Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012

Η Βιολογική Κτηνοτροφία και τα προϊόντα της. Παραγωγή – Πιστοποίηση - Επιχειρηματικότητα

Το Δίκτυο Βιολογικών Προϊόντων σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή διοργανώνουν τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 17:00 ενημερωτική ημερίδα με τίτλο: «Η Βιολογική Κτηνοτροφία και τα προϊόντα της. Παραγωγή – Πιστοποίηση - Επιχειρηματικότητα».
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι εισηγητές θα μεταφέρουν τις εμπειρίες τους, θα αναλύσουν τα προβλήματα που αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει η βιολογική κτηνοτροφία και τα προϊόντα της και θα παρουσιάσουν τα εμπόδια και την εξέλιξη του κλάδου, καθώς και την τάση των καταναλωτών. Οι ομιλητές που πλαισιώνουν το πάνελ, προέρχονται τόσο από τον επιχειρηματικό όσο και από τον ακαδημαϊκό χώρο και είναι ο κ. Μιχάλης Σαράντης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Όλυμπος ΑΕ, ο κ. Γιάννης Δραγατσίκης, Αντιπρόεδρος ΘΕΣ ΓΑΛΑ ΠΙΕΣ, αγελαδοτρόφος, ο Dr. Ευάγγελος Βέργος, Τμήμα Έρευνας και Εκπαίδευσης Ενηλίκων της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής, ο κ. Χαράλαμπος Σαράφης του οργανισμού πιστοποίησης ΔΗΩ, ο κ. Αναστάσιος Μιχαηλίδης, Λέκτορας του ΑΠΘ και η κα Stela Cazaku, Βοηθός Εργαστηριακής Διδασκαλίας στο Κολέγιο Περρωτής.
Το περιεχόμενο των ομιλιών αφορά τόσο αυτούς που ασχολούνται με τη βιολογική κτηνοτροφία και τα προϊόντα της, όσο και εκείνους που επιθυμούν να ξεκινήσουν κάποια συναφή δραστηριότητα. Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται επιστροφή του πληθυσμού στην ύπαιθρο και έντονη επιθυμία για ενασχόληση τόσο με τη γεωργία, όσο και με την κτηνοτροφία. Η ύπαιθρος προβάλλεται ως ένα εναλλακτικό μοντέλο για την ανάπτυξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και η ενασχόληση με τη βιολογική κτηνοτροφία και τα προϊόντα της αποτελούν μια τέτοια επιλογή. Παρόλα αυτά, για να μπορέσει να ευδοκιμήσει η όποια δραστηριότητα θα πρέπει να υπάρχει η κατάλληλη εκπαίδευση και ενημέρωση. Η συγκεκριμένη εκδήλωση επιδιώκει να μεταφέρει πολύτιμες εμπειρίες και να απαντήσει σε βασικά ερωτήματα. Μετά το πέρας των εισηγήσεων θα ακολουθήσει συζήτηση με τους συμμετέχοντες.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για κάθε ενδιαφερόμενο.
Το Δίκτυο Βιολογικών Προϊόντων είναι σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) και πρόκειται για ένα φορέα εργαλείων και υπηρεσιών ενημέρωσης και προώθησης προϊόντων βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας σε επιχειρήσεις και καταναλωτές.
Στοχεύει στην διασύνδεση όλων των εμπλεκομένων στην εφοδιαστική αλυσίδα παραγωγής και διάθεσης βιολογικών προϊόντων, σε πανελλαδικό επίπεδο. Σκοπό έχει να στηρίξει και να αναπτύξει την παραγωγή, μεταποίηση και διακίνηση των πιστοποιημένων βιολογικών προϊόντων στην εγχώρια αλλά και τη διεθνή αγορά, ώστε να προωθούνται ευκολότερα και ασφαλέστερα στον καταναλωτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου