Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Για τους «χορηγούς» και τις «δωρεές» προς τα δημόσια σχολεία του νομού

Ανακοίνωση ΠΑΜΕ Κιλκίς
Αφορμή γι’ αυτή την ανακοίνωση μας έδωσε η δημοσίευση στον τοπικό τύπο ευχαριστήριας επιστολής από σχολείο του νομού μας προς το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» για τη χορηγία 12 υπολογιστών για τις ανάγκες του σχολείου. Η επιστολή υπογράφεται από το Σύλλογο Γονέων, το Διευθυντή και το Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου. Παρόμοια περιστατικά έχουν δημοσιοποιηθεί κι άλλες φορές, με «χορηγίες» και «δωρεές» από μεγαλοεπιχειρηματίες της περιοχής, από πολυεθνικές, από ιδρύματα και ΜΚΟ.

Νέα προγράμματα Voucher του ΟΑΕΔ στην Επιμορφωτική


Πρόσκληση σε Ημερίδα Ακτινολογίας

Την καθιερωμένη Επιστημονική Ημερίδα του διοργανώνει για έβδομη συνεχή χρονιά ο τομέας Ιατρικών Συσκευών Απεικονίσεων και Τεχνικών Ιατρικών Οργάνων του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ. Η 7η Επιστημονική Ημερίδα, με θέμα «Απεικονιστική Μελέτη Εγκεφάλου», θα διεξαχθεί την Τετάρτη 22 Απριλίου, στις 17.00 το απόγευμα στο αμφιθέατρο του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, «Κων/νος Καρανταλής» (Ερμού 21 & Βενιζέλου, τηλ. 2310 226318).

Επίσκεψη Παναγιώτη Σγουρίδη στο Κιλκίς

Δελτίο τύπου ΑΝΕΛ Κιλκίς
Έδωσε την παρουσία του ο κύριος Σγουρίδης Παναγιώτης, ο Υφυπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, στο νομό Κιλκίς για τον εορτασμό της επετείου της μάχης των Ευζώνων την Παρασκευή 17/4/2015.

Κάλεσμα προς τους συνταξιούχους των ΟΤΑ Κιλκίς-Παιονίας Π.Ε Κιλκίς

Υπογράφει η Επιτροπή Πρωτοβουλίας για ίδρυση νέου συλλόγου
Συνάδελφοι Συνταξιούχοι
Σας καλούμε σε Ιδρυτική Συνέλευση που θα γίνει την Δευτέρα 4 Μαίου με ώρα έναρξης 10.30 το πρωί στην αίθουσα συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς για να αποφασίσουμε: 

Συστράτευση δυνάμεων στον Κιλκισιακό

Ο Κιλκισιακός μας απέχει ελάχιστα πλέον από τον δεύτερο στόχο της εφετινής περιόδου, και κοντά του έρχονται άνθρωποι που τίμησαν και με το παραπάνω την φανέλα του! Η παλαιά δόξα της ομάδας σε Β΄ και Γ΄ Εθνική (1977-1983) Γιώργος Χοτζούδης δείχνει το πάθος και την αγάπη που έχει για αυτόν τον σύλλογο, και από σήμερα αναλαμβάνει χρέη βοηθού του Σάββα Παντελιάδη, δημιουργώντας έτσι ένα κράμα στον πάγκο της νέας και παλαιάς γενιάς, με αποκλειστικό στόχο την επιστροφή στις εθνικές κατηγορίες.

Ανθοστολίστηκε η 21ης Ιουνίου στο Κιλκίς

Δελτίο τύπου δήμου Κιλκίς
Με πολύχρωμα και ευωδιαστά λουλούδια εποχής στολίστηκε μεγάλο μέρος της 21ης Ιουνίου! Με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας – Διαχείρισης Πρασίνου Χριστόφορου Πιπερίδη, οι εργαζόμενοι του αρμόδιου τμήματος περιβάλλοντος και πρασίνου φύτεψαν στις ζαρντινιέρες της κεντρικής οδού του Κιλκίς πανσέδες, πακρέτες, κατιφέδες και μετέτρεψαν το γκρίζο της καθημερινότητας σε άνοιξη χρωμάτων.

