Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012

Φωτεινή Πιπιλή: «Μέσα στις πόλεις τα κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών στην Ευρώπη»

Γενική Εικόνα Κέντρο Κράτησης Bobigny Γαλλία
Η Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Α’ Αθηνών κα Φωτεινή Πιπιλή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Έπρεπε να λειτουργήσω με τη δημοσιογραφική μου ιδιότητα για να αποδείξω σε όλους τους Έλληνες, Κυβέρνηση, Περιφερειάρχες, Δημάρχους, Πολίτες:
Α) ΟΤΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ
Β) ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ!
Έως και η περίφημη Νίκαια της Γαλλίας έχει.
Έψαξα στο Google Earth, μόνη μου και τα βρήκα (μπορείτε να τα βρείτε και εσείς αν βάλετε στο Google Earth πχ Calle de Zapadores 52, Valencia ή Rue de Carency 45, Bobigny). Τα παρουσίασα κατ’αποκλειστικότητα στη τηλεόραση του ΣΚΑΙ το πρωί, στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», γιατί δεν αντέχω να ακούω «μπούρδες», περί βουνών και ξερονήσων. Και προτείνω ότι πρώτα πρέπει να γίνει κάτι στην Αττική. Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι στην Ιταλία υπάρχουν 13 Κέντρα Κράτησης, στο Βέλγιο 6, στη Δανία 1, στη Γαλλία 22, στην Πορτογαλία 1, στη Ρουμανία 2, στη Σουηδία 5, στο Ηνωμένο Βασίλειο 13 και στην Ισπανία 9 Κέντρα Κράτησης. Και στις πρωτεύουσες αλλά και στις πόλεις της Περιφέρειας».

3 σχόλια:

  1. Τα "κέντρα κράτησης" λοιπόν να κατανεμηθούν αναλογικά με τον πληθυσμό των διαφόρων πόλεων και επίσης αναλογικά με το ύψος των πιστώσεων που διατίθενται για δημόσια έργα στις διάφορες πόλεις. Συμφωνείτε κ. Πιπιλή; Όχι μόνο "κάτι" για την Αττική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΝΕΙΡΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΙΠΙΛΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΒΕΛΓΙΟ, ΓΑΛΛΙΑ , ΣΟΥΗΔΙΑ, ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΚΑΙ ΔΕ ΣΥΜΜΑΖΕΥΕΤΑΙ . ΕΔΩ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΤΑΓΚΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΛΕΩ , ΚΑΙ ΤΟΛΜΑΤΕ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ? ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΘΕΤΙΚΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΙ ΕΝΑ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. με βαση αυτα τοτε πρεπει ολη η αθηνα να γεμισει με κεντρα κρατησης λαθρομεταναστων... αλλα κανεις δεν θελει τους λαθρομεταναστες στην πορτα του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή