Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Ένα προφητικό τραγούδι της πλατείας

Μ` αφορμή την μεγάλη συγκέντρωση των Αγανακτισμένων του Κιλκίς, μεθαύριο Σάββατο 15 Οκτωβρίου, στις 6 μμ, στην πλατεία Ειρήνης, ακούστε το "Τραγούδι της Πλατείας", που έγραψε και ερμηνεύει ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου πάνω σε προφητικούς στίχους του Γιώργου Σουρή, που γράφτηκαν πριν έναν σχεδόν αιώνα. Πατήστε εδώ

3 σχόλια:

  1. Θερμότατη παράκληση στην "γνωμη".
    Βάλτε σε μόνιμη θέση στη δεξιά ή αριστερή στήλη αυτό το μελοποιημένο ποίημα του μεγάλου σατιρικού ποιητή και δημοσιογράφου, Γ.Σουρή 1853-1919,ο οποίος εξέδιδε την σατιρική εφημερίδα "Ρωμηός" και μετέφρασε τις "Νεφέλες" του Αριστοφάνη,(συνοδεύεται δέ με πολύ ενδιαφέρουσες φωτογραφίες), μπάς και αφυπνιστούν ορισμένοι, που έχουν ράψει τα ρούχα τους στον καναπέ.
    Και μπράβο στον Β.Παπακωσταντίνου που έψαξε, βρήκε, εμπνεύστηκε και συνέθεσε αυτό το "Τραγούδι της Πλατείας".
    Αφιερωμένο εξαιρετικά (το νόημα των στίχων) σε όλους τους "γα'ι'δάρους" της πολιτικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποια "Μεγάλη συγκεντρωση των Αγανακτισμένων του Κιλκίς" μας λες ρε φίλε.
    Πέντε δέκα τεμπέληδες δημόσιοι υπάλληλοι μαζέυονται με πλακάτ της πλάκας και κουβαλάνε μαζί και τα μωρά παιδιά τους για να φαίνονται πολλοί.
    Και οι περισσότεροι από αυτούς ηταν οι ευνοημένοι του πρώτερου καθεστώτος τόσο στη δουλειά τους όσο και στη ρεμούλα και τις μίζες.
    Οι πραγματικοί αγανακτησμένοι φίλε μου δεν πάνε πλατεία. Μια και καλή θα ξεσπάσουν και τότε μαύρο φύδι που σας έφαγε όλους εσάς τους βολεψάκηδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν είναι όπως τα λές, θα φανεί μεθαύριο στην πλατεία οπότε, "κοντός ψαλμός αλληλούια".
    Όσο αφορά την άποψή σου οτι "οι πραγματικοί αγανακτισμένοι δεν πάνε πλατεία και θα ξεσπάσουν μιά και καλή", μπορείς να το διευκρινήσεις λίγο, γιατί πολύ αόριστο μου φάνηκε; Δηλαδή με ποιόν τρόπο, σε πιό χώρο, με τί μέσα, και πότε; Γιατί αν με πείσεις οτι θά'ναι πιό αποτελεσματικός τρόπος αυτός, μπορεί και να περιμένω...αρκεί να μην είναι την δευτέρα παρουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.