Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Έχουμε τον μεγαλύτερο αριθμό αστυνομικών σ` αναλογία πληθυσμού!

Μ` αφορμή ανάρτηση που ανέβηκε την περασμένη Δευτέρα σχετικά με την Ελληνική Αστυνομία και την αύξηση της εγκληματικότητας, τακτικός αναγνώστης του gnimikilkis.gr ζήτησε στοιχεία για την αναλογία αριθμού αστυνομικών - πληθυσμού σε χώρες της Ευρώπης. Ψάξαμε, λοιπόν, και βρήκαμε πολύ ενδιαφέροντα πράγματα.
Μπορεί, βέβαια, τα στοιχεία να μην προέρχονται απ` όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, είναι όμως απολύτως ενδεικτικά. Κι υπάρχουν αριθμοί και για χώρες εκτός Ε. Ένωσης, όπως η γειτονική μας Τουρκία κι η μακρινή Ιαπωνία. Έχουμε και λέμε, λοιπόν:
- Η Ελλάδα έχει τον μεγαλύτερο αριθμό αστυνομικών σ` αναλογία με τον πληθυσμό της χώρας. Συγκεκριμένα, ανά 10.000 κατοίκους έχει 52 αστυνομικούς . Σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες ο αριθμός αυτός είναι: Βέλγιο 38, Γερμανία και Αυστρία 32, Σουηδία 20, Δανία 19, Ιταλία 18 αστυνομικοί ανά 10.000 κατοίκους.
- Στη γειτονική Τουρκία, που θεωρείται χώρα με υψηλό βαθμό πολιτικής καταπίεσης, εθνικών διακρίσεων, τρομοκρατικών χτυπημάτων κλπ, ο  συγκεκριμένος αριθμός είναι μικρότερος, επίσης, απ` ότι στη χώρα μας. Συγκεκριμένα, η Τουρκία έχει 42 αστυνομικούς ανά 10.000 κατοίκους.
- Τέλος, το ίδιο παρατηρείται και στη "Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου", με το έντονο στρατοκρατικό παρελθόν και την θέση της παγκόσμιας υπερδύναμης που πλέον κατέχει: Η Ιαπωνία έχει 22 αστυνομικούς ανά 10.000 κατοίκους.
Αυτά, λοιπόν, είναι τα στοιχεία, και συμφωνούμε απολύτως με τους σχολιασμούς του Λούκυ Λουκ στην προαναφερθείσα ανάρτηση.

7 σχόλια:

  1. Ευχαριστώ την "γνωμη" για τα αποτελέσματα της έρευνάς της, που αποδεικνύουν του "λόγου το αληθές".
    Επίσης θά'θελα να προσθέσω, εκτός αυτών που είχα αναφέρει στο προηγούμενο σχόλιό μου, οτι για την αποτελεσματικότητα στο έργο της αστυνομίας παίζει σημαντικότατο ρόλο η "πολιτική" της ηγεσίας της, κεντρικής και τοπικής, για το πως δηλαδή πρέπει να λειτουργεί ώστε να εμπνέει στους πολίτες το αίσθημα της προστασίας. Οι κατευθύνσεις που δίνει στους υφιστάμενούς της καθορίζουν εν πολλής την φιλοσοφία που διέπει το Σώμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΙΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΚΡΑΤΑΝΕ ΤΟ ΟΠΛΟ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΟΎΝ ..............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Hello Dolly, where have you been?
    Το άλογό μου απ'όσο ξέρω δεν σχολιάζει, οπότε προφανώς εσύ είσαι μιά άλλη Dolly. O.K. then.
    Λοιπόν απ'ότι κατάλαβα εσύ συνδέεις το αίσθημα προστασίας από το άν επιτρέπεται στους αστυνομικούς να πυροβολούν ή όχι. Πέραν του γεγονότος οτι και βέβαια επιτρέπεται "υπο συνθήκας", απο την άλλη όμως, η "εύκολη" χρήση του όπλου μπορεί να μεταπέσει σε αλόγιστη ή και σε υπερβολική χρήση του, με τραγικές συνέπειες και αυτό δεν είναι θεώρημα, αλλά συνέβει μερικές φορές στο παρελθόν, π.χ. σου θυμίζει κάτι η δολοφονία του 17χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου απο πυροβολισμό αστυνομικού; Σου δημιούργησε τότε η πράξη αυτή κάποιο αίσθημα προστασίας; Αν ναί... πάω πάσσο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. γλυκε μου λουκυ αλογο δεν ειμαι αλλα τρεχω σαν αλογο ολη μερα με συζυγο ανεργο εδω και 3 χρονια και 2 παιδακια 3 και 1 ετους [δικη μου επιλογη και οχι απροσεξια]αυτα για να ξερεις πανω κατω με ποια συνομιλεις.η δολοφονια του γρηγοροπουλου δε μου λεει τιποτα.λαθος στιγμη λαθος κινηση.Αν εκπαιδευτουν σωστα σωστα ομως και τους δωθει η αδεια να πυροβολουν αν σε καθε συλληψη ο δραστεις φυλακιζοταν και δεν αφηνοταν ελευθερος για τους χ ψ λογους και τις δικηγοριστικες αηδιες τοτε θα εβλεπες αν θα υπηρχε αισθημα προστασιας.ολοι στην ελλαδα ξερουν τα δικαιωματα τους αλλα κανεις τις υποχρεωσεις του...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γειά σου Dolly.
    Το "γλυκέ μου" το εκλαμβάνω ως φιλοφρόνηση, και όχι ως ειρωνεία, οπότε σ'ευχαριστώ. Εκτός κι'άν με διαψεύσεις.
    Σέβομαι απόλυτα την οικογενειακή σου κατάσταση, και τον καθημερινό αγώνα επιβίωσης που κάνεις.
    Επίσης η άποψή σου είναι απόλυτα σεβαστή.
    Μόνον μία "μικρή" υπόθεση σκέψου, άν μου το επιτρέπεις.
    ΑΝ, λέω ΑΝ ο δολοφονημένος Αλέξης ήταν παιδί σου, θα το αντιμετώπιζες με την ίδια φράση "...δεν μου λέει τίποτε, λάθος στιγμή λάθος κίνηση";

    Καλό σου βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΛΗΜΕΡΑ.ΤΟ ΓΛΥΚΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΙΡΩΝΙΑ.ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ.ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΞΩ ΑΠ ΑΥΤΟ.ΣΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΠΟΝΟ Ο ΑΔΙΚΟΣ ΧΑΜΟΣ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ.ΔΟΥΛΕΥΩ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΕ ΕΝΑ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΗΤΑΝ ΚΑΠΩΣ.....ΟΙ ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΕΥΓΕΝΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα και σε σένα Dolly.
    Ευχαριστώ πολύ και πραγματικά νοιώθω όμορφα που σου αρέσει ο τρόπος μου.
    Σε όλα τα υπόλοιπα συμφωνώ μαζί σου για τα νέα παιδιά της αστυνομίας. Γνωρίζω μερικούς και μάλιστα υπάρχει αρκετά κοντινό μου πρόσωπο στο Σώμα. Επομένως μπορώ να έχω ιδίαν αντίληψην, περίπου για το πώς έχουν τα πράγματα, γι'αυτό και συμφωνώ μαζί σου σ'αυτά που έγραψες πριν. Όμως είναι καιρός νομίζω, να λέμε τα σύκα, σύκα και την σκάφη, σκάφη δηλαδή χωρίς υπεκφυγές, προκαταλήψεις, αναστολές και να είμαστε όσο μπορούμε ειλικρινείς, πρώτα με τον εαυτό μας, ώστε να γινόμαστε πειστικοί και αξιόπιστοι. Αλλιώς δεν έχει κανένα νόημα να αναλωνόμαστε σε κούφιες κουβέντες.
    Νά'σαι καλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.