Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Νέο Εφορευτικό Συμβούλιο στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς

Την πρώτη του συνεδρίαση πραγματοποίησε το νέο Εφορευτικό Συμβούλιο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κιλκίς, την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012, το οποίο διορίστηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων -σύμφωνα με το ΦΕΚ 70/ τ. Υ.Ο.Δ.Δ./14-2-2012- και έχει τριετή θητεία. Καθήκοντα Προέδρου αναλαμβάνει η εκπαιδευτικός ζωγράφος Αθηνά Τσιρίκα-Δροσαλάκη με αναπληρωτή Πρόεδρο τον θεολόγο-δημοσιογράφο Χρήστο Καναρόπουλο, Αντιπρόεδρο τον εκπαιδευτικό Θεόφιλο Γουλτίδη, μέλη τον δάσκαλο Κωνσταντίνο Κυμπαρίδη, την δικηγόρο Όλγα Καλπακίδου και την Νηπιαγωγό Μαρία Παπαδοπούλου και αναπληρωματικά μέλη την δασκάλα Συμέλα Γεωργιάδου, την φιλόλογο Μαρία Κουκουζέλη, τον δικηγόρο Αθανάσιο Γραμματικόπουλο και την φιλόλογο Χρυσούλα Μόσχου.

Τα νέα μέλη ενημερώθηκαν από την προϊσταμένη Βάσω Μανιουρά για τις δράσεις και τα οικονομικά θέματα της Βιβλιοθήκης, η οποία λειτουργεί αυτή τη στιγμή με τρεις υπαλλήλους. Συζητήθηκε επίσης το θέμα της επαναλειτουργίας της κινητής βιβλιοθήκης, η οποία σταμάτησε λόγω έλλειψης προσωπικού και οικονομικών πόρων.
Προοπτική στην βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών της Βιβλιοθήκης αλλά και στην περαιτέρω εξέλιξή της δίνει η συμμετοχή της στις δράσεις της Future Library, οι οποίες υλοποιούνται με πρωτοβουλία και χρηματοδότηση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος». Η Βιβλιοθήκη θα συμμετέχει στην καλοκαιρινή καμπάνια δημιουργικότητας, καινοτομίας και προώθησης της ανάγνωσης που διοργανώνει η Future Library και παράλληλα στα πλαίσια του προγράμματος αναμένεται και ο σχεδιασμός και η ανακαίνιση του παιδικού τμήματός της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.