Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

"Ανοικτές πόρτες" στα οινοποιεία της Γουμένισσας

Τις πόρτες τους στους φίλους του κρασιού για ξεναγήσεις, γευστικές δοκιμές και διάφορες εκδηλώσεις, άνοιξαν φέτος για όγδοη συνεχή χρονιά το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Μαΐου, τα οινοποιεία των «Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος».  
Οι «Ανοιχτές Πόρτες» αποτελούν μία πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων του Κρασιού που έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, με στόχο το κάθε οινοποιείο που συμμετέχει να δημιουργήσει ένα γεγονός γύρω από το κρασί που θα φέρει τον καταναλωτή κοντά στο χώρο παραγωγής του.  
Μεταξύ των 8 Διαδρομών των «Δρόμων του Κρασιού» που έχει θεσμοθετήσει η Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος, ανήκει και η Διαδρομή του Κρασιού της Πέλλας-Γουμένισσας, η οποία και φέτος προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολλών επισκεπτών.  
Η εν λόγω διαδρομή περιλαμβάνει τα οινοποιεία:  
Κτήμα Λίγας (Γιαννιτσά, Πέλλα, Τ. 23820 24421)  
Κτήμα Χατζηβαρύτη (Γουμένισσα, Κιλκίς, Τ. 23430 41236)  
Κτήμα Τάτση (Γουμένισσα, Κιλκίς, Τ. 23430 43060)  
Μπουτάρη Οινοποιητική Α.Ε. - Οινοποιείο Γουμένισσας (Γουμένισσα, Κιλκίς Τ. 23430 41989) Οινοποιία Αϊδαρίνη (Γουμένισσα, Κιλκίς, Τ. 23430 41293).  
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Κτήμα Τάτση έλαβαν χώρα παράλληλες εκδηλώσεις όπως έκθεση αγιογραφίας από την Αρίστη Καλυβάτση, ανάγνωση παραμυθιών στους μικρούς επισκέπτες του Κτήματος από τη συγγραφέα παιδικών παραμυθιών Μαρία Θανοπούλου και μαγειρική από τους σεφ του Νεγροπόντε.  
Σε όλα τα οινοποιεία έγιναν ξεναγήσεις και γευσιγνωσίες ενώ οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να συμπληρώσουν το δελτίο συμμετοχής για την κλήρωση δώρων που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 6/6/2011 στα γραφεία της Οίνοι Βορείου Ελλάδος. Τα αποτελέσματα της κλήρωσης θα δημοσιευθούν από τις ιστοσελίδες www.wineroads.gr και www.winesofnorthgreece.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.