Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Πολίτες Αριστοτέλη: "Αν ζούσε ο Γκέμπελς, θα τον έκαναν να δακρύσει από σιγκίνηση...!"

Συγνώμη που φαίνονται 400,
δεν τους χωρούσε όλους η φωτό...
Κλείνουμε σχεδόν μια εβδομάδα, όπου η περιοχή των Μαδεμοχωρίων με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο πρωταγωνιστεί στην πανελλήνια ειδησεογραφία. Αυτή την προβολή είναι ηλίου φαεινότερον πως οι κύκλοι των Κοτζαμπάσηδων της ΒΑ Χαλκιδικής , την επιδίωκαν εδώ και πάρα πολύ καιρό. Με κάποιες όμως σημαντικές διαφορές, οι οποίες έχουν εξελιχθεί σε μπούμερανγκ γι' αυτούς.

Θα ήθελαν πάρα πολύ αυτοί να βρίσκονται στο βουνό, αντί των μεταλλωρύχων. Θα γούσταραν τρελά..., αυτοί να είχαν τραυματίες και όχι οι μεταλλωρύχοι στη «συμπλοκή των Σκουριών», την περασμένη Τρίτη. Θα επιθυμούσαν όσο τίποτα άλλο, το προχθεσινό αποτυχημένο συλλαλητήριο, από πλευράς συμμετοχής κατοίκων της περιοχής, να το είχαν κάνει άλλοι... πάντως όχι αυτοί...
«Ο θεός όμως αγαπά τον κλέφτη, μια πολύ πολύ το νοικοκύρη», λέει μια εξίσου πάνσοφη λαϊκή ρύση και έτσι τώρα καθεστηκυία τάξη της ΒΑ Χαλκιδικής, που είχε μάθει να ορίζει την ατζέντα «του δίκαιου ή του άδικου», του «σωστού ή του λάθους» στην κοινωνία μας, τρέχει και δε φτάνει για να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα...
Είναι τέτοια η πρεμούρα τους για να αντιστρέψουν τη φυσιολογική ροή των πραγμάτων, που σε λίγο δε θα ακουστεί παράξενο, αν σε έκτακτο «επιστημονικό ανακοινωθέν» μας πουν, πως ο ήλιος τελικά βγαίνει από τη Δύση... και πέφτει στην Ανατολή!!!
Οι 400 συμμετέχοντες που έλαβαν μέρος στο συλλαλητήριο τους, (σύμφωνα με την αστυνομία) ήταν κατά την άποψη τους 2500-3000..., όλοι από τη ΒΑ Χαλκιδική!!!
Έτσι είναι αν έτσι το επιθυμούν! Δε θα χαλάσουμε τις καρδιές μας για τα νούμερα τους...
Για την ακρίβεια ήταν 30.000... και τα 134 αυτοκίνητα (πάλι σύμφωνα με την αστυνομία) με το 60% να φοράει πινακίδες από Θεσσαλονίκη και Αθήνα , όπως και το ένα λεωφορείο ήταν ΟΛΟΙ τους «προσκυνητές του Αγίου Όρους», οι οποίοι ένωσαν τις δυνάμεις τους με τους διαδηλωτές και πρωταγωνίστησαν αργότερα στα επεισόδια, από «ιερή αγανάκτηση», επειδή οι αστυνομικές δυνάμεις, τους έκλειναν το δρόμο της επιστροφής για τα σπίτια τους!!! (Δείτε εδώ το ρεπορτάζ απο το δελτίο ειδήσεων του ΑLPHA, που μιλάει για χιλιάδες διαδηλωτές...)
Και οι ανακοινώσεις που κυκλοφορούσαν την προηγούμενη εβδομάδα στα Εξάρχεια των Αθηνών και στην Καμάρα της Θεσσαλονίκης, σε αυτό ακριβώς αναφέρονταν... Σε μια εκδρομή προσκυνηματικού χαρακτήρα... στο Άγιον Όρος, με ενδιάμεση στάση για χημικά... στις Σκουριές!
