Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Η απειλή έλλειψης καυσίμων φέρνει κερδοσκοπία

Σε δεκαήμερη μετατρέπεται η απεργία που αρχίζουν από αύριο οι τελωνειακοί κι αυτό προμηνύει μπλακάουτ στην αγορά καυσίμων, με μεγάλες ελλείψεις και κερδοσκοπία στις τιμές. 
Θυμίζουμε ότι ο κλάδος είχε αρχικά εξαγγείλει τρεις επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες, μεταξύ 17 και 23 Οκτωβρίου. Ωστόσο χθες η ομοσπονδία των τελωνειακών προανήγγειλε δύο επιπλέον 48ωρες απεργίες, αρχής γενομένης από αύριο Παρασκευή. Ετσι, η απεργία μετατρέπεται σε 10ημερη, με αποτέλεσμα ακόμη κι η πρεμιέρα του πετρελαίου θέρμανσης, μεθαύριο Σάββατο, να γίνει μετ' εμποδίων.

Λόγω της απεργίας, τα μόνα διαθέσιμα καύσιμα στην αγορά θα είναι όσα προλάβουν να βάλουν σήμερα στις δεξαμενές τους οι πρατηριούχοι, για να έχουν έτσι επάρκεια για δυο-τρεις ημέρες, οπότε και θα αρχίσουν να εμφανίζονται τα προβλήματα ελλείψεων.
Θεωρείται βέβαιο ότι από σήμερα θα αρχίσουν να σχηματίζονται ουρές στα πρατήρια, γεγονός που θα οδηγήσει σε φαινόμενα κερδοσκοπίας.Θυμίζουμε ότι τέτοια φαινόμενα ανάγκασαν τη Γ.Γ. Εμπορίου να απειλήσει τους πρατηριούχους με επιβολή πλαφόν, ωστόσο από τις χθεσινές πανελλαδικές τιμοληψίες προέκυψε ότι είχαν συμμορφωθεί.

1 σχόλιο:

  1. Λέτε επίτηδες να περίμεναν να κρυώσει ο καιρός για να κάνουν απεργία οι τελωνειακοί, ώστε έτσι να πιέσουν περισσότερο την κυβέρνηση καί με τις δικές μας διαμαρτυρίες για έλλειψη πετρελαίου θέρμανσης και βενζίνης;
    Μπααααά! Δεν θα το έκαναν ποτέ, οι καλοί αυτοί άνθρωποι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.