Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Nέα έργα αποχέτευσης στο Δήμο Παιονίας

Nέα έργα αποχέτευσης για τους δήμους Βέροιας και Παιονίας των Περιφερειακών Ενοτήτων Ημαθίας και Κιλκίς, συνολικού προϋπολογισμού 8.866.000 ευρώ, εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ «Μακεδονίας- Θράκης 2007- 2013» με αποφάσεις του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης κ. Θύμιου Σώκου. Σε ότι αφορά τα έργα του Δήμου Παιονίας αυτά είναι: «Ολοκλήρωση κατασκευής δικτύου αποχέτευσης οικισμού Γοργόπης» του δήμου Παιονίας προϋπολογισμού 1.959.400 ευρώ. Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή δικτύων αποχέτευσης του οικισμού της Γοργόπης συνολικού μήκους 7.728,22 μέτρα. Σε κάθε αλλαγή διεύθυνσης ή και σε ευθυγραμμίες με μέγιστη απόσταση περίπου 60 μέτρων θα υπάρχουν φρεάτια επίσκεψης. Τα φρεάτια θα είναι προκατασκευασμένα από σκυρόδεμα διαμέτρου 120 εκ. ύψους όσο και το βάθος τοποθέτησης των αγωγών, και ο πυθμένας τους θα έχει κανάλι ροής ακαθάρτων.  
«Επέκταση αποχετευτικού δικτύου και κατασκευή ΕΕΛ οικισμού Τούμπας Δήμου Παιονίας». Η πρόταση αξιολογήθηκε θετικά και επιλέχτηκε για χρηματοδότηση με συνολικό π/υ 2.700.000 ευρώ. Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης και της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων του οικισμού Τούμπας του Δήμου Παιονίας.  
Το συνολικό μήκος αγωγών του δικτύου είναι 14.002,88 μ. Σε κάθε αλλαγή διεύθυνσης, στις συμβολές οδών και σε ενδιάμεσα σημεία ευθυγραμμιών αναλόγως της κλίσης θα υπάρχουν φρεάτια επίσκεψης. Αυτά θα είναι προκατασκευασμένα από σκυρόδεμα διαμέτρου 120 εκ., ύψους όσο και το βάθος τοποθέτησης των αγωγών, ο πυθμένας τους θα έχει κανάλι ροής ακαθάρτων και τα καλύμματα και τα σκαλοπάτια τους θα είναι χυτοσιδηρά. Στο τέλος του αγωγού Α1 θα κατασκευαστεί φρεάτιο ανύψωσης λυμάτων. Η ΕΕΛ δυναμικότητας για την 40ετία 1.508 κατοίκων θα λειτουργεί με συνδυασμό 3 διεργασιών, ώστε να μπορεί αξιόπιστα και σε βάθος χρόνου να εξασφαλίζει τα αυστηρά ποιοτικά χαρακτηριστικά που ορίζουν οι ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις για την ποιότητα των επεξεργασμένων λυμάτων. Συγκεκριμένα ο πρωτοβάθμιος καθαρισμός γίνεται μέσω σηπτικής δεξαμενής, ο δευτεροβάθμιος καθαρισμός με τη μέθοδο του τεχνητού υγροβιότοπου (κλίνες με υδροχαρή φυτά) υπόγειας – αντίστροφης και ελεύθερης επιφάνειας με ταχεία διείσδυση, ενώ υπάρχει και επιπρόσθετη επεξεργασία με λίμνες ωρίμανσης. Ο τριτοβάθμιος καθαρισμός αποτελείται από τεχνητές λίμνες ωρίμανσης, οι οποίες μπορεί να περιέχουν και διηθητικά στρώματα, όπου είναι φυτεμένα περιμετρικά παρόχθια δέντρα και φυτά.

1 σχόλιο:

  1. Η δημιουργία αποχετευτικού συστήματος είναι ότι το καλύτερο για μία περιοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.