Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Βοηθούν τα γιαουρτώματα ή απλώς εκτονώνουν;

Όσοι είδαν το βίντεο με το γιαούρτωμα του Χ. Καστανίδη, που ανέβασε το gnomikilkis.gr, θα διαπίστωσαν μια, σίγουρα, σκληρή συμπεριφορά απέναντι στον υπουργό, από τους φοιτητές και άλλους πολίτες. Ωστόσο, αυτή η σκληράδα φαντάζει παρωνυχίδα μπροστά στη σκληρότητα της δοκιμασίας που υφίσταται κάθε Έλληνας, εξαιτίας της καταστροφικής πολιτικής των κυβερνήσεων, σε πολλές απ` τις οποίες ήταν επίλεκτο μέλος τους ο κ. Καστανίδης, και μπροστά στα ληστρικά μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση στην οποία τώρα συμμετέχει.
Άλλο μας προβληματίζει εμάς, κι όχι τα κροκοδείλια δάκρυα συναδέλφων του πολιτικών περί "πλήγματος στη Δημοκρατία"(!): Αν τέτοιες πράξεις βοηθούν στη συσπείρωση του κόσμου και στην άνοδο της αγωνιστικής του διάθεσης ή, απλώς, λειτουργούν εκτονωτικά απέναντι στην δικαιολογημένη οργή του. Και σ` αυτό, απάντηση ακόμα δεν έχουμε...
Γ. Κ.

3 σχόλια:

  1. Αγαπητέ Γιάννη, ακόμα κι'άν υποθέσουμε οτι λειτουργούν εκτονωτικά, είναι τέτοιες οι πιέσεις που υφίσταται ο κόσμος κάθε μέρα, που μοιάζει με το ηφαίστειο εκείνο, που πριν εκραγεί έχει ήδη συσσωρεύσει(συσπειρώσει) πολλή δύναμη και ενέργεια μέσα του, γι'αυτό και δεν εκρήγνηται αμέσως και μόνον μία φορά. Και μέχρι την επόμενη φορά που θα εκραγεί θα κάνει την ίδια διαδικασία. Οπότε πιστεύω οτι ο κόσμος, με αιχμή των αγώνων την νεολαία(όπως σχεδόν πάντα συμβαίνει), καί συσπειρώνεται καί αγωνιστική διάθεση έχει. Απλά είναι θέμα κατάλληλου-σωστού χρόνου αντίδρασης(timing, επι το ελληνικώτερον). Γιατί όπου υπάρχει "δράση", υπάρχει και αντίδραση(νόμος της φυσικής).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λες, δηλαδή, ότι κι εκτονωτικά να λειτουργούν δεν επηρεάζουν το επίπεδο συσπείρωσης και αγωνιστικής διάθεσης του κόσμου. Είθε να `ναι έτσι, αγαπητέ Λούκυ, που με την ευκαιρία, σου εκφράζω τον θαυμασμό μου για το σκεπτικό και τον ορθολογισμό των απόψεων και σχολίων σου. Δηλώνω φαν σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑΝΝΗ!
    Τώρα αν σου πω, οτι διαβάζοντας και τα δικά σου σχόλια παρακινήθηκα να αρχίσω να γράφω, θα μου πείς πως ανταποδίδω την φιλοφρόνηση. Ομως περίπου έστι λειτούργησε μέσα μου και είπα να μπώ σ΄αυτό το ενδιαφέρον "παιχνίδι".
    Το ωραίο, αγαπητέ Γιάννη, είναι οτι γνωριζόμαστε απο πολύ παλιά, αλλά θα σ'αφήνω για λίγο ή πολύ καιρό ακόμα, με την απορία. "Εργο" χωρίς σασπένς, όπως λέμε κι'εμείς οι σινεφίλ, είναι φαγητό χωρίς αλάτι. Ετσι λοιπόν..."θα δείξει" στο τέλος.
    Νά'σαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.