Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Θα δημοπρατηθεί η ΠΑΘΕ αρκεί να βρεθούν 260 εκατ.!

Μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους προβλέπεται να δημοπρατηθεί η κατασκευή του τμήματος της ΠΑΘΕ απ` τον ανισόπεδο κόμβο Αξιού μέχρι τους Ευζώνους, μήκους 62 χιλ. Τμήμα, που ενδιαφέρει άμεσα το νομό μας αφού διασχίζει το μεγαλύτερο κομμάτι του. Την διαβεβαίωση αυτή δίνει η "ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ" με μια όμως προϋπόθεση: Να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του έργου, που έχει προϋπολογισμό 260 εκατ. ευρώ! 
Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Χρ. Γκουντενούδη, μετά από επικοινωνία που είχε ο ίδιος με το Υπουργείο Υποδομών, σχετικά με την ολοκλήρωση της ΠΑΘΕ, το Υπουργείο γνωστοποίησε εγγράφως τα εξής:

Για την ολοκλήρωση του τελευταίου (βόρειου) τμήματος του ΠΑΘΕ, δηλαδή του τμήματος «Α/Κ/ Αξιού – Πολυκάστρο-Εύζωνοι» μήκους 62 χλμ, απαιτείται η κατασκευή του 2ου κλάδου στο τμήμα «Α/Κ Αξιού – Πολύκαστρο» μήκους 45χλμ (στο υπόλοιπο τμήμα «Πολύκαστρο – Εύζωνοι» αυτός είναι κατασκευασμένος), τέσσερις (4) νέοι ανισόπεδοι κόμβοι (Ανατολικού, Προχώματος, Άσπρου και Πλατανιάς) καθώς και το απαιτούμενο κάθετο και παράπλευρο δίκτυο.
Οι οριστικές μελέτες των παραπάνω παρεμβάσεων έχουν ολοκληρωθεί και παραδοθεί, πλην επί μέρους μελετών μερικών τεχνικών που θα παραδοθούν εντός του Σεπτεμβρίου) και κοινοποιήθηκαν και επισκοπούνται από τη Δ/νση μελετών της «Εγνατία Οδός Α.Ε.»
Δεδομένης της προαναφερόμενης ετοιμότητας από πλευράς μελετών η «Εγνατία Οδός Α.Ε.» εξετάζει σε συνεργασία με την αρμόδια διαχειριστική αρχή τη δυνατότητα ένταξης του έργου, προϋπολογισμού 260 εκ €, για χρηματοδότηση στο «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ενίσχυσης Προσπελασιμότητας (ΕΠΕΠ)». Εφόσον εξασφαλισθεί η χρηματοδότηση το έργο προβλέπεται να δημοπρατηθεί μέχρι το τέλος του 2011.

1 σχόλιο:

  1. 260 εκατ. €; Μήπως πρέπει να κάνουμε κάναν έρανο;Η μήπως κανένα τηλε-ραδιο μαραθώνιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.