Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Να εκλεγεί συμπαραστάτης του δημότη

Γράφει ο Χρήστος Δραγανίδης
Επικ.δημ.παραταξ. ΠΑΙΟΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Στην συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας στις 28 Φεβρουαρίου 2010 συζητήθηκε η εκλογή του νέου θεσμού του Καλλικράτη του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης. Όπως είναι γνωστό, ο νομοθέτης με τον θεσμό αυτό επιβάλλει συναινετικές διαδικασίες, και καθορίζει αυξημένη πλειοψηφία των 2/3 των δημοτικών συμβούλων - για την εκλογή του.
Η Δημοτική μας Παράταξη ΠΑΙΟΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ –στην συνεδρίαση εκείνη– με συγκεκριμένη τοποθέτηση, περίγραψε ακριβώς τα χαρακτηριστικά και τις ιδιότητες που θα έπρεπε να διαθέτει το αναζητούμενο πρόσωπο ,ώστε να πετύχει στην αποστολή του.Αυτά ήταν τα παρακάτω
1 Να είναι γνώστης της τοπικής αυτοδιοίκησης,των υπηρεσιών της και των δομών διοίκησης και οργάνωσης της.
2 Να πιστεύει βαθιά στην αναγκαιότητα επιτυχίας του Καλλικράτη και να μην είναι πολέμιος του θεσμού τον οποίο θα υπηρετήσει.
3 Να γνωρίζει τις νέες τεχνολογίες επικοινωνίας και να μπορεί να παρουσιάζει τις καινοτόμες και πρωτοποριακές ιδέες και τις προτάσεις των νέων που πιστεύω ότι είναι βασικό για την αλλαγή νοοτροπίας που χρειάζεται η κοινωνία μας.
4 Να έχει τη επάρκεια γνώσεων ,την κοινωνική αποδοχή.την επαγγελματική καταξίωση ,την ακεραιότητα του χαρακτήρα και την προσωπική αυτονομία που απαιτείται.
5 Να είναι απόλυτα ανεξάρτητος από τη διοίκησης του Δήμου για να μπορεί αμερόληπτα να προωθεί τις ιδέες και τις προτάσεις που χρειάζεται ο τόπος
6 Να συγκεντρώνει την εκτίμηση και την υποστήριξη όσο το δυνατόν περισσοτέρων δημοτικών παρατάξεων,ώστε να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του μεγαλύτερου τμήματος της τοπικής μας κοινωνίας
Δυστυχώς η διαδικασία εκείνη δεν απέδωσε, οπότε ο Δήμος μας στερήθηκε αυτό τον νέο θεσμό, μέχρι σήμερα.
Επειδή το υπουργείο - με νέα εγκύκλιο -δίνει τη δυνατότητα σε όσους Δήμους δεν εξέλεξαν Συμπαραστάτη του Δημότη να επαναλάβουν την ίδια διαδικασία και μάλιστα όσες φορές χρειαστεί
ΚΑΛΟΥΜΕ
- τη Δημοτική Αρχή να προκυρήξει άμεσα και να επαναλάβει τις διαδικασίες εκλογής του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης
- τις Δημοτικές Παρατάξεις με πνεύμα συνεργασίας ,να ξεκινήσουμε έναν ειλικρινής διάλογο ,με τους αρχηγούς των παρατάξεων, ώστε με συναινετικές διαδικασίες να εκλεγεί το καταλληλότερο πρόσωπο που θα μπορεί έγκαιρα να εντοπίζει και με αποτελεσματικότητα να αντιμετωπίζει φαινόμενα κακοδιαχείρησης,ορθής εφαρμογής των νόμων.,της διασφάλιση της αμεροληψίας των δημοτικών αρχών και την αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών της τοπικής αυτοδιοίκησης προς ρους πολίτες και τις επιχειρήσεις,σύμφωνα με τις αρχές της χρηστής και διαφανούς διοίκησης.

2 σχόλια:

  1. Μεθοδεύεται ήδη η επιλογή συνταξιούχου για την θέση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε περίπτωση αποτυχίας του θεσμού σε τοπικό επίπεδο την ευθύνη θα την φέρουν ΟΛΟΙ οι επικεφαλείς των συνδυασμών. Γι'αυτό δείξτε ιδιαίτερη προσοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.