Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Τους ζητούν οι τράπεζες να πληρώσουν 27 εκατ. ευρώ για φωτοβολταϊκά πάρκα που δεν έγιναν ποτέ!

- Παράταση της Σύμβασης με τη ΔΕΣΜΗΕ και ρυθμίσεις με τις τράπεζες για να μη βρεθούν 200 οικογένειες στο δρόμο
- Στα χέρια του Υπουργού Περιβάλλοντος η λύση και η επιβίωση 200 οικογενειών

Μήνυμα απόγνωσης στέλνουν 200 και πλέον οικογένειες από όλη την Ελλάδα, οι οποίες κινδυνεύουν να βρεθούν κυριολεκτικά στο δρόμο, καθώς καλούνται από τις τράπεζες να καλύψουν εγγυήσεις ύψους 27 εκατ. Ευρώ, για έργα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που όμως δεν ξεκίνησαν ποτέ! 
Η περιπέτεια των 200 οικογενειών άρχισε το 2009 όταν αποφάσισαν να επενδύσουν στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μέσω φωτοβολταϊκών σταθμών. Πρόκειται για οικογένειες αγροτών, ελεύθερων επαγγελματιών και ιδιωτών με μικρές προσωπικές εταιρίες. Την κατασκευή των έργων ανέλαβε για λογαριασμός τους η KLT Energy A.E. έναντι εγγυήσεων σε μεταχρονολογημένες επιταγές που έφταναν συνολικά τα 27 εκατ. ευρώ. (από 60.000 έως 300.000 ευρώ για τον κάθε ενδιαφερόμενο ανάλογα και με την ισχύ του κάθε πάρκου). Όμως η κατασκευάστρια εταιρία αιφνιδιαστικά ζήτησε να ενταχθεί στο άρθρο 99 χωρίς ποτέ να υλοποιήσει τα έργα. Η εταιρία είχε όμως προλάβει να προεισπράξει από τις τράπεζες τις επιταγές που παρέλαβε, έναντι του έργου που θα υλοποιούσε!
Το αποτέλεσμα είναι οι τράπεζες να έχουν εκδώσει διαταγές πληρωμής, να έχουν προσημειώσει τις περιουσίες και τα σπίτια των οικογενειών και να απαιτούν χρήματα τα οποία εκείνες δε διαθέτουν. Στην προσπάθεια τους να σώσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία έχουν συστήσει αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με την επωνυμία «Σύμπραξη» με σκοπό το συντονισμό των ενεργειών όλων των ζημιωθέντων από την KTL ENERGY A.E. εξαντλώντας κάθε νομικό δικαίωμα.
Πριν από την αρνητική εξέλιξη της συνεργασίας τους με την KLT ENERGY A.E., με προσωπική τους οικονομική επιβάρυνση προχώρησαν σε υπογραφή σύμβασης πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας με το διαχειριστή Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε. (ΔΕΣΜΗΕ Α.Ε. αρμοδιότητα της ΔΕΗ Α.Ε.) που διαχειριζόταν το δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στην ελληνική επικράτεια. Μετά το ναυάγιο της συνεργασίας τους με την KLΤ ENERGY Α.Ε. κινδυνεύουν να χάσουν τους όρους της σύμβασης ενώ έχουν προχωρήσει σε συμφωνία με νέο κατασκευαστή για την υλοποίηση του έργου.
Με το δεδομένο της κατάφωρης αδικίας και της επερχόμενης οικονομικής καταστροφής οι εκπρόσωποι των 200 οικογενειών ζητούν:
· τη νομοθετική παρέμβαση της Πολιτείας ώστε να δοθεί χρονική παράταση στη σύμβαση πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας που έχουν υπογράψει με το ΔΕΣΜΗΕ (Διαχειριστή Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) καθώς για τους περισσότερους πλησιάζει στη λήξη της, ή ήδη έχει λήξει για κάποιους. Αυτό θα δώσει μια «βαθιά ανάσα», και θα κάνει ρεαλιστική την υλοποίηση του έργου
· ευνοϊκότερη μεταχείριση από τις Τράπεζες σχετικά με την αποπληρωμή της «επένδυσης»
Ήδη έχει κατατεθεί τροπολογία την οποία υπογράφουν αρκετοί βουλευτές από όλο το πολιτικό φάσμα, αναγνωρίζοντας το δίκαιο αίτημα. Αυτή τη στιγμή μόνο ο Υπουργός Περιβάλλοντος, μπορεί να δώσει ορθολογική λύση για να μην υπάρξουν οι άδικες και καταστροφικές συνέπειες για 200 ελληνικές οικογένειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.