Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Σκληρή κι η ανταπάντηση Τσιτουρίδη σε Φραγγίδη

Με αφορμή την γνωστή δήλωση-απάντηση του Γ. Φραγγίδη προς τον Σ. Τσιτουρίδη, ο πρώην υπουργός έδωσε την εξής σκληρή επίσης ανταπάντηση: 
«Θα περίμενα ο νεόκοπος στο καταρρέον ΠΑΣΟΚ κ. Φραγγίδης, που με 2.000 περίπου ψήφους καμώνεται τον εκλεγμένο βουλευτή του νομού Κιλκίς, να έδινε απαντήσεις σε ουσιαστικά πολιτικά ερωτήματα. Πιστεύει ότι κάποιος από αυτούς που τον ψήφισαν του έδωσε εντολή να ψηφίζει τις εντολές της τρόικας και του διεθνούς χρηματιστηριακού καπιταλισμού που διαλύουν τον κοινωνικό ιστό και οδηγούν στην ανεργία, στη φτώχεια και στον αφανισμό εκατομμύρια Ελλήνων;
Όταν ζητούσε τις ψήφους των πολιτών του Κιλκίς τους είπε π.χ. ότι θα τους αυξήσει τους φόρους, θα τους επιβάλλει κάθε τρεις και λίγο έκτακτες εισφορές και χαράτσια, θα τους μειώσει τους μισθούς και τις συντάξεις, θα τους αυξήσει το πετρέλαιο θέρμανσης και θα χειροκροτά σχολειά που ξεκίνησαν τη νέα χρονιά χωρίς βιβλία; Για να μείνω μόνο σε λίγα από τα επιτεύγματα του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Φραγγίδης, που δεν ξέρω αν συνεχίζει να αυτοαποκαλείται σοσιαλιστής, θα έπρεπε να ξέρει ότι όταν μια πολιτεία έχει ανάγκη από έσοδα τα αναζητεί σε αυτούς που τα έχουν. Δεν πνίγει αυτούς που δεν έχουν. Τα ερωτήματα λοιπόν που έθεσα παραμένουν χωρίς απάντηση. Ούτε φυσικά περιμένει πλέον κανείς απάντηση και ευθύνη από κάποιον που με φανατισμό πολιτικού γενιτσαρισμού προκαλεί τους αδύναμους και ανήμπορους πολίτες του νομού Κιλκίς οι οποίοι με δέος παρακολουθούν τις αλλεπάλληλες ληστρικές επιθέσεις σε αυτούς και στο μέλλον τους από ένα παραπαίον σύστημα εξουσίας.
Και πιστεύει ακόμη ο κ. Φραγγίδης ότι θα βρει χώρο στο πολιτικό σκηνικό αναπαράγοντας για μένα λάσπη και συκοφαντίες που κατέπεσαν πριν από χρόνια και οδήγησαν στην πολιτική και ποινική καταδίκη λασπολόγους και συκοφάντες; Eγώ δεν θα του κάνω τη χάρη να συνεχίσω ένα δημόσιο διάλογο σε ένα τέτοιο επίπεδο, αφού περιπλανώμενους κομματικά τύπους σαν κι αυτόν, εγώ δεν τους κατέστησα ποτέ συνομιλητές μου στην πολιτική. Άλλωστε, υγεία να έχουμε, κι εγώ και αυτός θα κριθούμε πολύ σύντομα από τους πολίτες του Κιλκίς. Κι ο καθείς μας θα κριθεί τόσο από τη διαχρονική συνέπεια και στάση του όσο και για το τι προσέφερε στον τόπο ειδικότερα. Εγώ έχω να επιδείξω το τι προσέφερα στο Κιλκίς και ως βουλευτής και ως υπουργός. Και αυτό μου το αναγνωρίζουν οι συντοπίτες μας. Γι’ αυτό και το 2007, τελευταία φορά που πολιτεύτηκα, οι πολίτες του Κιλκίς, οι οποίοι έχουν και γνώμη και μνήμη και κρίση, έστειλαν το δικό τους μήνυμα σε συκοφάντες και ιδιοτελείς λασπολόγους, δίνοντάς μου περισσότερες ψήφους από όσες ο κ. Φραγγίδης πήρε μέχρι σήμερα αθροιστικά, αλλά και θα πάρει στις επόμενες δεκαετίες-υγεία να χει- με τα διάφορα κόμματα που πολιτεύτηκε ή προτίθεται να πολιτευτεί. Γι’ αυτό ας μην προκαλεί και ας μην υποτιμά αυτούς του πολίτες, ο κ. Φραγγίδης, ο οποίος σε αντίθεση με άλλους συναδέλφους του, παλαιούς και νέους, που και έργο και προσφορά έχουν να επιδείξουν για τον τόπο μας, το μόνο που έχει να επιδείξει μέχρι σήμερα, είναι ο πολιτικός καιροσκοπισμός του.»

