Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Προεκλογική δήλωση Στ. Χατζηγεωργιάδη για το Επιμελητήριο

Με μακροσκελή δήλωσή του, ο πρώην πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς και νυν μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου, Σταύρος Χατζηγεωργιάδης, αναγγέλλει στην ουσία την κάθοδό του ως υποψήφιος πρόεδρος του ΕΒΕ, στις εκλογές του ερχόμενου Δεκεμβρίου. Την υποψηφιότητα του κ. Χατζηγεωργιάδη θα υποστηρίξει η ΝΔ, ενώ κυριότερο αντίπαλο αναμένεται να έχει τον σημερινό πρόεδρο του ΕΒΕ, Παύλο Τονικίδη.
Στη δήλωσή του, ο κ. Χατζηγεωργιάδης αναφέρει τα εξής:

"Αγαπητοί συνάδελφοι έμποροι, επαγγελματίες, βιοτέχνες, επιχειρηματίες.
Οι δύσκολοι καιροί που ζούμε επιβάλουν ως πατριωτικό χρέος μας, την συσπείρωση όλων των υγιών δυνάμεων του τόπου στον αγώνα για την ανάπτυξη και την έξοδο από την κρίση. Ο κόσμος της αγοράς πρέπει να ξαναβρεί τον δυναμισμό του και να τεθεί επικεφαλής αυτής της ωραίας προσπάθειας.  Στον αγώνα αυτόν δεν έχουν θέσει εγωισμοί και ατομικισμοί και η παθητική νοοτροπία του χθες. Η ενότητα η διαφάνεια και η καθαρότητα των ενεργειών μας, πρέπει να αποτελέσουν τα όπλα μας στην κοινή προσπάθεια για την ανάπτυξη του τόπου.

Αγαπητοί συνάδελφοι
Επί 25 συνεχή χρόνια βρίσκομαι στις επάλξεις του Επιμελητηριακού θεσμού. Έβαλα πάντα το γενικό συμφέρον πάνω από το ατομικό. Υπηρέτησα με πίστη και ανιδιοτέλεια τους στόχους και τους αγώνες της αγοράς.
Πιστεύω ακράδαντα ότι την δύσκολη αυτή ώρα είναι χρέος μου να τεθώ επικεφαλής μιας ενωτικής προσπάθειας για την ανάπτυξη και την προκοπή του τόπου μέσα από την ενεργοποίηση του επιμελητηριακού θεσμού.
Το Επιμελητήριο μπορεί και πρέπει να γίνει ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων σε μια νέα αναπτυξιακή προσπάθεια που έχουμε όλοι ανάγκη. Μπορεί και πρέπει να αλλάξει, να εκσυγχρονισθεί, να στηριχθεί σε νέες δημιουργικές δυνάμεις, νέους ανθρώπους επαγγελματίες και επιχειρηματίες, με νέες ιδέες και απόψεις και όρεξη για δουλειά, χωρίς τις παθογένειες του παρελθόντος.
Θέλουμε και μπορούμε να αναβαθμίσουμε τον θεσμό του Επιμελητηρίου και να δώσουμε την δυνατότητα σε νέους επιστήμονες του τόπου μας να συνεργασθούν για την ανάπτυξη του σύγχρονου «επιχειρείν» στον νομό μας.
Το επιμελητήριο πρέπει και μπορεί να γίνει πιο ανταποδοτικό σε όλα τα μέλη του και όχι να είναι μόνο φορέας έκδοσης πιστοποιητικών και οργάνωσης εκδρομών.
Το Επιμελητήριο, ανήκει σε όλους και όχι σε λίγους .
Ο συνδυασμός έχει στόχο να ενώσει όλες τις υγιείς και δημιουργικές δυνάμεις, χωρίς κομματικές ταμπέλες αλλά με πολιτικές επιχειρηματικότητας και δημιουργίας. Στην προσπάθεια μου αυτή έχουν θέση όλοι όσοι σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο και βάζουν το γενικότερο συμφέρον πάνω από το προσωπικό τους. Ήρθε η ώρα το Επιμελητήριο να γίνει το στρατηγείο και το εργαστήρι της αναπτυξιακής προσπάθειας.
Ως επικεφαλής του διευρυμένου συνδυασμού, απευθύνω ανοικτό προσκλητήριο συνεργασίας και κοινής συμπόρευσης σε όλα τα μέλη του Επιμελητηρίου μας, ανεξάρτητα από κομματικές σημαίες, ώστε να υπηρετήσουμε έναν θεσμό με την ανεξαρτησία και τις αρχές που τον διέπουν, Στην πράξη και όχι στα λόγια. Ο συνδυασμός μας δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να είναι ένας συνδυασμός στους τύπους, αλλά στην ουσία.
Ζητάμε τη στήριξη και την συμμετοχή από αυτούς που όραμά τους έχουν ένα σύγχρονο Επιμελητήριο, από αυτούς που θέλουν να ταράξουν τα νερά και που πραγματικά πιστεύουν ότι ήρθε η ώρα να γεννηθεί κάτι καινούργιο κόντρα στο παλιό και αποτυχημένο μοντέλο διοίκησης γεμάτο σκοπιμότητες και σκανδαλώδεις προκλήσεις.
Είναι η ώρα της ενεργοποίησης όλων για την ευκαιρία ανατροπής που έχουμε μπροστά μας."

1 σχόλιο:

  1. ΑΣΦΑΛΩΣ ΟΙ ΔΥΟ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΔ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΑΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ...ΟΣΟΙ ΠΑΝΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΑΣ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟ ΥΠΟΨΗ ΤΟΥΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.