Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Μεγάλες συγκεντρώσεις σήμερα σε Κιλκίς και όλη τη χώρα

Στο Κιλκίς είχαμε σήμερα μεγάλες σχετικά συγκεντρώσεις, και μάλιστα κατάφεραν μια τέτοια να πραγματοποιήσουν και το Εργατικό Κέντρο με την ΑΔΕΔΥ! Όσο για τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Ειρήνης, μαζεύτηκαν κατ` αρχάς οι ...συνήθεις 50 φίλοι και μέλη του ΚΚΕ, αλλά στην πορεία ο αριθμός των διαδηλωτών σχεδόν τριπλασιάστηκε, αλλά αυτή τη φορά ήταν μάλλον ελαφρώς υποδεέστερος απ` αυτόν της πορείας ΕΚΚ -ΑΔΕΔΥ! Παράλληλα, μεγάλη ήταν κι η συμμετοχή του εμπορικού κόσμου του Κιλκίς στην κινητοποίηση, με το κλείσιμο πολλών καταστημάτων και ξεχωριστό πανό του κλάδου στην πορεία. Σε λίγο θ` αναρτηθεί στο gnomikilkis.gr αναλυτικό ρεπορτάζ, καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό απ` τις σημερινές κινητοποιήσεις στη πρωτεύουσα του νομού μας.

Οι μεγαλύτερες απεργιακές συγκεντρώσεις των τελευταίων χρόνων σημειώθηκαν σήμερα σε όλη την Ελλάδα, με δεκάδες χιλιάδες πολίτες να δίνουν δυναμικό "παρών" σ`όλες σχεδόν τις πόλεις της χώρας, κατά την πρώτη ημέρα της 48ωρης απεργίας. Στη δε Αθήνα εκατοντάδες χιλιάδες λαού διαδήλωσαν στο κέντρο της, με "καρδιά" της κινητοποίησης την Πλατεία Συντάγματος.

Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε το μεγαλύτερο συλλαλητήριο των τελευταίων χρόνων, αφού, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές συμμετείχαν πάνω από 50.000 άτομα, σε όλες τις επιμέρους πορείες.
Στο τέλος της πορείας του Εργατικού Κέντρου και της ΑΔΕΔΥ, η περιοχή έξω από τη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας - Θράκης μετατράπηκε σε πεδίο μάχης και σημειώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια και συγκρούσεις δυνάμεων των ΜΑΤ με αναρχικούς και άλλους διαδηλωτές. Στη διάρκεια της πορείας νεαροί με καλυμμένα τα πρόσωπα έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων και τράπεζες στις οδούς Τσιμισκή και Ι. Δραγούμη, κάτω από τις αποδοκιμασίες διαδηλωτών που συμμετείχαν σε μπλοκ συνδικαλιστικών οργανώσεων.
Φωτιές και μάχες μεταξύ κουκουλοφόρων και αστυνομικών γίνονταν ως αργά στην οδό Αγ. Δημητρίου. Να σημειωθεί ότι αστυνομικοί εισέβαλαν μέσα στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και συνέλαβαν δύο άτομα με την κατηγορία ότι εμπλέκονται σε επεισόδια. Η κίνηση αυτή πυροδότησε αντιδράσεις από τους συνδικαλιστές που κατήγγειλαν καταπάτηση εργασιακού χώρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.