Αναβάθμιση Ποιότητας Νερού στο Δήμο Κιλκίς μέσω του προγράμματος DoWaterNet

Υλοποίηση του έργου με ονομασία "Μεταφορά τεχνογνωσίας και προσαρμογή της ΔΕΥΑΚ στις νέες συνθήκες που επέφερε ο «Καλλικράτης» στη Διαχείριση των υδάτινων πόρων στην περιοχή παρέμβασης. 
Δείτε ΕΔΩ

Τιμητική βράβευση Σούλη Καζαντζίδη από την ομάδα πάλης ''Άγιος Νέστωρ'' Γουμένισσας

Δελτίο τύπου Σ. Καζαντζίδη
Ο πολιτευτής της ΝΔ Σούλης Καζαντζίδης παρέστη σε συνεστίαση της Ομάδας Πάλης ''Άγιος Νέστωρ'' που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Απριλίου στη Γουμένισσα. Η Διοίκηση της Ομάδας Πάλης, η οποία έχει στο ενεργητικό της υψηλές αθλητικές διακρίσεις, τίμησε τον κ. Καζαντζίδη για την ηθική υποστήριξη και τη εν γένει συνεισφορά του στον ''Άγιο Νέστορα'' και του επέδωσε το χρυσό μετάλλιο που κέρδισε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων – νεανίδων. 
Νωρίτερα την ίδια ημέρα ο κ. Καζαντζίδης επισκέφθηκε το Πολύπετρο και είχε συνάντηση με παράγοντες και ποδοσφαιριστές της αθλητικής ομάδας ποδοσφαίρου ''Μακεδονικός'' του χωριού και διέθεσε σ' αυτήν μπάλες ποδοσφαίρου.

Προβολή της ταινίας «Το αλάτι της γης» στο Κιλκίς

Το Σάββατο 25 Απρίλη 2015 στις 7:00 μ.μ. ο Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς θα πραγματοποιήσει προβολή της ταινίας «Το αλάτι της γης», στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Κιλκίς.

Ο Ερυθρός Σταυρός Κιλκίς ευχαριστεί θερμά

Δελτίο τύπου Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς
Το Δ.Σ. του Ε.Ε.Σ. Κιλκίς αισθάνεται την υποχρέωση και την ανάγκη να εκφράσει τις θερμές του ευχαριστίες προς τους ευγενικούς και γενναιόδωρους χορηγούς του για το «ΓΕΥΜΑ ΑΓΑΠΗΣ» που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην πόλη μας στις 13/4/2015 και αφορούσε τις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες του νομού μας.

"Το μήνυμα της αλληλεγγύης μέσα από ένα τραγούδι"

Στην εκπνοή των ημερών, πριν την έναρξη της Μεγάλης Εβδομάδας, την Παρασκευή στις 03 Απριλίου 2015, πραγματοποιήθηκε στο Γυμνάσιο Ν. Γυναικοκάστρου Κιλκίς, στο πλαίσιο των δράσεων του Τοπικού Θεματικού Δικτύου Αγωγής Υγείας «Σχολείο ανοιχτό στην Κοινωνία - Τα καπάκια μας πάνε παντού», συνάντηση των μελών του δικτύου και δυνατότητα παρακολούθησης μιας ενδιαφέρουσας επιμορφωτικής ημερίδας που εκτός από ενημέρωση και διασκέδαση μας χάρισε στιγμές συγκίνησης και ψυχικής ευφορίας.

