Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Χωρίς Φλωρίδη ο ανασχηματισμός;

Γράφει ο Γιάννης Καραγιαννίδης
Την ώρα που η πρωτεύουσα της χώρας ζούσε μια απ` τις πιο θυελλώδεις μέρες τις σύγχρονης ιστορίας της, εδώ στο Κιλκίς είχαμε εν μέσω μιας πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας, "μια απ` τα ίδια". Πράγματι, στη μεν συγκέντρωση που διοργάνωσαν το Εργατικό Κέντρο κι η ΑΔΕΔΥ Κιλκίς το παρών έδωσαν και πάλι τοπικά συνδικαλιστικά στελέχη μετρημένα στα δάχτυλα δυο χεριών, ενώ στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Πλατεία Ειρήνης παραβρέθηκαν οι συνήθεις 30 - 40 διαμαρτυρόμενοι, προσκείμενοι στο ΚΚΕ, που πραγματοποίησαν και πορεία μέχρι το Δημαρχείο φωνάζοντας συνθήματα κατά του μνημονίου, της τρόικας και της Ε. Ένωσης, για να διαλυθούν στη συνέχεια.

Όμως, ούτε η συνηθισμένη κάθε Τετάρτη και Κυριακή συγκέντρωση των "διαμαρτυρομένων πολιτών" του Κιλκίς πραγματοποιήθηκε, καθώς όλο το απόγευμα έπεφτε δυνατή βροχή, ενώ οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις της χθεσινής μέρας κράτησε το κόσμο μπροστά στις τηλεοράσεις του.
Το βέβαιο είναι ότι κι οι Κιλκισιώτες έμειναν μαζί με τους υπόλοιπους Έλληνες αποσβολωμένοι απ` την εξέλιξη των γεγονότων κι απ` την ελαφρότητα που χαρακτηρίζει την πολιτική ηγεσία των δυό μεγάλων "κομμάτων εξουσίας", έτσι όπως καταγράφτηκε και στο τέλος της απίστευτης χθεσινής μέρας.
Ένα ζήτημα που συζητούσαν οι Κιλκισιώτες στα διάφορα πολιτικά στέκια μετά το ναυάγιο της προοπτικής συγκρότησης συγκυβέρνησης μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, και την δήλωση του πρωθυπουργού ότι θα ανασχηματίσει την κυβέρνησή του, ήταν εάν σ` αυτήν θα συμπεριλάβει τον βουλευτή του νομού μας και διατελέσαντα κατά το παρελθόν υπουργό με διάφορα χαρτοφυλάκια, Γ. Φλωρίδη.
Δημοσιογραφικές πληροφορίες, που μεταδίδονταν και στα διάφορα τηλεοπτικά πάνελ ήθελαν το όνομα του κ. Φλωρίδη να "παίζει δυνατά" για υπουργοποίηση. Ωστόσο, η gnomikilkis.gr είναι σε θέση να γνωρίζει ότι μέχρι αργά χθες τη νύχτα δεν είχε διατυπωθεί επίσημη πρόταση προς τον Κιλκισιώτη πολιτικό να συμμετάσχει στο νέο κυβερνητικό σχήμα. Θεωρείται βέβαιο, όμως, ότι και σε περίπτωση που γίνονταν μια τέτοια πρόταση η απάντηση του κ. Φλωρίδη θα ήταν αρνητική, αν λάβουμε υπόψη το σύνολο των πολιτικών θέσεων και απόψεων που διατυπώνει όλον αυτόν τον καιρό για την πορεία των πραγμάτων στη χώρα.
Βέβαια για το νομό μας θάταν ένα θετικό γεγονός να ξαναδεί έναν πολιτικό εκπρόσωπό του σε μια κυβέρνηση, αλλά αυτή την ύστατη ώρα για τη χώρα εκείνο που προέχει είναι να δημιουργηθούν οι συνθήκες γι` αποδοτική πολιτική δράση με στόχο τη σωτηρία της. Και τέτοιες προοπτικές δεν υφίστανται με την παρούσα πολιτική ηγεσία, φαίνεται πως εκτιμά ο Κιλκισιώτης βουλευτής.

1 σχόλιο:

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.