Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Οι θέσεις του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς για το θέμα των μεταλλείων στο Κιλκίς

Κατά τη συνεδρίαση της 15ης Φεβρουαρίου 2012 του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς, τέθηκε σε συζήτηση το ζήτημα της λειτουργίας μεταλλείων στο νομό μας που έχει απασχολήσει την τοπική κοινωνία το τελευταίο διάστημα. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κιλκίς, αναλογιζόμενος τη σπουδαιότητα του θέματος, κατέληξε ομόφωνα στο παρακάτω κείμενο διακήρυξης, στο οποίο συνοψίζει τις θέσεις του.
ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ
Η κρισιμότητα του ζητήματος της εγκατάστασης μεταλλείων στην περιοχή του νομού μας είναι αδιαμφισβήτητη. Οι αποφάσεις που λαμβάνονται από την κεντρική εξουσία δεν είναι δυνατόν να αγνοούν παντελώς την απόφαση της τοπικής κοινωνίας που έχει εκφραστεί παντοιοτρόπως αρνητικά, ενόψει μάλιστα του γεγονότος ότι μπορούν να έχουν δυσμενή αποτελέσματα στην περιοχή μας.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κιλκίς δεν μπορεί να μείνει αδιάφορος, καθώς εκ του νομοθετικά κατοχυρωμένου θεσμικού ρόλου του, καλείται να προασπίσει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των συμπολιτών μας.
Υπό το πλαίσιο αυτό:
Εκφράζουμε την ανησυχία μας από το γεγονός ότι η λειτουργία μεταλλείων θα επιβαρύνει αναπόφευκτα σε μεγάλο βαθμό το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.
Διατυπώνουμε τον ιδιαίτερο προβληματισμό μας αναφορικά με τα εχέγγυα τα οποία οφείλει η πολιτεία να παράσχει.
Απευθύνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους συμπολίτες μας που αντιδρούν με θεμιτό τρόπο και κατευθύνουμε κάθε μας ενέργεια προς το σκοπό της στήριξής τους.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κιλκίς, συντασσόμενος με τη βούληση των συμπολιτών μας και έχοντας πάντα ως πρώτο μέλημά του το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας, κομμάτι της οποίας είναι και οι δικηγόροι-μέλη του, τάσσεται ΑΡΝΗΤΙΚΑ στη λειτουργία των μεταλλείων στο νομό μας, διότι υποσκάπτει το μέλλον και την ποιότητα ζωής μας.

5 σχόλια:

  1. Συλλυπητήρια στο Δικηγορικό Σύλλογο Κιλκίς.
    Αντε μετά αυτός ο τόπος να πάει μπροστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μην κρύβεσαι πίσω από την ανωνυμία ... πες μας επώνυμα τη θέση για να πάρεις και μια επώνυμη και ηχηρή απάντηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σιγά τα αίματα Ηρακλειδείς του στέμματος !!
    Είναι να απορεί κανείς με την παράκρουση που έχει πιάσει
    ανώνυμους και επώνυμους για τον ορυκτό πλόυτο!
    Σε ένα χρόνο από τώρα θα αποδειχθεί πόσο γελοίες είναι όλες αυτές
    οι καταστάσεις !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. pantos sigoura den tha prokopsei me ta metalleia xrusou.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τώρα ο τόπος έμεινε και κρέμεται από την άποψη του κάθε τυχαίου.
    Μόνο οι ειδικοί δεν ακούονται.
    Αντιλαμβάνομαι μόνο τη θέση αυτών που αν θα δημιουργούνταν θέσεις εργασίας δεν θα είχαν άλλοθι για να κρυφτούν πίσω από αυτό οτι δουλειές δεν υπάρχουν!
    Τέλος πάντων, αυτά όλα είναι θεωρίες και είναι βέβαιο οτι δε θα γίνει τίποτε, ούτε κάν θα υπάρξει ενδιαφέρον από καμία εταιρεία και τότε να δούμε με τι άλλο θέμα θα ασχοληθούν οι σωτήρες του τόπου. Αλλωστε εμείς οι Ελληνες είμαστε ειδικοί στις φούσκες. Θα περίμενε κανείς να βάλουμε μυαλό μέσα από την τεράστια κρίση που περνάμε, αλλά δεν έχουμε ελπίδα, είμαστε αθεράπευτοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.