Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Μίκης: Παλλαϊκό Μέτωπο Αντίστασης, η μόνη σωτηρία

Υπέρ της συγκρότησης ενός "Εθνικού Παλλαϊκού Μετώπου Αντίστασης και Σωτηρίας", τάχθηκε ο Μίκης Θεοδωράκης με συνέντευξή του στην ΑΥΓΗ. 
Ο άνθρωπος-σύμβολο του σύγχρονου ελληνισμού, τόνισε ότι "μοναδικός δρόμος είναι η αντιπαράθεση στο σημερινό σύστημα εξουσίας, διεθνές και εγχώριο", και πρόσθεσε ότι "ο λαός πολύ σωστά εκτιμά ότι βρίσκεται μπροστά σε ένα πρόβλημα ιστορικού μεγέθους".
"Ο λαός μας δεν πρόκειται να εμπιστευτεί κανέναν παρά μόνο όταν πειστεί ότι υπάρχει η ανάλογη δύναμη και σοβαρότητα, με το ανάλογο κύρος, θέληση, ικανότητα και αποφασιστικότητα για να αναλάβει αυτόν τον καινούργιο αγώνα, που η σημασία του μπορεί να συγκριθεί μόνο μ’ εκείνον της γερμανικής κατοχής", υπογράμμισε.
Σχολιάζοντας τη κυβέρνηση, ο μεγαλύτερος εν ζωή Έλληνας μουσικοσυνθέτης, τη χαρακτήρισε "συνειδητό όργανο των δυνάμεων που στοχεύουν στον εκμηδενισμό μας", ενώ για την αριστερά είπε ότι "η δύναμή της μέσα στο λαό μπορεί να γίνει καταλυτική, αν αποφασίσει να εγκαταλείψει τα εξαπτέρυγα και να οδηγήσει τους οπαδούς της στην καρδιά της νέας παλλαϊκής αντίστασης όπως έχει αρχίσει να διαμορφώνεται".

2 σχόλια:

  1. Η σοφία πηγάζει απ'την εμπειρία μιάς ολόκληρης, "γεμάτης" και δημιουργικής ζωής. Και ο Μίκης της Ελλάδας, ο πολίτης αυτός του κόσμου ολόκληρου, έχει πολλήν σοφία να μας μεταδώσει. Σίγουρα δεν μπορούμε όλοι και σε όλα να συμφωνούμε μ'αυτόν. Ομως πείτε μου αν υπάρχει εν ζωή άλλος σαν τον Μίκη, που να αποτελεί σημείο αναφοράς για το πού οφείλουμε να πορευτούμε ως λαός, με τόσο βαριά κληρονομιά όπως η δική μας. Σήμερα που είμαστε χαμένοι, εξ'αιτίας κακών καπεταναίων σ'έναν φουτρουνιασμένο ωκεανό, ένας φάρος μπορεί και να μας δείξει την σωστή ρότα. Γι'αυτό είναι καιρός επιτέλους να τον ακούσουν όλοι όσοι πιστεύουν οτι μπορούν να πάρουν τις ευθύνες εκείνες που μαζί με τον λαό και όχι πάνω απ'αυτόν, θα οδηγήσουν το καράβι "Ελλάς" σε ασφαλές λιμάνι, με όλο το πλήρωμα ασφαλές και χωρίς "παράπλευρες" απώλειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.