15 σχόλια:

  1. Αγαπητέ Σάββα να μας πεις ποιόν ρώτησες εσύ και έδωσες εντολή στα ταμεία και χρεοκόπησαν με τα δομημένα ομόλογα και τώρα δεν έχουν να δώσουν συντάξεις .Για αυτό θα περιμέναμε περισσότερη ευθυξία και όταν τεθείς στη διάθεση του λαού τότε θα δεις την ετημηγορία του για τα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά, ο Σάββας δεν διαβάζει τα σχόλια των αναγνωστών της "γνώμης",που είναι όλα καυστικά και ειρωνικά;
    Τί στο καλό έχει πάθει και ακούει μόνον τον εαυτό του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. AX, AX πάλι τα ίδια. Λοιπόν, οι πολιτικοί μας μπορεί να είναι επιστήμονες και κατα τεκμήριο έξυπνοι άνθρωποι, αλλά αυτή η κομματική φανατίλα και ο απύθμενος εγω'ι'σμός που τούς χαρακτηρίζει, τους καθιστά γελοίους. Μα ΕΝΤΕΛΩΣ γελοίους όμως!!Δεν είναι δυνατόν να κατηγορεί ο πρώην υπουργός ενός κατ'εξοχήν καπιταλιστικής νοοτροοπίας κόμματος,οτι ο "Διεθνής χρηματιστηριακός καπιταλισμός διαλύει τον κοινωνικό ιστό"...,κλπ, κλπ.Τρελλάθηκε και έγινε φερέφωνο του ΚΚΕ; Τί λόγια είναι αυτά που ξεστομίζει; Και σε άλλη αποστροφή της ίδιας δήλωσης,"θα κριθούμε απο την διαχρονική μας συνέπεια και στάση και τί προσέφερε ο καθείς στον τόπο".Αλήθεια, θυμάτε κανείς σας κάποιο σημαντικό έργο που έκανε και το οποίο οι πολίτες του Κιλκίς του "το αναγνωρίζουν"; Έχει χάσει εντελώς την ψυχραιμία του και φαντασιώνεται οτι επετέλεσε κανένα ευεργετικό έργο, ενω το μόνο που θυμόμαστε εμείς οι πολίτες είναι τα εξακολούθηση σκάνδαλα επι των ημερών του;Του έφταιξε το ΔΝΤ για το χάλι των ασφαλ/κών ταμείων,που παρέδωσε με ευθύνη του και την καταστροφή που επέφεραν τα δομημένα ομόλογά του;Και το καρτέλ των κουμπάρων;Όλα είναι συκοφαντίες των ΜΜΕ, γιατί ένα πρωί αποφάσισαν να τον εξοντώσουν; Ποιός ήταν...ο ρομπέν των φτωχών και αδυνάτων που δεν συμβιβαζόταν με το διεφθαρμένο πολιτικοοικονομικό σύστημα;
    ΕΛΕΟΣ ΡΕ ΣΑΒΒΑ,ΕΛΕΟΣ!!!Δεν σέβεσαι τον ίδιο σου τον εαυτό και τον εκθέτεις ανεπανόρθωτα με τα λεγόμενά σου; Έχουμε κι'εμείς λίγο λογική και μνήμη, όσο κι'αν θάθελες να τα ξεχάσουμε όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά βρε Σάββα παλλικάρι μου είσαι στα καλά σου?
    Είναι δυνατόν να μιλάς εσύ για καιροσκοπισμό?
    Εσύ που ήσουν διορισμένος πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου την Νομικής επί των ημερών των βασανιστών της επταετίας?
    Εσύ που ενώ έκανες διορισμένη καριέρα στας Βρυξέλλας και έστελνες εμβάσματα στα τοπικά ΜΜΕ να σε παίζουν συνεχώς σπαταλώντας πακτωλούς από ευρώπουλα και βγήκες βουλευτής δίχως να χεις κολλησει ένα ένσημο στον τόπο σου το Κιλκίς και δίχως να χεις ιδρώσει για να προσφέρεις κάτι σε αυτόν το έρμο τόπο?
