", σύμφωνα με την δήλωση του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.
Και ακόμα: "Το εκλογικό αποτέλεσμα αποτελεί ένα ισχυρό μήνυμα ανατροπής τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε όλη την Ευρώπη, ένα μήνυμα ειρηνικής επανάστασης", δήλωνει στο Ζάππειο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, και συμπληρώνει ότι "η πολιτική της λιτότητας έχει υποστεί συντριπτική ήττα".
Αυτό δείχνουν και τα αποτελέσματα στην Γαλλία, όπου ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας είναι Φρανσουά Ολάντ, δεύτερος σοσιαλιστής πρόεδρος της Γαλλίας, μετά τον Φρανσουά Μιτεράν. Και έως ότου η Γαλλία ζει "μια μεγάλη στιγμή", θα δούμε τι θα γίνει στην Ελλάδα μετά τις εκλογές. Τώρα κανένας στην χωρα δεν μπορεί να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο και πριν αλλά και μετά τα επίσημα αποτελέσματα. Προς τα πού θα πάει η Ελλάδα, μια και ανησυχαστικό στοιχείο είναι η είσοδος της Χρυσής Αυγής στην νέα Βουλή, κάτι που επιβεβαιώνει την ενίσχυση των ακραίων.
Σαφές είναι ότι οι ψηφοφόροι τιμώρησαν τα μεγάλα κόμματα, το ΠΑΣΟΚ και την Νέα Δημοκρατία, που μέχρι σήμερα εναλλάσσονταν στην εξουσία. Και ανεξάρτητα ποιος και πότε να σχηματίσει κυβέρνηση, ή εάν η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε νέες εκλογές, το σίγουρο είναι ότι, η χώρα θα ζητήσει ένα νέο δρόμο ανάπτυξης.
Εάν στην διακυβέρνηση της Ελλάδας θα ακουστεί η φωνή του λαού, που τάσσεται κατά των προγραμμάτων λιτότητας, εάν θα τεθεί υπό αμφισβήτηση το μέλλον της χώρας στην ζώνη του ευρώ είναι ζητήματα, που πρέπει να λύσουν οι πολιτικοί της Ελλάδας για να αλλάξουν την κατάσταση της χώρας. Όσο και απίστευτα να φαίνονται τα αποτελέσματα των εκλογών, δείχνουν ξεκάθαρα, ότι χρειάζεται μια "δημοκρατική και παραγωγική αναγέννηση της Ελλάδας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.