Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Μνημείο κυνισμού το κείμενο των 23 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ

Γράφει ο Γιάννης Καραγιαννίδης

Λίγο καθυστερημένα, βέβαια, αλλά αυτήν την ερώτηση των 23 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων κι οι "δικοί μας", Θ. Παραστατίδης και Γ. Φραγγίδης, προς τον Βενιζέλο, οφείλουμε να μην την αφήσουμε να περάσει ασχολίαστη. Γιατί, κατά την άποψή μας, αποτελεί μνημείο απίστευτου αρτσιμπουρτσιλογισμού και κυνικού αμοραλισμού.
Οι "πράσινοι" βουλευτές μας, χαρακτηρίζουν την Ελλάδα ως "χώρα του άφρονος δανεισμού, της κρατικοδίαιτης οικονομίας και της θηριώδους παραοικονομίας, του μεταπρατισμού, των εισαγωγών και της κλεπτο-οικονομίας, των τριτοκοσμικών θεσμών και υπηρεσιών, της έκπτωσης των αρχών και αξιών που διέπουν τις σύγχρονες δημοκρατικές κοινωνίες", χώρα που "ζει συνθήκες κατάρρευσης".


Μάλιστα κύριοι - μάλιστα κύριοι! Αυτή είναι η χώρα μας. Γνωρίζετε, όμως, ότι δεν έγινε έτσι, "σαν τα μούτρα μας", τα τελευταία ένα-δυο χρόνια. Επομένως, γιατί δεν μιλούσατε εγκαίρως, μπας και προλάβουμε τα χειρότερα; Γιατί τα λέτε σήμερα, που τα διαλαλεί ακόμα κι ύστατος πολίτης αυτού του τόπου; Πολιτικοί εκπρόσωποι του λαού είστε, και οφείλεται να διατυπώνεται εγκαίρως προτάσεις, αντί ν` αναλίσκεστε σε δημοσιογραφικού τύπου διαπιστώσεις.
Όμως, δεν είναι μονάχα αυτό. Η χώρα μας ζει συνθήκες κατάρρευσης επειδή κάποιοι που την κυβερνούσαν φρόντισαν γι` αυτό με τις πολιτικές τους. Κι οι "φροντιστές" ήταν το ΠΑΣΟΚ κι η ΝΔ. Με το κόμμα στο οποίο ανήκετε νά `χει τη μεγαλύτερη μερίδα στα χρόνια διακυβέρνησης μετά την Μεταπολίτευση (και εξ` αυτού, ίσως και τις μεγαλύτερες ευθύνες).
Παρακάτω, θέλετε προφανώς ν` αποφύγετε την συντριπτική για σας ερώτηση, "μα γιατί ενταχθήκατε σ` ένα κόμμα που είναι συνυπεύθυνο για την καταστροφική πορεία της χώρας". Γι αυτό, έρχεστε να διατυπώσετε εξοργιστικές για κάθε σκεπτόμενο Έλληνα απόψεις. Λέτε, για παράδειγμα, ότι "η φιλοσοφική- πολιτική άποψη που κατανέμει, διαχέει οριζόντια τις ευθύνες αυτής της κατάρρευσης είναι ανεδαφική, ανιστόρητη, αντιδημοκρατική, συγκαλύπτει τις ευθύνες, οδηγεί στη συσκότιση των αιτιών της κρίσης και στην ανισοκατανομή των βαρών από αυτήν. Παραλύει την κοινωνική συμπόρευση και συμμαχία και διακυβεύει τη δυνατότητα εξόδου από την κρίση"! Μ` άλλα λόγια, για όλα φταίει η πάλαι ποτέ επάρατη δεξιά, ενώ οι κυβερνήσεις του κόμματός σας είναι άσπρες ξεξασπρότερες κι απ` την πιο αθώα περιστερά! Εδώ, βέβαια, ξεκαρδίζεται και το πιο εμπριμέ ερίφιο!
Και παρακάτω συνεχίζετε απτόητοι: "Είναι απόλυτη προτεραιότητα εθνικής επιβίωσης να μηδενιστεί τώρα το ιστορικό έλλειμμα δικαίου που διακατέχει τον Ελληνικό λαό, που η ποιότητα της μεταπολιτευτικής δημοκρατίας μας δεν στάθηκε ικανή να θεραπεύσει". Δηλαδή, για να επιβιώσει το Έθνος δεν θα πρέπει ν` αντισταθεί στη λαίλαπα που ενέσκηψε επί της κεφαλής του, αλλά ν` αποδώσει δικαιοσύνη αθωώνοντάς σας! Τις κυβερνήσεις του κόμματός σας, δηλαδή, αλλά και `σας που τις στηρίξατε.
Για να φτάσετε στη συνέχεια σ` έναν μνημειώδη παροξυσμό: "Το ανεκπλήρωτο- ανυποχώρητο αίτημα του λαού – φέρτε πίσω τα κλεμμένα- αποτελεί ανυπέρβλητο εμπόδιο στη συγκρότηση ενός πατριωτικού μετώπου σωτηρίας της χώρας και της μελλοντικής δημοκρατικής και αναπτυξιακής της αναγέννησης", λέτε σαν σε παραλήρημα. Να, τι εμποδίζει τη συγκρότηση του πατριωτικού μετώπου σωτηρίας, που οραματίζεστε, φίλτατε Μίκη Θεοδωράκη. Το αίτημα "φέρτε πίσω τα κλεμμένα"!
Δυστυχώς για `σας, όμως, μέσα στον οίστρο σας να φανείτε άσπιλοι κι αμόλυντοι, σας ξέφυγε μια εξόχως κυνική ομολογία. Λέτε στο περισπούδαστο κείμενό σας ότι "έχουμε εθνικό και δημοκρατικό καθήκον να υπερβούμε την ανοχή ενός πολιτικοκρατικού συστήματος ιστορικά υπόλογου". Ε, λοιπόν, αυτό είναι το σύστημα που εσείς υπηρετείτε τόσα χρόνια με τη συνειδητή επιλογή σας. Ιστορικά υπόλογο. Να το χαίρεστε και να σας χαιρόμαστε!

