Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

NE Κιλκίς του ΣΥΝ: Οι νέοι φοιτητές ενάντια στην αντιδραστική μεταρρύθμιση

Η N.E. ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΙΛΚΙΣ συγχαίρει τους νέους και τις νέες "που κατόρθωσαν να εξασφαλίσουν συνέχεια στη μορφωτική τους ανέλιξη με την είσοδό τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και εύχεται κάθε επιτυχία στις περαιτέρω σπουδές τους". Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε τονίζονται ακόμη τα εξής:

"Με τη δημοσιοποίησή των βάσεων ολοκληρώνεται μια ψυχοφθόρα διαδικασία, που κάθε χρόνο ταλαιπωρεί τη μαθητική νεολαία και εξαντλεί οικονομικά την ελληνική οικογένεια. Και η κυβέρνηση δεν δείχνει καμιά διάθεση να αλλάξει ούτε στο ελάχιστο αυτή τη διαδικασία.



Η ανακοίνωση των βάσεων για τα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ γίνεται λίγες μόνο μέρες μετά την ψήφιση στη Βουλή, σε αγαστή συνεργασία ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ, του νομοσχέδιου, με το οποίο αναθεσμοθετείται ένα κατ΄ επίφαση Πανεπιστήμιο, που δεν θα είναι πλέον ούτε δωρεάν, ούτε δημόσιο, αλλά ούτε και Πανεπιστήμιο.
Οι μελλοντικοί φοιτητές θα φοιτήσουν σε σχολές εντελώς διαφορετικές από αυτές που είχαν κατά νου όταν συμπλήρωναν το μηχανογραφικό τους, με άγνωστο πρόγραμμα μαθημάτων, με πολλαπλούς κύκλους σπουδών, με σπουδές κατακερματισμένες, χωρίς δωρεάν συγγράμματα και με δίδακτρα. Θα εγγραφούν σε πανεπιστήμια - Ανώνυμες Εταιρείες, που θα παράγουν ευέλικτους και αναλώσιμους εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, τεχνοκράτες μιας χρήσης και όχι επιστήμονες με ευρεία επιστημονική συγκρότηση και κριτική σκέψη. Σε πανεπιστήμια που θα αναπαράγουν με τη δομή και λειτουργία τους την κυρίαρχη ιδεολογία της ατομικής «επιτυχίας» και του ανταγωνισμού της αγοράς.
Ο δρόμος που ανοίγεται μπροστά τους είναι ιδιαίτερα δύσκολος. Είναι αναγκαία η συνεχής και αποφασιστική πάλη για την ανατροπή της αντιδραστικής μεταρρύθμισης στην παιδεία, αλλά και συνολικά της κυβερνητικής πολιτικής της ανεργίας, της ημιμάθειας και της απαξίωσης της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων.
Ο Συνασπισμός θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις αυτούς τους αγώνες για την ανατροπή αυτής της πολιτικής."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.