Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

ΕΒΕ: Έκτακτη συνεδρίαση για καζίνα - Αρχές Δεκεμβρίου οι εκλογές

Έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου θα συγκληθεί εντός του αμέσως προσεχούς διαστήματος με μοναδικό θέμα τον καθορισμό των ενεργειών από τους φορείς του νομού και της Πολιτείας ώστε να ανασχεθεί η διαρκώς διογκούμενη οικονομική αιμορραγία προς τις αγορές και τα καζίνο των Σκοπίων. Ο πρόεδρος του ΕΒΕ κ. Τονικίδης περιγράφοντας το πρόβλημα στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ., ανέφερε ότι το κονδύλιο της οικονομικής αφαίμαξης υπολογίζεται στα 4 εκατομμύρια ευρώ το μήνα και ότι η βασική επιδίωξη της όλης προσπάθειας θα είναι η θέσπιση κινήτρων ώστε τα εξωφρενικά αυτά ποσά να κατευθύνονται προς την Τοπική Αγορά του νομού.
Εξ` άλλου, ο κ. Τονικίδης γνωστοποίησε ότι οι εκλογές για την ανάδειξη νέας Διοίκησης στο Επιμελητήριο Κιλκίς έχουν ορισθεί για 4 και 5 Δεκεμβρίου. Και αυτό χωρίς ακόμη να έχει ορισθεί το πλαίσιο των εκλογών (νέος εκλογικός νόμος, ανασχεδιασμός τμημάτων κλπ). Ο κ. Τονικίδης στο σημείο αυτό στηλίτευσε τις παλινωδίες της Πολιτείας στο μείζον αυτό ζήτημα.

Ακολούθως αναφέρθηκε στην πρόσκληση που απηύθυνε στον Πρόεδρο της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων, επιχειρηματία και βουλευτή της Ρωσίας κ. Ιβάν Σαββίδη για περαιτέρω συνεργασία, με πρώτη κίνηση την ανακήρυξη του σε επίτιμο μέλος του Επιμελητηρίου.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου ενημέρωσε επίσης τα μέλη του Δ.Σ. για τα αποτελέσματα της πρόσφατης σύσκεψης 24 Επιμελητηρίων στην Καβάλα όπου συμμετείχε και ο Πρόεδρος του Βιομηχανικού Τμήματος κ. Παπαδόπουλος Γεώργιος. Εκεί αποφασίσθηκε και κατατέθηκε πρόταση προς το Υπουργείο Οικονομικών για στήριξη όσων επιχειρήσεων έχουν υπαχθεί στο καθεστώς των εγγυήσεων του Ελληνικού Δημοσίου προκειμένου να ρυθμίσουν υπόλοιπα οφειλών τους προς τα πιστωτικά ιδρύματα και να χρηματοδοτηθούν με νέα κεφάλαια κίνησης μονιμότερου χαρακτήρα.
Παράλληλα, αποφασίσθηκε η συγκρότηση τετραμελούς επιτροπής, στην οποία μετέχει και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς, για την προώθηση αιτημάτων με πιθανή συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών στα πλαίσια της ΔΕΘ.
Κατόπιν, το στέλεχος της ΕΤ.Ε.Α.Κ. κα Καλογερίδου ενημέρωσε το Σώμα, σχετικά με τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τους Φορείς του νομού, για τον συντονισμό και την υποβολή πρότασης στο «Τοπικό Πρόγραμμα Στήριξης της Απασχόλησης» που σκοπό έχει τη στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και αυτοαπασχόλησης καθώς και τη δημιουργία και διατήρηση θέσεων της μισθωτής εργασίας.
Τέλος τέθηκε το ζήτημα του δραστικού περιορισμού του παρεμπορίου που παίρνει διαρκώς μεγαλύτερες διαστάσεις. Ο κ. Τονικίδης πληροφόρησε το Δ.Σ. ότι υπάρχουν σκέψεις για πρόταση νομοθετικής ρύθμισης ώστε και τα Επιμελητήρια να μπορούν να προβαίνουν σε προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού για την πάταξη του παρεμπορίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.