Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Πως είδαν την παραίτηση Φλωρίδη

Η πρώτη είδηση της σημερινής πολιτικής επικαιρότητας, που δεν είναι αλλή απ` τη παραίτηση Φλωρίδη, καταγράφεται ήδη σε δημοσιογραφικά site σε περίοπτη θέση. Ενδεικτικά παραθέτουμε ορισμένες δημοσιεύσεις:
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑO βουλευτής είχε διαφοροποιηθεί πολλές φορές από την κυβερνητική πολιτική και μαζί με τον Κ. Καρτάλη είχαν κάνει πολλές δημόσιες παρεμβάσεις, όπου ουσιαστικά "κατέβαζαν" δική τους πλατφόρμα οικονομικής πολιτικής. Υποστήριζε την ανάγκη μιας κυβέρνησης που θα περιλαμβάνει όλες τις εκσυγχρονιστικές δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. και λέγεται πως με τις θέσεις του συμφωνούν και άλλοι βουλευτές, ένας εκ των οποίων είναι ο Κ. Καρτάλης.
Πρόσφατα ο Γ. Φλωρίδης είχε ασκήσει κριτική στον Γ. Παπανδρέου λέγοντας πως δεν μπορεί ένας πρωθυπουργός να κάνει υπουργούς τους κηπουρούς του.
Ο Γ. Φλωρίδης ήταν υφυπουργός στα υπουργεία Πολιτισμού (με αρμοδιότητα τον αθλητισμό), Εσωτερικών και Οικονομίας στην περίοδο 2001-2003, ενώ τον Ιούλιο του 2003 ανέλαβε υπουργός Δημόσιας Τάξης, θέση που παρέδωσε μετά τις εκλογές του Μαρτίου του 2004.
Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση επικρατεί αναστάτωση, ενώ δεν είναι βέβαιο πως με τον Γ. Φλωρίδη κλείνει ο κύκλος των παραιτήσεων.
ΤΟ ΕΘΝΟΣ Λανθασμένες επιλογές στην οικονομία και στο κράτος, με αδυναμία συνολικού σχεδιασμού χρεώνει στην κυβέρνηση δια της επιστολής παραίτησής του από το βουλευτικό αξίωμα ο Γιώργος Φλωρίδης.Αναφερόμενος στη Νέα Δημοκρατία, σχολιάζει ότι "με πρωτοφανείς για την φυσιογνωμία συντηρητικού κόμματος εξουσίας, επιλογές και ακολουθώντας τα χειρότερα πρότυπα αντιπολίτευσης, επένδυσε στη φθορά της κυβέρνησης, με έπαθλο τον κίνδυνο καταστροφής της χώρας
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
Την παραίτησή του από βουλευτής, υπέβαλε σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής, ο Γιώργος Φλωρίδης, βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ.
«Τιμώ το Κίνημά μας και τους αγώνες του, αλλά στη συγκεκριμένη, οριακή για τη χώρα, στιγμή, το Εθνικό Χρέος ηττήθηκε από το αρχηγικό και κομματικό συμφέρον. Έτσι, με απόλυτη συνείδηση της κρισιμότητας των στιγμών, υποβάλλω την παραίτησή μου από βουλευτής» αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Φλωρίδης.
Παραιτούμενος ο βουλευτής Κιλκίς, καταλογίζει σε όλα τα κόμματα, αδυναμία στοιχειώδους συνεννόησης για την αντιμετώπιση της κορυφούμενης εθνικής κρίσης, καθώς, όπως λέει, «οι μονοκομματικού χαρακτήρα προσπάθειες, έστω και με πρόσωπα ευρύτερης αποδοχής, αδυνατούν να ολοκληρώσουν τη δύσκολη σημερινή αποστολή» και οι εκλογές, «παρότι αποτελούν πάγια και αναντικατάστατη δημοκρατική διέξοδο, στην ιδιαίτερη περίοδο που διανύουμε, εγκυμονούν σοβαρό κίνδυνο για την οικονομική βιωσιμότητα της χώρας».
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ Παραιτήθηκε από βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ο Γ. Φλωρίδης (δεν ανεξαρτητοποιείται αλλά παραδίδει την έδρα του στο κόμμα), ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ακολουθήσουν και άλλοι... Όπως αναφέρει ο κ. Φλωρίδης σε μία επιστολή-κόλαφο «η κυβέρνηση έκανε λανθασμένες επιλογές στην οικονομία, προχώρησε σε ανιση κατανομή των βαρών και σε μεταρρυθμιστική εξάντληση». Βάλλει και κατά της ΝΔ η οποία «επένδυσε στη φθορά της κυβέρνησης».
Μιλά για αδυναμία στοιχειώδους συνεννόησης και τονίζει ότι η χώρα πολύ κοντά σε μία ανυπολόγιστη καταστροφή.

    1 σχόλιο:

    1. ΣΩΣΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ. ΕΤΣΙ ΑΠΟΚΑΙΘΙΣΤΑ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΟΥ. Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΒΑΝΑΥΣΑ ΤΗΝ ΠΟΔΟΠΑΤΟΥΣΕ.
      ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ.

      ΑπάντησηΔιαγραφή

    Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

    Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

    Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.