Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Απεργία και αποκλεισμός στον Κολλιό για απολύσεις και απλήρωτους

Οι εργαζόμενοι στον "Κολλιό", που εδρεύει στον Λιμνότοπο του Πολυκάστρου, προχώρησαν χθες Τρίτη σε αποκλεισμό του εργοστασίου, με τη συμμετοχή εργαζόμενων από κλαδικό σωματείο στις Βιομηχανίες Τροφίμων. Ο αποκλεισμός έγινε ταυτόχρονα με την 24ωρη απεργία, που πραγματοποιήθηκε ως συμπαράσταση στους εργαζόμενους που απέλυσε η εργοδοσία  επειδή συνδικαλίστηκαν σε όργανο δευτεροβάθμιας εκπροσώπησης , αλλά και για τους απλήρωτων εργαζόμενους, που έχουν να αποζημιωθούν για αρκετό καιρό ή δεν πληρώνονται υπερωρίες, αργίες και Σαββατοκύριακα.

Στην απεργία παραβρέθηκε για συμπαράσταση πολυμελής ομάδα του ΠΑΜΕ, καθώς και εργαζόμενοι από το εργοστάσιο ΑΓΝΟ, που είναι ιδιοκτησία Κολλιού,επείσης.
Όπως αναφέρθηκε από τον Γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και δημοτικό σύμβουλο Θεσσαλονίκης, Σωτήρη Ζαριανόπουλο, η επιχείρηση Κολλιός που απασχολεί περίπου στους 200-300 εργαζόμενους, αποτρέπει την ίδρυση συνδικαλιστικού σωματείου.
Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού υπήρχε ισχυρή παρουσία της Αστυνομίας, αλλά όλα κύλησαν ειρηνικά. Παρών στον αποκλεισμό ηταν κι ο δημ. σύμβουλος Παιονίας και εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Ακίνδυνος Οργαντζής.


2 σχόλια:

  1. Μερικές επιχειρήσεις χρησιμοποιούν τεχνιέντως την κρίση για να μην πληρώνουν τους εργοζόμενους ή και να τους απολύουν. Το κράτος επιβάλλεται να ελέγχει τους ισολογισμούς τους και να διαπιστώνει αν υπάρχει πρόβλημα που να δικαιολογεί τέτοιες αποφάσεις, αλλιώς να επιβάλλονται σοβαρές κυρώσεις. Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να λειτουργούν ως κράτος εν κράτη, όσο κι'άν αυτό το κράτος είναι αναξιόπιστο.
    Κατα τα άλλα δεν σημειώθηκαν επεισόδια, μάλλον γιατί ήταν παρών ο δημ. σύμβουλος Παιονίας.
    Ονομα και πράγμα ο...Ακίνδυνος Ο. !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χα,χα,χα,ωραίο αυτό με τον Ακίνδυνο...Όσο για τα υπόλοιπα,συμφωνώ σε όλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.