Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Κάτω ως 50% οι μισθοί για 100.000 δημοσίους υπαλλήλους

Όπως αναφέρει σημερινό αποκλειστικό δημοσίευμα του ΕΘΝΟΥΣ, το νέο μισθολόγιο - βαθμολόγιο προβλέπει αυξήσεις 7-40% στους βασικούς μισθούς. Ας μην σπεύσουν να χαρούν, όμως, οι υπάλληλοι του Δημοσίου κι ας μην πέφτουν απ` τα σύννεφα όλοι οι υπόλοιποι! Το εν λόγω μισθολόγιο προβλέπει και την κατάργηση όλων των ειδικών επιδομάτων. Όπερ σημαίνει ότι μειώνονται μέχρι και 50% οι συνολικές αποδοχές περίπου 100.000 υπαλλήλων που λαμβάνουν υψηλά επιδόματα. Κι αυτό αφορά κυρίως τους εργαζόμενους δευτεροβάθμιας και υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

Στο σχέδιο νόμου περιγράφεται αναλυτικά η σύνδεση του μισθού με την παραγωγικότητα, ενώ προβλέπεται η καθιέρωση κινήτρου επίτευξης στόχων που μπορεί να φτάσει μέχρι και το 25% του μισθού, ενώ τίθεται πλαφόν αμοιβών 2.700 ευρώ τον μήνα μαζί με το σύνολο των επιδομάτων.
Στην ουσία, δεν πρόκειται για "ενιαίο" μισθολόγιο, αφού δεν εξισώνονται πλήρως οι αμοιβές όλων των δημοσίων υπαλλήλων με τα ίδια προσόντα και την ίδια προϋπηρεσία, αλλά για "νέο" μισθολόγιο, το οποίο κατανέμει τις αμοιβές με βάση τη βαθμολογική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.