Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΝΟΜΟΥ ΚΙΛΚΙΣ: "Όχι στα μεταλλεία στο Κιλκίς"

Η θέση του ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στο θέμα της δημιουργίας μεταλλείων στην περιοχή του ΚΙΛΚΙΣ είναι ξεκάθαρη και απλή. Καμία οικονομική ή πολιτική κρίση δεν μπορεί να επιβάλει στην τοπική κοινωνία τον θάνατο και την καταστροφή μέσα από το ξεπούλημα των πάντων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις. Το μόνο μέλημα των ιδιωτών που θέλουν να κλέψουν την υγεία μας και τον πλούτο μας είναι το κέρδος και αδιαφορούν για κάθε τι άλλο που θα προκαλέσουν στις τοπικές κοινωνίες.
Ο πολιτικός κόσμος του Κιλκίς έχει επαναπαυτεί στο ότι μπορεί να λέει ΟΧΙ στα μεταλλεία για να ψηφοθηρεί μιας και είναι σίγουρος πως τα μεταλλεία θα γίνουν έτσι και αλλιώς.
Ανακοινώνουν ηρωικά όχι, την ώρα που οι υπουργοί τους τα παραπέμπουν στην βουλή προς ψήφιση και οι συνάδελφοι τους τελικά θα τα ψηφίσουν.
Η τοπική οργάνωση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ του Κιλκίς στηρίζει κάθε κίνηση και διαμαρτυρία που δεν είναι καπελωμένη από κόμματα και παρατάξεις και καλεί όλους τους φίλους και συναγωνιστές να αναλογιστούν την κρισιμότητα της κατάστασης και να πλαισιώσουν τους κατοίκους των περιοχών αυτών.
Τα ερωτήματα που γεννώνται όμως είναι απλά και φυσικά οι απαντήσεις το ίδιο απλές.
Προς τον κύριο διευθυντή του 2ου ΓΕΛ που με υπερβάλλοντα ζήλο απέβαλε τους μαθητές που συμμετείχαν στην διαμαρτυρία με την πρόφαση του οτι δεν ήταν δικαιολογημένη η αποχώρηση τους από το σχολείο, απευθύνουμε το εξής ερώτημα.
Κάθε μέρα παρακολουθεί ποιοι μαθητές λείπουν αδικαιολόγητα (κάνουν κοπάνα δηλαδή) από το σχολείο για να πάνε να πιουν καφέ και τους τιμωρεί με αποβολή;
Δεν έχετε ακούσει ποτέ για το ότι κάποιες πράξεις ανθρώπων που επιτελούν και λειτούργημα πλην της απλής εργασίας πρέπει να διέπονται και από ηθικούς κανόνες πλην των κανόνων των σχολικών κανονισμών στην δική σας περίπτωση κύριε διευθυντά;
Ρωτάμε τις δημοκρατικές δυνάμεις της χώρας και του Κιλκίς που μας μπούκωσαν δημοκρατία τις τελευταίες δεκαετίες και μάλιστα πουλώντας την πολύ ακριβά με αντίτιμο ψήφους.
Τι θα κάνουν ΤΩΡΑ που η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων λέει ΟΧΙ στην δημιουργία των μεταλλείων;
Πότε η αστική δημοκρατία τους αναγνωρίζει ως δημοκρατική την πλειοψηφία και πότε Όχι;
Ήμαστε βέβαιοι ότι οι πολιτικοί μας γνωρίζουν πόσο χρήματα κοστίζει μια ουγκιά χρυσού.
Άραγε πόσες ζωές παιδιών κοστίζει; Γνωρίζει κανένας;

10 σχόλια:

  1. Εσάς φασίστες σας είδαμε πόσο ενδιαφέρεστε για τα προβλήματα των εργαζομένων και του λαού, κάτω στην χαλυβουργία που με ανακοινώσεις λέτε στους εργάτες να δεχτούν τα βίτσια του μάνεση και να σταματήσουν την απεργία. Είστε εχθροί του εργαζόμενου λαού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτά τα είδες μόνο μέσα στην παραίσθηση του μυαλού σου που ντοπαρίστηκε από τις ανακοινώσεις του ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΚΚΕ που βλέπει παντού φασίστες και δέχεται μόνο τους δημοκράτες που είναι ''ΔΙΚΟΙ'' του. Οι υπόλοιποι μέσα στην ΜΑΡΦΙΝ να γίνουν στάχτη. Άλλωστε η δημοκρατία σου φαίνεται από την ανωνυμία σου και από τους μαζικούς χαρακτηρισμούς σου που σε κάνουν απόλυτο Δημοκράτη. Είναι καλό όμως που και στο Κιλκίς επιτέλους φάνηκε οργανωμένο εθνικιστικό κίνημα να συσπειρώσει και όχι να δημιουργήσει τους δεξιούς.
    Για να καταλάβουν όμως και οι υπόλοιποι ότι οι επαγγελματίες εργατοπατέρες της δεξιάς θίγονται με την στάση μας μιας και τους χαλάμε την συνταγή. Δείτε το βίντεο παρακάτω να δείτε οτι λέμε συνεχίστε τον ωραίο αγώνα και σε καμία σχέση δεν ήμαστε ενάντια. ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ και είναι μόνο η αρχή.
    Δείτε το Βίντεο:
    http://www.youtube.com/watch?v=5b8TBnbNoUo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προσωπικά μετά από 43 συναπτά έτη μακριά από κόμματα και παρατάξεις,(με ολοκληρωμένη και εκφρασμένη όμως πολιτική άποψη), ξεκάθαρα στην απέναντι πλευρά από αυτά που εκφράζει και πρεσβεύει η χρυσή αυγή ως ακροδεξιά φιλοσοφία, αυτό που θα ήθελα να δηλώσω "επώνυμα" είναι η ευχάριστη έκπληξη που ένιωσα πριν από λίγο διαβάζοντας το παραπάνω δελτίο τύπου...