    Εσύ που η ίδια η παράταξη σου με αρχηγό τον κολλητό σου Κώστα Καραμανλή σε απαξίωσε κόβοντας σε από τα ψηφοδέλτια?
    Εσύ που τα κουμπαριά σου είναι οι μισοί έγκληστοι στις φυλακές και οι άλλοι μισοί υπόδικοι και που αναγκάστηκες να βγεις και να δηλώσεις πως ουδεμία σχέση έχεις μαζί τους?
    Υπάρχει πολιτικός που επί των ημερών του ο τόπος μας το Κιλκίς να απέκτησε περισσότερη αρνητική δημοσιότητα εξαιτίας του?
    ΡΕΖΙΛΙ μας έκανες και τώρα κάνεις ρεζίλι τον εαυτό σου.
    Άντε σταματα πια να εκτίθεσαι και ασχολήσου με τίποτα άλλο.
    Στην πολιτική δοκιμάστηκες και απέτυχες.
    Άντε γεια επιτέλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κ.Τσιτουρίδη 'εχετε απυθμενο θρασος.καλυτερα να εμφανιζεστε στο Κολωνακι και στη Γλυφαδα και αφηστε τους πολιτες του Ν.Κιλκις να ζουν στην φτωχεια τους.μην υποτιματε τη νοημοσυνη τους. Ο κ. Φραγγιδης εργαζεται στο Κιλκις, προσφερει με τις επιστημονικες του γνωσεις . Δεν εχετε δικαιωμα να του χρεωστε τιποτε. Αφηστε τον χρονο. Και λιγη γαλαντομια δεν βλαπτει.Αρκετά φάγατε.Δεν χορτάσατε,μιλάτε για ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΙΣΤΌ΄. τΙ ΞΈΡΕΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "...δίνοντάς μου περισσότερες ψήφους από όσες ο κ. Φραγγίδης πήρε μέχρι σήμερα αθροιστικά, αλλά και θα πάρει στις επόμενες δεκαετίες"
    Σώπα ρε μάγκα,πολύ αλαζόνας είσαι και δεν θα σου βγει σε καλό. Οποιοσδήποτε έχει φράγκα και σκορπάει στους πεινασμένους τον ψηφίζουν. Το ότι κάποτε βγήκες βουλευτής δεν σημαίνει ότι θα ξαναβγείς. Αν σου βαστάει ξανακατέβα κύριε, άκλαφτος θα πας.
    Α και για να μην ξεχνιόμαστε, εκτός του ότι έχεις πληγώσει την παράταξη με τις λαμογιές σου, έχεις στερήσει και από την Ν.Δ. την έδρα στις τελευταίες εκλογές καθώς έσπρωξες σταυρούς στο ΠΑΣΟΚ για να μην πάνε οι ψήφοι σου σε άλλον πολιτευτή του κόμματος και δεν μπορείς να τους μαντρώσεις μετά. Αλλά εσύ νομίζεις ότι είναι πρόβατα οι ψηφοφόροι και θα σε περιμένουν πότε θα ξανακατέβεις υποψήφιος. Αυτά τελειώσανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ αβάντα ρε Χαραλαμπίδη, είπαμε όχι κι έτσι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χμμμ, τρίτε κατά σειρά ανώνυμε, επειδή στοιχηματίζω (από το ύφος σου) ότι είσαι ο ίδιος που έδωσα τα εύσημα και στη προηγούμενη ανακοίνωση, τα συγχαρητήριά μου και πάλι, μιας και η πολιτική σου σκέψη με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο!

    Και για να μη το κουράζουμε, είναι ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ το ίδιο ψεύτες, κλέφτες, άχρηστοι, παρτάκηδες, ανίκανοι, λαμόγια και προδότες της Ελλάδας. Το θετικό είναι ότι επιτέλους το καταλάβαμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ και πετάξαμε τα χρώματα από πάνω μας. Επήλθε πράγματι αλλαγή, αλλά όχι έτσι όπως την εννοούν οι πολιτηκάντηδες! Θα το καταλάβουν σύντομα...