Καθάρισαν την λίμνη Δοϊράνη

Την Κυριακή 19 Απριλίου μέσα σε άσχημες καιρικές συνθήκες ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δροσάτου εθελοντικά άρχισε τον καθορισμό τής Λίμνης Δοϊράνης μαζί ήταν και ο Ερυθρός Σταυρός Κιλκίς και βοήθησε ώστε οι εργασίες να γίνουν με ασφάλεια. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους που ήταν παρόντες από το Δροσάτο ελπίζουμε να συνεχιστεί η Λίμνη χρειάζεται την βοήθεια όλων.

Πασχαλινές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς

Η προσπάθεια της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κιλκίς να κάνει γνωστό και αγαπητό το βιβλίο και το διάβασμα στα παιδιά της πόλης μας συνεχίστηκε με αμείωτους ρυθμούς και τον προηγούμενο μήνα.

Παράσταση μπαλέτου και σύγχρονου χορού από την ΤΕΧΝΗ Κιλκίς

Την Κυριακή 26 Απριλίου 2015, το τμήμα Μπαλέτου & Σύγχρονου Χορού της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς με υπεύθυνη την Κέλλυ Πολυχρονίδου, θα παρουσιάσει την παράσταση "Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων", στις 6 το απόγευμα στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς. Οι μικρές αλλά και μεγαλύτερες σε ηλικία μαθήτριες του Τμήματος, θα ερμηνεύσουν αγαπημένους χαρακτήρες του πασίγνωστου αριστουργηματικού έργου του Λιούις Κάρολ, μέσα από τις άρτιες και εκφραστικές χορογραφίες της πάντα αστείρευτης Κέλλυς Πολυχρονίδου.

Τα είπαν Θ. Παραστατίδης με Paul Krugman

Δελτίο τύπου Θ. Παραστατίδη
Την Παρασκευή 17 Απριλίου, ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Θεόδωρος Παραστατίδης, παρακολούθησε τη διάλεξη που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Ερευνών και Πολιτικής Στρατηγικής για την Ανάπτυξη και τη Διακυβέρνηση με θέμα: “Europe: What next?”. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Στο Κιλκίς η θεατρική παράσταση «Σουρη-αλιστικά Σατιρογραφήματα»

Το 2ο ΓΕΛ Κιλκίς, στο πλαίσιο των προγραμμάτων «Η Νεότερη Ελλάδα στο σατιρικό θεατρικό λόγο» και «Η Μουσική Έκφραση στη θεατρική πράξη» σας προσκαλεί στην θεατρική παράσταση «Σουρη-αλιστικά Σατιρογραφήματα» την Παρασκευή 24 και Σάββατο 25 Απριλίου 2015 στις 8:30 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς.

Εγκλωβισμένοι

Γράφει ο Λευτέρης Παυλίδης
Ένα Σαββατιάτικο μεσημέρι (λίγο πριν το Πάσχα) επισκέφτηκα την Ειδομένη και συγκεκριμένα τα σύνορα του μεθοριακού σταθμού του Νομού μας. Είχα από καιρό την περιέργεια να δω ιδίοις όμμασι την κατάσταση εκεί και βρήκα την ευκαιρία μέσω της δράσης και συστηματικής επίσκεψης που κάνουν κάποιοι συνάνθρωποί μας, βοηθώντας ανιδιοτελώς και αφιλοκερδώς άλλους συνανθρώπους τους.

Ρούσου και Αντωνιάδου στη συνάντηση των μελών ΚοινΣΕπ Μακεδονίας-Θράκης

Δελτίο τύπου Πρωτοβουλία Ευθύνης και Συμμετοχής αλλά..ΖΩ
Την Παρασκευή 17 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη συνάντηση συζήτηση των μελών ΚοινΣΕπ Μακεδονίας-Θράκης με θέμα: «Οι ΚοινΣΕπ μπροστά». Εκ μέρους της κυβέρνησης παρευρέθηκε και τοποθετήθηκε η κα Αδάμ Σοφία, Δρ οικονομολόγος, ερευνήτρια, ειδικός επιστημονικός συνεργάτης του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η οποία ανέπτυξε τον στρατηγικό προγραμματισμό για την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία μέσα από τον θεσμό των ΚΟΙΝΣΕΠ.

