Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

"Χαριστική βολή" στην οικοδομική δραστηριότητα

Ένας απ` τους κλάδους που πλήττεται περισσότερο απ` την οικονομική κρίση είναι κι αυτός της οικοδομής. Μάλιστα στον δικό μας νομό η κρίση στον συγκεκριμένο κλάδο ξεκίνησε πολλά χρόνια νωρίτερα, και τώρα φαίνεται πως δίνεται η "χαριστική βολή"!
Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) μέτρησε την πτώση που σημείωσε ο όγκος της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας στη χώρα τον Ιούνιο εφέτος και την βρήκε στο 36,7% σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρσι, ενώ για το α΄ εξάμηνο καταγράφεται πτώση κατά 44,6%!
Η οικοδομική δραστηριότητα ονομάζονταν κάποτε "ατμομηχανή της οικονομίας", γι` αυτό και η δραματική πτώση της παρασέρνει και δεκάδες άλλα επαγγέλματα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, στο εξάμηνο Ιανουαρίου- Ιουνίου η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα εμφανίζει μείωση κατά 35,6 % στον αριθμό των εκδοθεισών οικοδομικών αδειών, κατά 47,4 % στην οικοδομήσιμη επιφάνεια και κατά 44,6 % στον όγκο, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2010.

1 σχόλιο:

  1. Πάλι καλά θά'λεγα εγώ με τόσα αντικίνητρα που έχουν επιβάλει οι "φωστήρες" του υπουργείου οικονομικών. Αντε και πήρες το δάνειο για να αγοράσεις το πολυπόθητο σπίτι. Δεν θα φτάνει που θα πληρώνεις τη δόση κάθε μήνα και για 15-20 χρόνια, θά'χεις και το τέλος-χαράτσι κάθε χρόνο ως ιδιοκτήτης, και θά'χεις και το τεκμήριο διαβίωσης, που αυτά θα αναπροσαρμόζονται προς τα πάνω με την αύξηση των αντικειμενικών αξιών. Αν ρωτήσεις έναν πρωτοετή των οικονομικών επιστημών θα σου πεί πόσο αντιαναπτυξιακά είναι τα μέτρα της κυβέρνησης για την οικοδομική δραστηριότητα.
    Στο τέλος θα μακαρίζουμε όσους δεν έχουν δικό τους σπίτι. Βρε πώς έφεραν τα πάνω κάτω, οι άχρηστοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.