Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ «ΣΙΓΗΣ» ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΩΦΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΠΟΘΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Θέατρο «Σιγής» της Ομάδας Κωφών Μακεδονίας – Θράκης διοργανώνουν και παρουσιάζουν το θεατρικό έργο «Γάμος ή Αυτοκτονία» σε κείμενο και σκηνοθεσία Χρήστου Χατζησάββα, το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Ιουνίου 2011 στις 9:00 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» (Εθν. Αμύνης 1). Το «Θέατρο της Σιγής» δημιουργήθηκε από την πρώην Νομαρχία Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με κωφούς, μη επαγγελματίες ηθοποιούς, που προέρχονται από την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης και είναι το πρώτο, επισήμως αναγνωρισμένο, θέατρο κωφών της Βόρειας Ελλάδας. Με αυτή την ιδιότητα άλλωστε συμμετείχε το 2010 στο Φεστιβάλ του Ευρωπαϊκού Θεάτρου Κωφών που πραγματοποιήθηκε στη Λιουμπλιάνα και ανέλαβε την αντίστοιχη διοργάνωση του 2014 στη Θεσσαλονίκη.
Το Θέατρο «Σιγής», με την στήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μετά τη μεγάλη επιτυχία των θεατρικών παραστάσεων «Δίας» το 2009 και «eleni@gr» το 2010, παρουσιάζει φέτος το έργο του συγγραφέα – σκηνοθέτη Χρήστου Χατζησάββα «Γάμος ή Αυτοκτονία», το οποίο επικεντρώνεται στη διερεύνηση των οικογενειακών σχέσεων, όπως αυτές διαμορφώνονται από τις απαρχές του θεσμού της οικογένειας. Το έργο αποδίδεται εξ ολοκλήρου στη νοηματική γλώσσα με παράλληλη προβολή υπερτίτλων.
Για το θεατρικό έργο εκτός από τον Χρήστο Χατζησάββα εργάστηκαν: ως γενικά καλλιτεχνικός υπεύθυνος ο Φώτης Κόκκος, στα σκηνικά και στα κοστούμια η Αναστασία Καραμανλή – Ιορδανίδη, στη μουσική επιμέλεια ο Αργύρης Νικολάου, ενώ την ερμηνεία και την απόδοση από τη νοηματική έκανε η Ειρήνη Σοκολάκη. Τους θεατρικούς ρόλους ερμηνεύουν αλφαβητικα: η Καλλιόπη Βαρελή, ο Αντώνης Καζέλης , η Ευαγγελία Μπαϊράμη, η Όλγα Πάσκο και ο Σάββας Χαλκίδης.
Η είσοδος στις παραστάσεις είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.