    Μπορεί σε άλλα θέματα, φιλοσοφίας & πολιτικής άποψης, κοινωνικής πρακτικής και λειτουργίας να βρισκόμαστε στην αντιπέρα όχθη, αλλά δεν θα είχα κανένα πρόβλημα εάν είμασταν "συναγωνιστές" και με κοινό "Μέτωπο" ενάντια στις μεταλλευτικές δραστηριότητες και το ξεπούλημα της γης μας.

    Ελπίζω και ο δικός σας σκοπός να μην είναι μόνον ψηφοθηρικός, ή η προσέλκυση νέων "μελών" στην ομάδα σας, όπως πολύ σωστά το "πιάσατε" και κατηγορείτε "τον πολιτικό κόσμο του Κιλκίς"...

    Σε αυτές τις δύσκολες μέρες που προδιαγράφονται για εμάς χωρίς εμάς, πρέπει να σοβαρευτούμε επιτέλους και να δούμε με πιό τρόπο θα καταφέρουμε να απαλλαγούμε από αυτούς τους "εθνοσωτήρες" (ή εθνοπροδότες;;;) μας, ντόπιους και ξένους...

    Απλά πρέπει να σοβαρευτούμε επιτέλους, πρέπει να υπάρξει τιμωρία για αυτούς που πράττουν με γνώμονα μόνο την τσέπη τους και ενάντια σε όλους τους άλλους πολίτες, αυτοί πρέπει επιτέλους να βρεθούν και να παραμείνουν ισόβια στην φυλακή, όπως δυστυχώς δεν το έχουμε πράξει ως έθνος για πολλά γνωστά πολιτικά και μή λαμόγια από γεννήσεως του Ελληνικού κράτους, όσο και τις τελευταίες δεκαετίες ως "δημοκρατικό" πολίτευμα, ή η "δικτατορία των κομματόσκυλων" όπως συνηθίζω να λέω εγώ...

    Απλά πρέπει να αποφασίσουμε ο καθένας μας προσωπικά τι εξουσία μας αξίζει ως έθνος, ως πολίτες, τι θέλουμε να προδιαγράψουμε τελικά ως μέλλον στα παιδιά μας.

    Πρέπει να αποφασίσουμε επιτέλους να τοποθετήσουμε ανθρώπους ικανούς και αξιοπρεπείς, τους "άριστους", τόσο στην διοίκηση, αλλά και στην παιδεία και όλους τους βασικούς τομείς λειτουργίας του κράτους/κοινωνίας, με απόλυτα αποκεντρωμένη διοίκηση τόσο στις αποφάσεις αλλά και οικονομική.
    Με έλεγχο τοπικά τόσο των εσόδων αλλά και των εξόδων, να χειρίζεται η ίδια τα φορολογικά/δημοτικά έσοδα/έξοδα των δικών της δημοτών...

    Να δούμε τότε ποιός πραγματικά παράγει, ποιός αξίζει και ποιός δεν αξίζει, αλλά και ποιός παρασιτεί σε βάρος των υπολοίπων σε αυτό το κράτος...

    Είμαστε ικανοί για ένα τέτοιο βήμα; Προσωπικά πιστεύω πως εάν η απάντηση είναι αρνητική, τότε μας αξίζουν και αυτά που μας συμβαίνουν.

    (ίσως όχι όλους γιατί "σίγουρα μαζί δεν τα φάγαμε", αλλά σίγουρα αξίζει για την πλειοψηφία αυτών που παραδοσιακά ήταν και νιώθανε απολύτως βολεμένοι).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυζιρίδη μιάς και ανακάλυψες την Αμερική να κάνεις αρχή από τον εαυτό σου ! Κάνε την αυτοκριτική σου και ψάξε να δείς αν είσαι σωστός στην καθημερινή σου λειτουργία και άσε τα μεγάλα λόγια.