Άντε και καλά αυτοί, «μεροκαματιάρηδες» άνθρωποι είναι, που έχουν σαν επάγγελμα την πρόκληση χάους και ανωμαλίας, κάποιοι τοπικοί μας θεσμικοί παράγοντες, πως ανέχτηκαν, πως υπόλθαψαν, πως ταυτίστηκαν με αυτά τα κακοποιά στοιχεία;;; Ρητορικό και εδώ το ερώτημα. Έχουν και αυτοί προσδεθεί στο άρμα τυχοδιωκτισμού, που προάγει το «παρασκευαστήριο προπαγάνδας, βίας και ανομίας», κατʼ ευφημισμόν πια «παρατηρητήριο μεταλλευτικής δραστηριότητας...»
Μάλιστα οι σφεντόνες, τα μπουλόνια, τα καδρόνια και οι αντιασφυξιογόνες μάσκες που βρέθηκαν από την αστυνομία, δικαιολογεί απόλυτα τον ισχυρισμό του «συντονιστικού», ότι «ο σκοπός τους δεν ήταν να καταλάβουν το βουνό»... (δείτε εδώ)Κυριακάτικη βόλτα ήθελαν να κάνουν, απλά κάποιοι «φιλειρηνιστές λεγεωνάριοι» , καθαρά για «οικολογικούς» λόγους, είπαν να πάρουν και τα παραπάνω σύνεργα μαζί τους, για να παίξουν μεταξύ τους στο βουνό !!!
Κατά τη γνώμη μας, το πιο γελοίο απʼ όλα τα προπαγανδιστικά τους δρώμενα είναι το «παράπονο», που καταθέτουν εσχάτως. Ένα παράπονο, που έχει να κάνει , όπως ισχυρίζονται με τη «στοχοποίηση» των ηγετικών στελεχών τους... Α, ΡΕ ΨΕΥΤΗ ΝΤΟΥΝΙΑ, που λέει μια πολύ καλή φίλη του blog.
Να μιλάνε αυτοί που α) έχουν αυτοστοχοποιηθεί με τις πράξεις τους. Να μιλάνε για «στοχοποίηση» αυτοί, που πήγαν να κόψουν το μεροκάματο 600 εργαζομένων και άλλων τόσων, που έρχονται από πίσω, με τελευταίο επιχείρημα... «να μην κοπούν δέντρα από το δάσος», όταν οι ίδιοι έκοψαν 3 στον αριθμό, για να τα κάνουν οδοφράγματα (Αλήθεια είχαν άδεια από το δασαρχείο για κάτι τέτοιο;), β) να μιλάνε για «στοχοποίηση» αυτοί, που στοχοποιούν προς ευχαρίστηση τους, όσους δεν ενδίδουν στις ορέξεις τους, όσους αρνούνται να υποκύψουν στον παραλογισμό τους.
Μήπως θέλουν να απαριθμήσουμε πόσα άτομα έχουν στοχοποιήσει τα τελευταία χρόνια, εμφανίζοντας τα ως προδότες, νενέκους, μισθοφόρους; Απροκάλυπτα και ονομαστικά. Ποιοι; Τα «αθώα περιστέρια» ... Η μάλλον καλύτερα τα γεράκια της προπαγάνδας και της έκθεσης σε κίνδυνο της ζωής παιδιών, ηλικιωμένων και γυναικών;
Ας το χωνέψουν μια για πάντα. Η τοπική κοινωνία πήρε την κατάσταση στα χέρια της. Δε θα επιτρέψει πότε ξανά να δημιουργηθούν σκηνικά του 1996, του 2002 και του 2003, όπου κινδύνεψαν εκατοντάδες οικογένειες να μείνουν στο δρόμο, από το καπρίτσιο κάποιων γραφικών, που έχουν μπερδέψει τις έννοιες οικολογία με τον οίκο-τρομοκρατία. Τη δημοκρατία με την ασυδοσία και την τοπική κοινωνία με τις μπαχαλοεπαφές και γνωριμίες τους.
Ο εμφύλιος σπαραγμός, που θέλουν να επιτύχουν στα Μαδεμοχώρια δε θα επαναληφθεί. Αν έχουν τα κότσια ας αφήσουν τα αλληλέγγυα καλέσματα... τους δεξιά και αριστερά και ας μαζευτούν στο δημαρχείο της Ιερισσού. Μόνο πολίτες του δήμου μας. Πάνω από 200 άτομα δεν πρόκειται να μαζέψουν. Το γνωρίζουν πολύ καλά για αυτό και το αποφεύγουν, όπως ο διάολος το λιβάνι...
Αντι όμως αυτού δεν έχουν κανένα ηθικό ενδοιασμό να εκθέσουν παιδιά, γέρους και γυναίκες σε χημικά αέρια...
Ο Γκέμπελς αν ζούσε θα δάκρυζε από συγκίνηση μαζί τους...

