Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

1ο Παιδικό Φεστιβάλ παραδοσιακών Χορών του Λυκείου των Ελληνίδων Βέροιας

Εξαιρετικές οι εντυπώσεις από το πρώτο παιδικό φεστιβάλ παραδοσιακών χορών που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 28&29 Απριλίου στη Βέροια, από το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας. Πάνω από 600 παιδιά που χόρευαν , με τη ψυχή τους να πάλλεται στην κάθε τους κίνηση, παιδιά που τραγουδούσαν χορεύοντας, όπως παλιά, τότε που η ανθρώπινη έκφραση ήταν η διασκέδαση, παιδιά που ήξεραν από πού είναι αυτό φορούν, παιδιά που έπαιζαν δύσκολα όργανα που δεν είναι "της εποχής τους" ,παιδιά που έδειχναν ωριμότητα τόσο ως προς την ουσία της παράστασης όσο και ως προς το γεγονός ότι έδιναν παράσταση.Μια ωριμότητα που δεν είναι αυτονόητη για άτομα τέτοιων ηλικιών. 
Και που προφανώς είναι προϊόν άξιων γονιών, εμπνευσμένων δασκάλων και σωστά προσανατολισμένων συλλόγων. Η Βέροια γέμισε χρώματα, φορεσιές, μουσικές και λάβαρα. Κόσμος περιδιάβηκε στα περίπτερα έξω από το Δημαρχείο όπου γίνονταν οι παράλληλες εκδηλώσεις, έπαιξε παραδοσιακά παιχνίδια, θαύμασε, ενημερώθηκε, αλληλογνωρίστηκε. Παιδιά, γονείς, δάσκαλοι, εκπρόσωποι, συνοδοί, φιλοξενήθηκαν, ψώνισαν, γλέντησαν, κυκλοφόρησαν στην πόλη και την έκαναν να μοιάζει γιορτινή, χαρούμενη, λαμπερή.Τόσο γιορτινή όσο αξίζει στα 100 χρόνια από την απελευθέρωσή της. Τόσο χαρούμενη όσο αρμόζει στην παγκόσμια μέρα χορού. Τόσο λαμπερή όσο αξίζει στους ανθρώπους της, στην ιστορία της, στις παραδόσεις της, στο παρελθόν της.
Μπράβο στους διοργανωτές για την αρτιότητα του έργου τους. Ολα εγκαίρως, με φροντίδα και γνώση. Και με ευγένια και ανθρωπιά.
Μπράβο στο Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας. Πρωτοβουλίες, ιδέες, αξιοποίηση, ανάδειξη θεσμών και υλικού. Ό,τι ακριβώς αρμόζει στην ταυτότητά του. Και ό,τι ακριβώς περμένουμε και στο μέλλον από αυτό...
Ήταν μια εκδήλωση που αξίζει να γίνει θεσμός.
Συγχαρητήρια.







1 σχόλιο:

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.