    PS: Ελπίζω μόνο να υπάρξει μία καθώς πρέπει εναλλακτική επιλογή μέχρι τότε και θα καταρεύσει επιτέλους ο χρόνιος μονοπωλιακός διπολισμός σ' αυτή τη δύσμοιρη χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ευχαριστώ για τα εύσημα. Μακάρι να καταλάβει η πλειοψηφία του κόσμου οτι το γενικό καλό είναι και το ατομικό καλό και όχι το αντίθετο.Η εναλλακτική επιλογή θα έρθει αναγκαστικά μέσα απο τα αδιέξοδα, κι'ας διατείνονται κάποιοι οτι στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα.Αν δεν σπάσουν τ'αυγά ομελέττα δεν γίνεται.Αυτό που διαπιστώνω με χαρά είναι οτι, ακριβώς όπως είπες, πετάμε τα χρώματα απο πάνω μας και αυτό είναι η όντως πραγματική αλλαγή.
    Νάσαι καλά και προσδοκώ έναν ειλικρινή προβληματισμό και διάλογο των πολιτών, σ'όλα τα επίπεδα της ζωής μας, για να ενωθούμε οι απλοί Ελληνες, μέσα απο την κρίση.Φαίνεται πως η μοίρα μας ως έθνος το έχει να αντιμετωπίζουμε τα δύσκολα με δημιουργικό πνεύμα, ακυρώνοντας τα διαχωριστικά τοίχη, που άλλοι φρόντισαν να βάλουν ανάμεσά μας, ώστε να βασιλεύουν και να μας χειραγωγούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οι Κιλκισιώτες έχετε κοντή μνήμη! Δεν θυμάστε κανένα έργο του Τσιτουρίδη στο νομό την περίοδο (1996-2009); Λοιπόν σημειώστε: εξαγγελία για το κολυμβητήριο (!), χρηματοδοτήσεις σε συγκεκριμένες ΜΚΟ, έκρηξη με τα ομόλογα στα ασφαλιστικά ταμεία, μετατάξεις φοιτητών (!), 340 κουμπαριές, εξαγγελίες για την αγροτική ανάπτυξη και άλλα πολλά. Και όμως όσα και να πούμε εκλέχθηκε 2ος βουλευτής το 1996, πρώτος το 2000, 2ος το 2004 και το 2007. Και αν το 2009 δεν κοβόταν από τις λίστες και πάλι όπως ήρθαν τα αποτελέσματα θα ήταν βουλευτής (!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μ' όλα αυτά που έγιναν και γίνονται πίσω απο την πλάτη μας, δύο επιλογές έχουμε για να μην τρελλαθούμε τελείως. Ή να πάρουμε τα βουνά ή να πάρουμε των οματιών μας και να φύγουμε στο εξωτερικό. Για τους νέους σπουδαγμένους, το δεύτερο, το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Εγώ όμως που είμαι μεγάλος, "με τιράντες και γιαλιά", θα "κάτω σπίτι, θ'αράξω σπίτι, κι'άμα λάχει θα...βράσω κάν'αυγό". Θα κρατήσω όμως και μερικά "αυγά" για τους πολιτικούς βεβαίως βεβαίως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Λούκυ Λουκ να κρατήσεις μερικά αυγά και το πιο κολυβιο απ'όλα να το πετάξεις στον αρχικουμπάρο που νομίζει πως θα συνεχίσει να μας δουλεύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σάββα!Όλα καλά?Που χάθηκες?Ακόμη δεν μπορώ να ξεχάσω εκείνο το άκυρο που σου έριξε ο Καραμανλής!Πως έλεγε εκείνο το τραγούδι της Πρωτοψάλτη με τιτλο "Η Μαλάμω...? "Μπαμ και Μπουμ οι Κουμπαριές"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σάββα που είσαι αγόρι μου. Για κάνε μια βόλτα στον πεζόδρομο να σε δούμε λίγο, μας έλειψες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο Τσιτουρίδης νομίζει ότι επειδή κάποτε εξελέγη βουλευτής της ΝΔ στο Κιλκίς, διατηρεί ακόμη τις προσβάσεις του στην τοπική κοινωνία.
    Αυτό είναι λάθος να το νομίζεις αγαπητέ Σάββα, τα χρόνια έχουν περάσει και ο κεντροδεξιος ψηφοφόρος έχει μνήμη γι αυτούς και αυτά που πλήγωσαν την παράταξη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.