"Οι προσκυνητές του Αγίου Ορους..."

Αντί των Γκεμπελίσκων... δάκρυσαν παππούδες και παιδιά

13 σχόλια:

  1. Και εγώ που νόμιζα πολίτες του Αριστοτέλη πως ο Γκέμπελς πέθανε, πόσο λάθος έκανα. Ζεί και βασιλεύει και γράφει άρθρα όπως το παραπάνω. Μάλιστα με το χρόνο έχει τελειοποιήσει και τις τεχνικές του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μην προτρεχεις!!! Η αντιεξουσιαστες βγαλανε ανακινωση για την συμμετοχη τους στης Σκουριες!!!!. Θα γινει post , do not worry με την ιδια την ανακινωση. Και τωρα ποιως λεει τοσο καιρο ψεματα????
      Εμεις γνωριζουμε οτι ο απλος κοσμος της Ιερισσου ναι μεν ειναι κατα αλλα ελαχιστοι πηραν μερος στο βουνο. για να ξερουμε τι λεμε.
      αλλα αν θες μπες απο τωρα στο http://politesaristoteli.blogspot.com/2012/03/blog-post_92.html#more και καμαρωσε το δασκαλο σου ΤΟΝ Κ.ΚΑΝΕΝΑ ΑΡΧΙΨΕΥΤΑΡΑ

      Διαγραφή
    2. Άρχοντα, απάντησε μου σε ερώτηση που σου έκανα σε προηγούμενο post «Έχετε μεταλλείο open pit στη Χαλκιδική?»
      Υπάρχουν άπειρα βίντεο όπου μπορεί ο καθένας να δει πόσο κόσμο είχε στην Μεγάλη Παναγία ή στο Χοντρό δέντρο και από πού ήταν (οι φατσούλες τους φαίνονται) ώστε να δείτε πόσοι είναι οι γνωστοί και πόσοι οι άγνωστοι.
      Για τα υπόλοιπα έχει απαντήσει τo antigold. 1 λεωφορείο ήταν οι αλληλέγγυοι από την Θεσσαλονίκη και γύρω στο 50 άτομα από Κιλκίς, Θράκη και λοιπά.
      Τα υπόλοιπα σε λίγο. Τα καλύτερα έπονται. Να θυμάσαι κάτι σε 31ο λεπτό πάντως για να μετρήσεις πόσα αυτοκίνητα έφυγαν μόνο από Ιερισσό.

      Διαγραφή
    3. σου ειπαι κανεις οτι εχουμε οπεν πιτ. Τωρα θα γινει.
      γιατι δεν καταλαβαινεις τι σου λενε. Λεω, παντου, ο κοσμος ηταν πολλυ στη διαμαρτηρια , μπορει ολοι η Ιερισσος. Στο βουνο ηταν λιγοι!!!!!
      Και να σου πω, οι αστυνομια τα λεει, 25 πιασανε, και στα μπαγαζια τους μολοτοφ. Στο βουνο να ηταν αντε 200 ατομα απο ιερισοο. Ειναι πολλα? Οταν η ιερισσος εχει 3500 ατομα? βαλε και απο ολα τα χωρια που υπαρχουν , παντου υπαρχουν αλλα σε συνολο ειμαστε εμεις η περισσωτεροι.

      οσο για τα λοιπα...δεν βαριεσε, τους δικους σου να πισεις , εμεις ειμαστε καλα, ο Τολης σκαει που εχασαι το παιχνιδι. Εσας παει να πισει. να ξεχασει για ΚΕΡΑΤΕΑ γιατι ο μεταλλωρυχος δεν αστιευετε.

