Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Ανακοίνωση σχετικά με τις εταιρίες Hellas Power και Energa Power Trading

Το Υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (P.A.E.)και τον Διαχειριστή Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε. (ΔΕΣΜΗΕ Α.Ε.) αναφορικά με τις εταιρίες Hellas Power και Energa Power Trading, ανακοινώνει στους καταναλωτές ότι:
- Όλοι οι λογαριασμοί που έχουν εκδοθεί ή θα εκδοθούν από τους προμηθευτές Hellas Power Α.Ε. και Energa Power Trading/ Energa Εμπόριο Λιανικής Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε. και αφορούν σε καταναλώσεις μέχρι και τις 24.01.2012, μπορούν να εξοφλούνται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των παραπάνω εταιριών με τις συμβεβλημένες τράπεζες, οι οποίοι ελέγχονται πλέον από την Πολιτεία.


-Τυχόν προκαταβολή ή έναντι λογαριασμοί συμψηφίζονται με τον τελικό εκκαθαριστικό λογαριασμό της κάθε παροχής, ανεξαρτήτως τυχόν διαφορετικών όρων της Σύμβασης Προμήθειας μεταξύ προμηθευτή και πελάτη, οι οποίοι δεν είναι γνωστοί στο Διαχειριστή του Δικτύου και σε κάθε περίπτωση δεν μπορούν πλέον να εφαρμοστούν. Ειδικότερα, ο προσδιορισμός ένδειξης κατανάλωσης για κάθε μη τηλεμετρούμενο μετρητή των εν λόγω πελατών ολοκληρώνεται μετά την προγραμματισμένη καταμέτρηση που έπεται του χρόνου έναρξης εκπροσώπησης από τον Προμηθευτή Τελευταίου Καταφυγίου και η ενέργεια επιμερίζεται αναλογικά. Για τους Πελάτες που διαθέτουν τηλεμετρούμενο μετρητή, η ακριβής ένδειξη λαμβάνεται από τα στοιχεία της τηλεμέτρησης.
-Εντός τριών μηνών από τις 25 Ιανουαρίου 2012, οι καταναλωτές πρώην πελάτες των εταιρειών Hellas Power και Energa Power Trading Α.Ε. πρέπει να επιλέξουν νέο προμηθευτή. Επισυνάπτεται πίνακας των εταιρειών, οι οποίες κατά την έκδοση της παρούσας, δραστηριοποιούνται στην ελληνική λιανική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και κατέχουν τις κατά νόμο απαιτούμενες άδειες. Οι καταναλωτές πρέπει, μέσα στο διάστημα των τριών μηνών, να υπογράψουν σύμβαση με τον προμηθευτή της επιλογής τους. Προκειμένου να γίνει αυτό, θα τους ζητηθεί βεβαίωση καταβολής του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.
- Σε ότι αφορά την εξόφληση του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε., οι καταναλωτές μπορούν να προσέρχονται στην Δ.Ο.Υ. του εισοδήματός τους και να συμπληρώνουν την «αίτηση καταβολής Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.», προσκομίζοντας τους εξοφλημένους λογαριασμούς, προκειμένου να καταβάλουν το τυχόν οφειλόμενο υπόλοιπο ποσό και να τους χορηγηθεί η σχετική βεβαίωση, ώστε, στη συνέχεια, να προβούν στην αλλαγή προμηθευτή ηλεκτρικού ρεύματος. Αν προκύπτει ότι έχει εξοφληθεί μέρος μόνο του λογαριασμού, ο καταναλωτής οφείλει να εξοφλήσει ολόκληρο το ποσό του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε., προκειμένου να του χορηγηθεί η σχετική βεβαίωση. Αν αποδεικνύεται ότι έχει εξοφληθεί ολόκληρο το ποσό, χορηγείται από τη Δ.Ο.Υ. η σχετική βεβαίωση. Αν ο αριθμός της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος δεν περιλαμβάνεται στις μηχανογραφικές καταστάσεις που έχουν οι Δ.Ο.Υ., η Δ.Ο.Υ. χορηγεί σχετική προς τούτο βεβαίωση στον καταναλωτή. Οδηγίες έχουν δοθεί ήδη στις Δ.Ο.Υ. με έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.