Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Τον χειμώνα ετούτο άμα τον πηδήξουμε...

Αυτό το κρύο της Κυριακής και της Δευτέρας δεν ήταν φθινοπωρινό αλλά καθαρά χειμωνιάτικο! Μάλιστα, σε ορεινά του γειτονικού νομού Σερρών έπεσαν και τα πρώτα χιόνια! Χθες στο Κιλκίς είχαμε θερμοκρασίες γύρω στους 7 βαθμούς, με τα καλοριφέρ να δουλεύουν στο φουλ, όσα φυσικά είχαν από πέρσι καύσιμο.
Όμως τα πρώτα αυτά κρύα έφεραν και πανικό, γιατί η σκέψη του φετινού δύσκολου χειμώνα τρομάζει!
Πώς θα τα βγάλει πέρα η χειμαζόμενη μικρομεσαία ελληνική οικογένεια, με τη τιμή του πετρελαίου θέρμανσης κατά 30%, τουλάχιστον, υψηλότερη; Οι άνθρωποι με χαμηλά εισοδήματα αναρωτιούνται τι θα γίνει με το επίδομα θέρμανσης, ενώ άλλοι προσανατολίζονται στα καυσόξυλα και στο πέλετ (μονοκατοικίες). 
Πέρσι, η χειμερινή περίοδος έληξε με το πετρέλαιο θέρμανσης γύρω στα 70 λεπτά το λίτρο. Φέτος θ` ανοίξει (την ερχόμενη Παρασκευή) με 90 λεπτά, περίπου. Αν συνυπολογίσουμε την αφαίμαξη μισθών και συντάξεων, καθώς και τα εξοντωτικά χαράτσια που πληρώνουμε, μας βλέπουμε όλους να σιγοψιθυρίζουμε το σαββοπουλικό "τον χειμώνα ετούτο άμα τον πηδήξουμε, γι` άλλα 10 χρόνια άντε καθαρίσαμε"!
Υ.Γ. Αφού ο χειμώνας στη Βόρεια Ελλάδα είναι πολύ βαρύτερος απ` τη νότια, γιατί τάχα να πληρώνουμε όλοι το ίδιο για το πετρέλαιο θέρμανσης; Δεν θα `πρεπε η φορολόγηση του καύσιμου νά `ναι διαφορετική;

1 σχόλιο:

  1. Φυσικά και θά'πρεπε η φορολογία του πετρελαίου νά'ναι χαμηλότερη στην βόρεια Ελλάδα. Γιατί όμως οι βουλευτές των κρύων περιοχών δεν το απαιτούν απο την κυβέρνηση; Αδιαφορία; Αναισθησία; Πλήρης υποταγή στα "μέτρα", για να μην δυσαρεστήσουν τον Βενιζέλο και την τρόικα;
    Και οι στίχοι του τραγουδιού του Δ.Σαββόπουλου να είναι πιό επίκαιροι απο ποτέ.
    Εύχομαι όμως να γυρίσει επιτέλους η "ρόδα" του κόσμου και να κάνει διαδηλώσεις έξω απο τα τοπικά βουλευτικά γραφεία και απο τα σπίτια τους, όπως έκαναν έξω απο το σπίτι του Τσοχατζόπουλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.