      Διαγραφή
    4. Την ερώτηση αν έχετε open pit στη Χαλκιδική στην έκανα επειδή μου είπες πως είχατε και μεταλλεία και μελίσσια και άλλες δουλειές και θα συνεχίσετε να έχετε. Άρα open pit δεν έχετε ούτε είχατε. Για το πόσοι πήγαν από Ιερισσό πάνω δεν με ενδιαφέρει. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι πως υποστηρίζεις το ρεπορτάζ του Άλφα ο οποίος δεν ήταν στο βουνό και πήρε ένα βίντεο που έδειχνε μόνο φασαρίες για να κάνει θέμα και να πει πως ήταν μόνο 400. Για το πόσα άτομα ήταν στο βουνό υπάρχουν βίντεο και θα ανέβουν και άλλα. Το πόσοι είναι μπορούν όλοι να το δουν. Όσο για τις γελοιότητες περί μολότοφ που τις έφεραν κάποιοι μέχρι το βουνό, δεν τις έριξαν και τους έπιασαν να τις έχουν μαζί τους στο γυρισμό τι να σου πω. Ούτε πεντάχρονα δεν πιστεύουν τέτοια παραμύθια. Μέχρι να ετοιμαστεί και άλλο υλικό ρίξε μια ματιά εδώ Ενοχοποίηση πολίτη από άνδρες της ομάδας ΔΕΛΤΑ Αθήνα, 29 Ιουνίου 2011

      Διαγραφή
  2. ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΟ ΧΕΙΡΙΖΕΣΑΙ ΠΟΛΙΤΗ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ! ΙΣΧΥΡΙΖΕΣΑΙ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΟΝΤΡΟ ΔΕΝΤΡΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΝΤΟΠΙΟΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕΣ ΠΩΣ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ? ΗΣΟΥΝ ΕΚΕΙ ΜΕ ΤΟ ΤΕΦΤΕΡΑΚΙ ΚΑΙ ΜΕΤΡΟΥΣΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ? ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΑΦΕΛΗΣ ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΕ ΟΛΗ Η ΑΘΗΝΑ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΑΛΛΟ ΖΟΡΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΤΟ ΝΤΑΛΚΑ.ΓΙΑ ΡΙΞΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΓΥΡΩ ΣΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΔΕΣ ΠΟΣΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΓΥΡΩ ΣΟΥ? ΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΣΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΑΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ? ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ , ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΤΑΛΛΕΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΞΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ. ΟΙ 600 ΜΕΤΑΛΛΟΡΥΧΟΙ ΠΟΥ ΛΕΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ , ΑΡΑ ΚΟΨΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΓΙΑ ΕΡΓΑΤΕΣ ΠΟΥ ΕΜΠΟΔΙΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ. ΚΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΛΗΤΑΡΙ ΜΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΣΩΣΤΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΔΕΙΞΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΓΙΑ ΤΩΡΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ. ΠΑΝΕ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙΣ ΑΛΛΟΥ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙ ΣΟΥ ΕΔΩ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. διαβασες το δελτιο τυπου των εξουσιατων???? εκτος ςν πιστευεις οτι το εγραψα εγω....
      Στης Σκουριες δεν θα ανοιξουμε τρυπα. Ειναι open pit!!!! πρωτα πρεπει και μπηκαν οι τοπογραφοι και αρχεολογικη υπηρεσια. Μετα οι ξυλοκοποι να κοπουν τα δεντρα και μετα αυτο που λες. Η μεγαλη τρυπα. Αλλα εσενα τι σε νιαζει? στο μερος μας θα γινει,
      εμεις δεν ειμαστε Τοληδες, δεν λεμε για αναπηρους!!
      Οι μεταλλωρυχοι ηταν γυρο στοις 350, εγιναν πολλες προσλυψεις. Δες στο ΚΙΛΚΙσ΅24, το γραφει η Μαρια Καδογλου,οι "δικια σας" στον Νικο Παπαδοπουλο. τοτε οι κενουριοι ηταν 250. ...Γιατι γινεσε γελειος,? Μα για τα χωρια μας μιλαμε, οχι για τα δικα σας....απλα σας το ξαναλεμε, θα σας κανει μπιλιες ο Βολιωτης.

