Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Δύσκολοι καιροί για το αντικείμενο του ΤΕΙ Κιλκίς

Εδώ και 13 χρόνια λειτουργεί στη πόλη του Κιλκίς το Τμήμα Σχεδίασης και Παραγωγής Ενδυμάτων, ως παράρτημα του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Απ` ότι φαίνεται, ωστόσο, μόνο ευοίωνες δεν είναι οι προοπτικές για τους αποφοίτους του, εν μέσω οικονομικής κρίσης. Κι αυτό, επειδή η κρίση πλήττει με σφοδρότητα εδώ και δυό χρόνια τον κλάδο της συγκεκριμένης παραγωγής.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, ο όγκος της παραγωγής ενδυμάτων στη χώρα μας την περίοδο Ιανουαρίου - Ιουλίου 2011 ήταν κατά 25,3% χαμηλότερος από τον αντίστοιχο της ίδιας περιόδου του 2010, όταν είχε καταγραφεί κι άλλη πτώση της τάξεως του 24,5%! Παράλληλα, τα στοιχεία δείχνουν ότι η συνολική παραγωγή ειδών ενδυμασίας στη χώρα μας στο ίδιο φετινό επτάμηνο ήταν χαμηλότερη κατά 60,6% από την αντίστοιχη του 2005!
Οι επιχειρήσεις του κλάδου θεωρούν ότι η πτώση οφείλεται στην περαιτέρω μείωση της διεθνούς ανταγωνιστικότητας της εγχώριας παραγωγής, αλλά και της εσωτερικής ζήτησης εξαιτίας της συμπίεσης των καταναλωτικών δαπανών για είδη ένδυσης.
Εξάλλου, όπως δείχνουν πάντα τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑ, μέσα στο τελευταίο 12μηνο μειώθηκε ο αριθμός των εργαζομένων του κλάδου κατά 22%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.