Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Π. Οικονόμου σε Γ. Φραγγίδη: Όλα καλά με τ` αφορολόγητα καύσιμα

Σε απάντηση ερώτησης του βουλευτή, Γ. Φραγγίδη, σχετικά με την πώληση αφορολογήτων καυσίμων απ`τα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών, στα σύνορα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Π. Οικονόμου, τονίζει ότι από τα πρατήρια με αφορολόγητα καύσιμα μπορούν να προμηθεύονται πετρέλαιο μόνο φορτηγά δημόσιας χρήσης με πινακίδες κυκλοφορίας τρίτων χωρών. Υποστηρίζει, ακόμα, ότι αποκλείεται η απώλεια εσόδων του Ελληνικού Δημοσίου και δεν υφίσταται κίνητρο για λαθρεμπόριο.

Στην απάντησή του, ο κ. Οικονόμου αναφέρει και τα εξής:
"Λόγω της ιδιότητας των πρατηρίων ως φορολογικών αποθηκών, οι τελωνειακές αρχές γνωρίζουν επακριβώς, ανά πάσα στιγμή, τις ποσότητες που έχουν εισαχθεί και εξαχθεί από αυτά και συνεπώς, εάν προκύψει οποιαδήποτε έλλειμμα, οι αναλογούντες φόροι καθίστανται απαιτητοί και η εταιρεία οφείλει να τους καταβάλλει στο Ελληνικό Δημόσιο, άρα αποκλείεται η απώλεια εσόδων του Ελληνικού Δημοσίου σε σχέση με τις δραστηριότητες της εταιρείας. 
Μέσω των πρατηρίων της «ΚΑΕ Α.Ε.» οι δικαιούχοι ατέλειας προμηθεύονται με νόμιμο τρόπο πετρέλαιο κίνησης, το οποίο στη συνέχεια με βεβαιότητα καταναλώνεται εκτός της Ελλάδας πράγμα το οποίο εξαλείφει το κίνητρο καταφυγής σε παράνομες πρακτικές.
Πέραν αυτού δεν υφίσταται κίνητρο για λαθρεμπόριο, αφού δεν θα ήταν επωφελές για οποιονδήποτε δικαιούμενο ατέλειας να φτάσει μέχρι τα ελλήνικά σύνορα και να εξέλθει από τη χώρα μόνο και μόνο για να προμηθευτεί αφορολόγητο πετρέλαιο κίνησης από την «ΚΑΕ Α.Ε.» και μετά να εισέλθει εκ νέου για να το μεταπωλήσει στην Ελλάδα.
Εξάλλου η γειτονική Τουρκία πωλεί στα σύνορα μας αφορολόγητα καύσιμα, μέχρι 550 λίτρα ανά εξερχόμενο της χώρας της φορτηγό αυτοκίνητο.
Επομένως, εάν ένα ξένο φορτηγό επιθυμούσε να πωλήσει αφορολόγητο πετρέλαιο κίνησης στην Ελλάδα, θα μπορούσε απλά να το αγοράσει «ΤΡΑΝΖΙΤΟ» κατά την είσοδο του στη χώρα από το πρατήριο που βρίσκεται στην έξοδο της γειτονικής χώρας.
Τέλος, επισημαίνουμε ότι τα πρατήρια της «ΚΑΕ Α.Ε.» δεν πωλούν βενζίνη ή λιπαντικά και δεν παρέχουν αντίστοιχες με εκείνες των πρατηρίων της εσωτερικής αγοράς."

1 σχόλιο:

  1. Ασχετο με το παραπάνω, αλλά δεν είχα άλλο μέρος για να το γράψω. Λοιπόν...
    1ον.Πριν απο λίγο με πληροφόρησε ένας συμπολίτης μας που οδηγούσε στον περιφεριακό προς τον ΧΥΤΑ νωρίς το πρωί, οτι διασταυρώθηκε με κονβόι απορριμματοφόρων διαφόρων Δήμων της Θεσσαλονίκης.
    Ερωτάται ο κ. Δήμαρχος: τι δουλειά είχαν στο Κιλκίς τα συγκεκριμένα οχήματα;
    2ον.Τα ειδικά απορριμματοφόρα του Δήμου δεν συλλέγουν πλέον τα ανακυκλώσιμα υλικά, και τώρα οι ειδικοί κάδοι δέχονται πλέον τα κοινά σκουπίδια.
    Ερωτάται ο κ. Δήμαρχος: αληθεύει αυτό και αν ναί, γιατί συμβαίνει ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.