Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Παραχώρηση σχολικών χώρων σε συλλόγους

Όσοι σύλλογοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν για τις ανάγκες τους, σχολικούς χώρους (γυμναστήρια, αίθουσες κ.λ.π ), μπορούν να το γνωστοποιήσουν με αίτηση τους στις σχολικές μονάδες (στα γραφεία των διευθυντών), μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου. 
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Σχολικής Επιτροπής Β’Θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κιλκίς, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

1. Σύμφωνα με τον Ν.3852/2010 Πρόγραμμα Καλλικράτης στην περίπτ. Στ) της παρ.Ι του άρθρου 75 του Ν.3463/2006 ορίζεται μεταξύ άλλων ότι στις αρμοδιότητες του Δήμου περιλαμβάνεται και η διάθεση διδακτηρίου για άλλες χρήσεις κοινής ωφέλειας ή για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων, κοινού ενδιαφέροντος, σε συνεργασία με τη Σχολική Επιτροπή.
2. Επίσης στην εγκύκλιο Υπ.Ε.Π.Θ. Δ4/210/20.02.1998 διευκρινίζονται τα εξής:
Σχολικοί χώροι παραχωρούνται για χρήση σε φορείς της τοπικής κοινωνίας για την πραγματοποίηση διαφόρων εκδηλώσεων . Ο φορέας που ενδιαφέρεται για την χρήση Σχολικών χώρων, υποβάλλει σχετική αίτηση στη Σχολική Επιτροπή με το πρόγραμμα της εκδήλωσης (είδος εκδήλωσης, διάρκεια, υπεύθυνος του προγράμματος).
Ο φάκελος της αίτησης υποβάλλεται από τον Διευθυντή του Σχολείου στην Σχολική Επιτροπή.
Η Σχολική Επιτροπή. εισηγείται θετικά ή αρνητικά και ο φάκελος της αίτησης με τις σχετικές εισηγήσεις , υποβάλλεται πλέον στο Δημοτικό Συμβούλιο για έγκριση.
3. Στην υπ’ αριθ. Δ4/1171/19.12.84 εγκύκλιο του ΥΠΕΠΘ διευκρινίζονται μεταξύ άλλων τα εξής:
«Οι προϋποθέσεις για την παραχώρηση Σχολικών χώρων είναι οι εξής :
α. Μη παρεμπόδιση της λειτουργίας του σχολείου.
β. Αποκατάσταση ζημιών ή δαπανών που θα γίνουν κατά την χρήση των σχολικών χώρων.
γ. Καθαρισμός των χώρων που θα χρησιμοποιηθούν με την ευθύνη και την φροντίδα του φορέα που θα εξυπηρετηθεί.
δ. Σεβασμός του χώρου του σχολείου κατά τη διεξαγωγή των εκδηλώσεων.» Όσον αφορά τους Συλλόγους γονέων και κηδεμόνων , την Τοπική Αυτοδιοίκηση και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, εφόσον επιθυμούν να εφαρμόσουν πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης με δική τους ευθύνη (οικονομική στήριξη) υποβάλλουν σχετική αίτηση στη Σχολική Επιτροπή με το πρόγραμμα που προτίθενται να εφαρμόσουν (περιεχόμενο, διάρκεια, φάκελος με τους τίτλους σπουδών των διδασκόντων).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.