Μεγάλα ρεκόρ για Π.Παπαδόπουλο & Σ. Καζαντζίδου στο Διασυλλογικό Ανδρών – Γυναικών στις Σέρρες

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 18 Απριλίου στις εγκαταστάσεις του σταδίου των Σερρών η πρώτη φάση του Διασυλλογικού Πρωταθλήματος της κατηγορίας Ανδρών και Γυναικών για τα σωματεία της Θράκης, Καβάλας, Δράμας, Σερρών, Πέλλας & Κιλκίς .

Ε'ίχαν κλέψει και μπαταρίες από κεραία κινητής τηλεφωνίας σε χωριό του Κιλκίς

Η άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθούν χθες (19-4-2015) το μεσημέρι, ένας 27χρονος και ένας 17χρονος σε περιοχή της Ημαθίας, για απόπειρα κλοπής που έγινε λίγο νωρίτερα στην ίδια περιοχή.

Ιερές ακολουθίες και εκδηλώσεις του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Πευκοδάσους

Προσκαλούνται οι Τοπικοί παράγοντες Δήμου Παιονίας καθώς και οι φιλακόλουθοι χριστιανοί, όπως παρακολουθήσουν και τιμήσουν τις κατωτέρω ιερές ακολουθίες και εκδηλώσεις:
- Την Τετάρτη 22|4|2015 και ώρα Ι8:30. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Πευκοδάσους.
Μετά το τέλος του Εσπερινού θα ακολουθήσει η λιτάνευση της ιερής εικόνας του Αγίου σε όλο το τοπικό διαμέρισμα με τη συνοδεία της μπάντας της Δημοτικής Κοινότητας Πολυκάστρου του Δήμου Παιονίας.

Το κάλεσμά μας έπιασε τόπο

Υπογράφει ο Σύλλογος Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων Ν. Κιλκίς 
Στα πλαίσια των κοινωνικών δραστηριοτήτων του συλλόγου μας, πρόσφερε και φέτος την αγάπη του σε οικογένειες οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας.

Aνοιξιάτικη εκδήλωση του "Αγίου Γεωργίου" Βαφειοχωρίου

Ανακοίνωση συλλόγου "ΆΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ" Βαφειοχωρίου
Σας προσκαλούμε στην ανοιξιάτικη εκδήλωση που διοργανώνει ο πολιτιστικός σύλλογος "ΆΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ", την Κυριακή 26 Απριλίου 2015 και ώρα 11:00π.μ. στο πρώην δημοτικό σχολείο Βαφειοχωρίου, με αφορμή τον εορτασμό της ίδρυσής του.

Η τέχνη του Σάκη Σημαιοφορίδη δεν ξεχνιέται....



Τίτλοι εφημερίδων, Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Όλα πιο δύσκολα!-Πληθαίνουν οι φωνές εντός του ΣΥΡΙΖΑ για δημοψήφισμα ή εκλογές- Κριστίν Λαγκάρντ:-Ο μήνας του μέλιτος φτάνει στο τέλος του·Πως θα επιβιώσουν τόσοι λαθραίοι στο Κέντρο; -Τραγωδία με 700 (;) νεκρούς μετανάστες μεταξύ των ακτών Μάλτας και Ιταλίας·Δημόσιο: Το ΠΑΣΟΚ είναι (ακόμα) εδώ!-/Στενοί δεσμοί.. τρίτου τύπου με τον ΣΥΡΙΖΑ
ΕΘΝΟΣ ·Στο κόκκινο πέντε ομάδες ασφαλισμένων-Συντάξεις: Ποιους απειλούν οι ανατροπές που έρχονται- ποιοι διασώζονται·Δίκη Χρυσής Αυγής- Πρεμιέρα με αντιφασιστικές διαδηλώσεις·Διαπραγματεύσεις στο Παρίσι- Αναζητούν τα βήματα για το.. τάνγκο της συνεννόησης