      Διαγραφή
    2. Αν μιλάς για αυτοκριτική, για το αν είναι κάποιος σωστός και να αφήσει τα μεγάλα λόγια. Δες το πρώτο σου σχόλιο που ξεκινάει με το ''Εσάς φασίστες σας είδαμε'' και συνέχισες με αντιγραφή και επικόλληση του Ριζοσπάστη και πράξε ανάλλογα με την δευτερολογία σου.
      Απο μέρους μου δεν πρόκειτε να συνεχίσω την αντιπαράθεση κάτω απο ένα σχόλιο που αντικειμενικά και δημοσιογραφικά δημοσίευσε ένα πόρταλ.
      Περαστικά σας και πάλι.

      Διαγραφή
  4. Καταρχην. Μεσα στα πλαισια της δημοκρατιας υπαρχει και η επιλογη να πεις την γνωμη σου ανωνυμα. (Αυτο για τον Αλεξανδρο Φιλλιπου).
    Δεν μπορω παρα να συμφωνησω πως αν και πολλες απο τις αποψεις της χρυσης αυγης συμφωνουν με το γενικο κοινωνικο συνολο, οι φιλοπολεμικες τους αποψεις, η βαρβαροτητα, και ο πολιτικος και εθνικοφυλετικος ρατσισμος που τους διακρινει, τους κανει ακαταλληλους για ενα πολιτικα (και ψυχικα) υγιες ατομο.
    Πρωτη μου φορα ποσταρω εδω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κων/νος ΖΑΒΙΤΣΙΑΝΟΣ28 Φεβρουαρίου 2012 στις 1:28 μ.μ.

      Ανώνυμε πραγματικά πιστεύεις ότι με ενδιαφέρει να λάβω πιστοποιητικά δημοκρατικών φρονημάτων; Ας σκεφτεί ο Έλληνας ότι. Το οτι πεινάει αυτός και τα παιδιά του. Το οτι δεν έχει να τα ντύσει. Οτι δεν έχει να πληρώσει ΔΕΗ, ΟΤΕ, ύδρευση. Οτι παρέδωσε πινακίδες απο το αυτοκίνητο του. Οτι κλειδώνει με 20 κλειδαριές το σπίτι του για να μη μπει ο ''καημένος'' αλλοδαπός και του πάρει τα πάντα και του βιάσει και παιδιά και γυναίκα, τα οφείλει στους ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ και την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ σας. Δεν κυβέρνησε ούτε ο Χίτλερ, ούτε ο Μεταξάς τις τελευταίες δεκαετίες. Σοσοαλιστές, καπιταλιστές και κομμουνιστές όριζαν τις τύχες μας είτε κυβερνητικά είτε συνδικαλιστικά. Οπότε αν έχεις την στοιχειώδη αντίληψη, θα καταλάβεις οτι όποιος συνεχίζει να υποστηρίζει αυτά τα καθεστώτα τα '' ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ '' μπορεί ευκολότερα να συγκαταλεγεί στις κλινικά ψυχασθενικές περιπτώσεις που εσυ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ μας ενέταξες, έτσι γιατί δεν σου αρέσουμε.

      Υ.Γ δεν είναι φιλοπολεμική άποψη να μη λες πάντα YES MASTER στο όνομα της όποιας ειρήνης.

      Διαγραφή
  5. ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ¨ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΕΘΡΕΨΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. xounta re xounta.eidame kai tin dimokratias sas.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καταρχήν απορώ γιατί απαντάτε σε μια κότα που φοβάται να γράψει ενυπόγραφα και κρύβεται πίσω απ' την ανωνυμία!
    Κατά τα λοιπά θα συμφωνήσω με τον Αλέξανδρο Φιλίππου, όσν αφορά στην αριστερά που νομίζει ότι μόνο αυτή εκπροσωπεί την εργατική τάξη και προσπαθεί δεκαετίες ολόκληρες να μονοπωλήσει. ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ οι Έλληνες κατάλαβαν τη τελευταία διετία, επιτέλους, ότι αυτό δεν ισχύει (οι εξελίξεις και οι τοποθετήσεις τους το επιβεβαίωσαν, αποκαλύπτοντας την αλήθεια). Εν κατακλείδι, πρόκειται για έναν ανούσιο γενικότερα αντίλογο, για κούφια λόγια χωρίς καμία απολύτως ρεαλιστική βάση, για αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση, αυτό δηλαδή που κάνει όλη η πτέρυγα της αριστεράς τόσα χρόνια (άσπρο-μαύρο, πάνω-κάτω, μέσα-έξω κλπ). Λόγια του αέρα μια ζωή, προσπαθώντας να χαϊδέψει τα αυτάκια των πολιτών που υποφέρουν, με αντιρρήσεις και αδύνατες-μη εφαρμόσιμες υποσχέσεις των κομουνιστών προς τον "φτωχό, αδικημένο και κακόμοιρο" εργάτη, χρησιμοποιώντας πάντα την ίδια ακαταλαβίστικη γλώσσα αριστερής νομενκλατούρας και παπαρολογίας που ούτε οι ίδιοι καταλαβαίνουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.