8 σχόλια:

  1. Μετά απ'αυτό, τώρα τι να πώ!
    Για να μην το κουράζω, απλά και καθαρά λέω οτι συμφωνώ, προσυπογράφω και οτι είμαι φάν σου εις το τετράγωνο, αγαπητέ μου Γιάννη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιάννη παρότι δεν σε θεωρώ αξιόπιστο δημοσιογράφο ούτε και έγκυρο διότι είσαι Ο.Φ.Α. (όπου φυσάει ο άνεμος), παρόλα αυτά είναι σωστά αυτά που εκφράζεις.
    Αλλά και συ που λες, γιατί τόσο καιρό τώρα σαν δημοσιογράφος δεν στηλίτευες αυτά τα κακώς κείμενα αλλά μονάχα έκαμνες πλάτη στους πολιτικούς και τους εξυμνούσες?
    Μήπως στο ίδιο άρμα και συ ήσουν προσδεδεμένος?
    Μήπως ήσουν υπάλληλος?
    Πάντως ποτέ δεν είναι αργά και καλά κάνεις έστω και τώρα και αντιλαμβάνεσαι ότι υπάρχει πρόβλημα το οποίο δεν μπορούν να το επιλύσουν οι πολιτικοί μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε, πιστεύω πως είσαι άδικος και δεν ισχύει τίποτα απ` αυτά που λες για μένα. Πάσα κριτική ευπρόσδεκτη, αρκεί να μην είναι συκοφαντική. Σε κάθε περίπτωση, να `σαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λούκυ Λουκ σ` ευχαριστώ πολύ. Μ` άρεσε το "τετράγωνο"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπράβο, Γιάννη. Πολύ καλά τους τα λες. Για "να μηδενιστεί τώρα το ιστορικό έλλειμμα δικαίου που διακατέχει τον Ελληνικό λαό", κάτι που "είναι απόλυτη προτεραιότητα εθνικής επιβίωσης" πρέπει να ξεκουμπιστούν όλοι όσοι μας κυβέρνησαν τα τελευταία 35 χρόνια και αρκετοί απ΄ αυτούς να πάνε φυλακή.
    Όσκαρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο αμοραλισμός, η υποκρισία και ο πολιντικαντισμός δεν έχει όρια για κάποιους. Το τομάρι τους πάνε να σώσουν. Μέχρι χθες οι εκτιμήσεις τους ήταν διαμετρικά αντίθετες για την καταρρέουσα οικονομία, σήμερα κάνουν βαρύγδουπες αναλύσεις για να καταλήξουν στην αδιέξοδη πολιτική της οικονομικής αφαίμαξης του λαού για να σωθούν οι τράπεζες και οι διεθνείς τοκογλύφοι. Αυτά τα ξέρουν πολύ καλά,παίζουν το παιχνίδι του πατριωτισμού, όμως δεν τους βγαίνει και το ξέσπασμα θα τους παρασύρει όλους μέσα σε μια νύχτα. Ακόμη είμαστε στην αρχή. Οι κοτσαμπάσιδες και οι δοσίλογοι μην νομίζετε ότι διέφεραν πολύ από την λογική τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δίκιο έχετε. Σκάρτοι οι πολιτικοί. Αλλά και οι δημοσιογράφοι μην μας το παίζεται μωρές παρθένες. Φταίτε κύριοι και σεις. Χωρίς εσάς αυτοί δεν θα ήταν τίποτε. Και αν εσείς επιτελούσατε ορθα το ρόλο σας ως 4η εξουσία που ελέγχει και κάνει κριτική, τώρα δεν θα ασυδοτούσαν αυτοί. Αλλά και σεις τραγουδούσατε στο ρυθμό τους. Μην πάτε τώρα να βγείτε καθάριοι. Κυρ Γιάννη, καλά τα λες στο είπα και πιο πάνω αλλά μη μου λες ότι σε συκοφαντώ. Οποιοσδήποτε αν ανατρέξει σε παρελθόντα άρθρα σου θα βρει πλείστες όσες διθυραμβικές κριτικές και αγιαστούρες για πολιτικάντηδες του τόπου μας. Τους οποίους τώρα φτύνεις και καλά κάνεις. Αλλά και λίγη αυτοκριτική δεν βλάφτει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ηρθαν τα παλικαρια να μας σωσουνε πολιτικοι της πλακας για να φανε οτι εμεινε τι φιλοσοφημενα αυτα που λενε αλλα περισσευει η υποκρισια στον τοπο μας τους φοβουνται ουτε να περασουνε απο την 21 ιουνιου πρεπει να τουσ αφησουνε τουσ προδοτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.