      για σεν κατω. Στις Σκουριες δεν υπαρχει χωριο να διαμαρτηρηθει, ειναι η Μεγαλη Παναγια, τα Μαντεμοχωρια που λεμε. εκει πιο περα ειναι και το χωριο του Μοσχοπουλου. Στα λιγα χμ.
      Αυτοι αν δεν ειναι υπερ!!! αντιδρουσε η ΜΠ αλλα παλια, τωρα λενε αμαν να ξεκινησει. Ο Τολης πιστευε οτι τους επισαι...αλλα μπουρδες,.
      Να ξερεις οτι αντιδραει η Ιερισσος ,το κεφαλοχωρι, εκει ειναι και το δημαρχειο με πρωιν δημαρχο απο το ιερισσο. Ο Παχτας ειναι απο Αρναια και δεν μπορουν να το φαν οι Ιερισσο...καταλαβες τι γινετε? ....ειναι και αλλα πολλα, τοπικα ....

      Διαγραφή
    2. αντιεξουσιαστων.

      Διαγραφή
  3. Η Ολυμπιαδα που τελικα ειπε ΟΧΙ στα μεταλλεια το 96 δεν βλεπω να εχει κανενα προβλημα και να το μετανιωσε...μην εισαι και τοσο σιγουρος οτι η τοπικη κοινωνια θελει τα μεταλλεια στις Σκουριες και δε θα αντιδρασει οπως αλλοτε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το πολύ το Κύριε ελέησον ... , κουραστήκαμε από την προπαγάνδα των αλητών Αριστοτέλη . Τα ίδια λόγια , ίδια τακτική , οι ίδιοι πληρωμένοι τραμπούκοι του Πάχτα . Πάρτε το χαμπάρι , δεν θα σας αφήσουμε να καταστρέψετε το περιβάλλον που ζούμε ! Αν χρειαστεί θα σας τσακίσουμε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. http://www.youtube.com/watch?v=AU1Xc3cv3as&feature=player_embedded
    Τζάμπα γαβγίζετε. Ευτυχώς υπάρχουν πάρα πολλά βίντεο με τη διαδήλωση και τα επεισόδια. Όλα στο φως είναι. Άντε γεια και να μη μας γράφετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πωλητές Aristoteles-Eldorado-Bobolas ΑΕ: O Γκαιμπελς σας συγχαιρει,σηκωθηκε απο τον ταφο του και σας ευλογει!Ειστε αξιοι συνεχιστες της πιο μαυρης προπαγανδας!Καντε τα ολα σταχτη και μπουρμπερη, μην αφησετε ιχνος ζωης στην Χαλκιδικη! ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. είναι άξιο συγχαρητηρίων το πόσες μπούρδες μπορείς να παρουσιάσεις σαν επιχειρήματα σ' ένα άρθρο σαν αυτό. αλλά δεν μας λές τα πιο σπουδαία. μετά από 20 χρόνια, θα τα λες και θα καμαρώνεις αυτά στο εγγονάκι σου; η εταιρεία που σ' αγαπάει τόσο θα είναι εκεί να σε "φροντίζει"; ο Πάχτας, ο Μοσχόπουλος και ο εθνικός "ευεργέτης" αν παρ' ελπίδα γίνει κάτι στραβό - που απευχόμαστε βέβαια - θα σε αποζημιώσουν; θεωρείς ότι όλα όσα κάνουν είναι από αγαθές προθέσεις; τα λες νόμιμα αλλά κάπου στο βάθος δεν υποψιάζεσαι ότι είναι απλώς νομότυπα; είναι τόσο ψηλός ο μισθός σου - πέραν του συγγραφέα σας - που δικαιολογεί αυτές σου τις συμπεριφορές και εξασφαλίζει το μέλλον σου; κ.α. δεν μας λες που θα στα θυμίσω εν καιρώ.
    Αλλά ποιος να σε πιστέψει καημένε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.