Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Ιδρύεται το Λαϊκό Πανεπιστήμιο Παιονίας «Μέγας Αλέξανδρος»

Σε συνεργασία με την Ένωση Επιστημόνων Δυτικής Μακεδονίας ‘’Νικόλαος Κασομούλης’’ και το Λαϊκό Πανεπιστήμιο Κοζάνης ‘’Γεώργιος Παρακείμενος’’ ιδρύεται το Λαϊκό Πανεπιστήμιο Παιονίας «Μέγας Αλέξανδρος».
Πρόκειται για "πρόγραμμα σεμιναρίων ανώτερου μορφωτικού επιπέδου" που αφορά σε θέματα Πολιτισμού. Θα αναλύονται θέματα ειδικού ανθρωπιστικού ή άλλου επιστημονικού ενδιαφέροντος, όπως και θέματα ιστορίας και πολιτικής. Στα μαθήματα θα διδάσκουν διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί, επιστήμονες και προσωπικότητες του πνεύματος και της τέχνης από ανώτατα μορφωτικά ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Πρόγραμμα Μορφωτικών και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Το Πρόγραμμα Μορφωτικών και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων συγκροτείται από ομιλίες, διαλέξεις, συζητήσεις, εκθέσεις, παρουσιάσεις βιβλίων.

Κύκλος σπουδών του Λαϊκού Πανεπιστημίου Παιονίας Μέγας Αλέξανδρος O Κύκλος Σπουδών του Λαϊκού Πανεπιστημίου Παιονίας « Μέγας Αλέξανδρος» περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα μορφωτικών δραστηριοτήτων για Έλληνες και αλλοδαπούς. Προσφέρονται μαθήματα ειδικού ενδιαφέροντος, από τους χώρους κυρίως της ελληνικής Ιστορίας, της Τέχνης, της Λαογραφίας και του Πολιτισμού γενικότερα.

Πρόγραμμα εκπόνησης ερευνών Πραγματοποιείται έρευνα κυρίως στους τομείς της Ελληνικής Ιστορίας και γενικότερα του Ελληνικού Πολιτισμού, Ιστορίας της Τέχνης και του Θεάτρου – Λογοτεχνίας.

Χώρος μαθημάτων : Συνεδριακή αίθουσα στο πρώην Δημαρχείο Αξιούπολης. 


Ειδικοί Επιστημονικοί συνεργάτες-καθηγητές Benjamin Hendrickx, Μ.Α. (Louvain), Δρ Φ.(Θεσσαλονίκη), καθηγητής Ελληνικής Ιστορίας και διευθυντής του Τμήματος Ελληνικών και Λατινικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Γιοχάνεσμπουργκ(Νότια Αφρική), είναι επιμελητής έκδοσης του επιστημονικού περιοδικού «Εκκλησιαστικός Φάρος» (Αλεξάνδρεια/Γιοχάνεσμπουργκ), διευθυντής του Ινστιτούτου Αφρικανο-Ελληνικών Σπουδών (Γιοχάνεσμπουργκ), πρόεδρος των Ελληνικών Αρχείων της Νότιας Αφρικής και αντιπρόεδρος της Ένωσης Πατερικών και Βυζαντινών Σπουδών στη Νότια Αφρική.
Δρ. Θέκλα Σανσαρίδου-Hendrickx, Iστορικός και Aνθρωπολόγος, διδάσκει στο Τμήμα Ελληνικών και Λατινικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Γιοχάνεσμπουργκ (Νότια Αφρική).
Όλγα Κούρτογλου, Υποψήφια Δρ. Ανθρωπιστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Γιοχάνεσμπουργκ.
Ζήνων Παπαδόπουλος, Δικηγόρος.
Στο τέλος του κύκλου σεμιναρίων χορηγείται πιστοποιητικό σπουδών.
Εγγραφές από 5/11/2011 έως 30/12/2011

Πληροφορίες :
Ελένη Γρομπανοπούλου: τηλ 697 2265668 και 2310 784391
HYPERLINK "mailto:elegrob@yahoo.gr" elegrob@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.