Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Τεράστια η έκταση της "αιμορραγίας" προς γείτονες

Σύμφωνα με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), περισσότεροι από 600.000 Έλληνες περνούν κάθε μήνα τα σύνορα προκειμένου να κάνουν τις αγορές τους σε γειτονικές χώρες, ενώ πάνω από 1.500 επιχειρήσεις μεταποίησης και υπηρεσιών έχουν ήδη μετεγκατασταθεί εκεί. Απ` τη πλευρά τους, εμπορικοί σύλλογοι όπως αυτοί του νομού μας εκτιμούν ότι περισσότερα από 500 εκατ. ευρώ διαρρέουν κάθε χρόνο προς Βουλγαρία, FYROM και Τουρκία για την αγορά καταναλωτικών προϊόντων. Εξ` άλλου, η ΕΣΕΕ εκτιμά ότι μία στις τέσσερις εμπορικές επιχειρήσεις στις ακριτικές περιοχές, όπως ο νομός μας, έχει βάλει λουκέτο.
Για την αντιμετώπιση του φαινομένου, αλλά και για την προσέλκυση καταναλωτών από παραμεθόριες περιοχές γειτονικών χωρών στις ελληνικές εμπορικές αγορές, η ΕΣΕΕ προτείνει:
- Μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων όλων των ακριτικών περιοχών. Διατήρηση των χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ και επέκτασή τους σε όλες τις παραμεθόριες περιοχές.
- Άρση όλων των εμποδίων έκδοσης βίζας.
- Αυστηρούς έλεγχους σε μικροπωλητές από τρίτες χώρες οι οποίοι εγκαθίστανται σε παραμεθόριες περιοχές.

1 σχόλιο:

  1. Τέτοιες... πολύπλοκες προτάσεις δεν μπορούν να τις κατανοήσουν οι κυβερνώντες.Αυτοί ΕΝΑ μόνον πράγμα κατανοούν...1)φόρους 2)φόρους 3)φόρους 4)φόρους......κοκ. Είπαμε, οι άνθρωποι έχουν την ανωμαλία της... φορολαγνείας. Αν δεν ικανοποιήσουν το πάθος τους δεν θα σταματήσουν.Γι'αυτό, αφού δεν μπορούμε να το αποφύγουμε,...ας το απολαύσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.