Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Είπαν ή έγραψαν σήμερα

Γ. Καρατζαφέρης:«Είναι η τελευταία ευκαιρία αναμέτρησης της κυβέρνησης με την τρόικα. Αναμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα».
Έλενα Ακρίτα:«Και να θέλεις να αγιάσεις, τι διάολο πια, κάπου κολάζεσαι! Γιατί όλα έχουν ένα όριο! Και η οικογένεια Τσοχατζοπούλου αυτό το όριο το πέρασε και το προσπέρασε προ πολλού»
Ριζάκη Άννα: "Επειδή όλοι επικαλούμαστε ότι οραματιζόμαστε μια καλύτερη κοινωνία, οφείλουμε τελικά να σκεφθούμε αν δεχόμαστε την ελεύθερη διακίνηση των κεφαλαίων και των προϊόντων αλλά όχι την ελεύθερη μετακίνηση των ανθρώπων".
Γιώργος Φραγγίδης:"Δεν μπορέσαμε σε κεντρικό επίπεδο να εμπνεύσουμε, να μετατρέψουμε την κραυγή του κόσμου σε πολιτική πρόταση. Μας απορρόφησε η αντιμετώπιση των προβλημάτων, χαθήκαμε στη λογική του κυβερνητισμού και τα παρελκόμενά του. Υπήρξε και η κακή συγκυρία που ήθελε η μεγάλη κρίση να σκάσει στα δικά μας χέρια."
Δημήτρης Μάρδας:
"Παράλληλα με το όρο απεχθές χρέος, χρησιμοποιήθηκε και ένας άλλος όρος το «επονείδιστο χρέος», το λεγόμενο αξιοκατάκριτο ή αισχρό χρέος. Και οι δύο όροι θεωρούνται από πολλούς ως συνώνυμοι, αποδίδοντας την έννοια του αγγλικού όρου Odious dept. Το ελληνικό όμως λεξιλόγιο είναι ιδιαίτερα πλούσιο και ακριβές. Έτσι, κατ’ άλλους οι δυο αυτοί όροι διαφέρουν σε κάποιο βαθμό, άσχετα αν καταλήγουν στο ίδιο σημείο."

Καταβολή οικογενειακών επιδομάτων από τον ΟΑΕΔ

Την έναρξη καταβολής των οικογενειακών επιδομάτων του έτους 2012 ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ. Η διαδικασία κατάθεσης των απαραίτητων δικαιολογητικών, ανάλογα με την κατηγορία των δικαιούχων, έχει οριστεί στις εξής ημερομηνίες:
- Από την 25η Ιουλίου 2012 για τους δικαιούχους με τρία παιδιά και άνω.
- Από την 3η Σεπτεμβρίου 2012 για τους δικαιούχους με δύο παιδιά.
- Από την 1η Οκτωβρίου 2012 για τους δικαιούχους με ένα παιδί.

Το σπίτι του ΠΑΟΚ στην Τούμπα Παιονίας


Πρώτη δημοσίευση 1 Μαΐου 2011

Η καταγγελία αναγνώστη της ημέρας

"Πιστεύω πως απευθύνομαι σε μια εφημερίδα που κρατάει της αξίες της ενημέρωσης με πίστη και αφοσίωση στον πολίτη του Κιλκις. Με την ελπίδα αυτή σας γράφω συγκεκριμένο γεγονός που ίσως δεν έχετε αντιληφθεί. Θεωρώ μεγάλη αδικία τις πράξεις συμπολίτη μας που διατηρεί κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, προς συμφέρον του, λόγω πτώσης του τζίρου καρφώνει συναδέλφους του επώνυμα σε υγειονομικές υπηρεσίες, δημοτικές κ.λπ. Τον Φεβρουάριο του 2012 παραγράφονται όλες οι παραβάσεις συμπολιτών μας και ο "συνάδελφος" αρχές Μαρτίου 2012 καταγγέλλει τους ελεύθερους επαγγελματίες υγειονομικού ενδιαφέροντος που με κόπους μηνών και ετών προσπαθούν να επιβιώσουν. Τώρα μέσα στην μάστιγα, με πρόστιμα και δικαστικές διαδικασίες με το ΤΕΒΕ να είναι ένα ενοίκιο επιπλέον, με την ΔΕΗ, όπου κάθε τρεις και λίγο αυξάνεται το τιμολόγιο, με μηνιαία διαμάχη του κάθε επαγγελματία για το ενοίκιο που δεν του φτάνουν τα χρήματα και ζητάει μείωση του ενοικίου, με συνεχή μείωση του μισθού του εργαζομένου άρα και του τζίρου της αγοράς, με τόσα χρέη και τόσο αγώνα για την καθημερινή επιβίωση, το μόνο που μας έλειπε από το Κιλκίς είναι ένας ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ.
Ένας Κιλκισιώτης Επαγγελματίας"

Έλληνες και σεξ: "154 επαφές το χρόνο"

Η τουρκική εφημερίδα Hürriyet κατατάσσει τους Έλληνες στην πρώτη θέση της λίστας των χωρών με τις περισσότερες σεξουαλικές επαφές κατά άτομο. Με μέσο όρο τις 154 επαφές τον χρόνο για κάθε Έλληνα, μπορούμε να συμπεράνουμε πως η οικονομική κρίση δεν έχει επηρεάσει αρνητικά την σεξουαλική μας δραστηριότητα.

«Η ΕΣΕΕ δείχνει τον ορισμό της υπερχρεωμένης επιχείρησης»

Η ΕΣΕΕ πραγματοποιεί με το ΙΝΕΜΥ σε εξαμηνιαία βάση έρευνα πεδίου σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 3.000 εμπορικών επιχειρήσεων χονδρικού και λιανικού εμπορίου στο σύνολο της χώρας. Η επανάληψη της έρευνας στοχεύει στη δημιουργία χρονοσειράς αναφορικά με βασικές μεταβλητές (πχ. κύκλος εργασιών, κέρδη, ασφαλιστικές υποχρεώσεις κα.), ώστε να αποτυπωθεί ακριβέστερα η πραγματική εικόνα του εμπορίου. Τα αποτελέσματα της έρευνας θα συμβάλλουν στη δημιουργία μιας διευρυνόμενης βάσης ποσοτικών και ποιοτικών στοιχείων μέσω ερευνών πεδίου σε αντιπροσωπευτικό δείγμα ΠΜΕ - ΜΜΕ.

Συνάντηση Αγαθοπούλου με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Παπαγεωργίου και υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥΠΕΚΑ, πραγματοποίησε σήμερα Δευτέρα 23 Ιουλίου το συντονιστικό φορέων του Νομού Κιλκίς για το θέμα της μεταλλείας χαλκού χρυσού στην περιοχή, με την παρουσία θεσμικών παραγόντων της τοπικής αυτοδιοίκησης σε πρώτο και δεύτερο βαθμό και εκπροσώπων του δικηγορικού συλλόγου, καθώς και της κ. Ειρήνης Αγαθοπούλου, βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ.

Το Επιμελητήριο Κιλκίς συμμετέχει στο πρόγραμμα Eurofresh Fruits

Το Επιμελητήριο Κιλκίς σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος και άλλα 15 Επιμελητήρια σε όλη τη Χώρα συμμετέχουν στην υλοποίηση του προγράμματος Eurofresh Fruits. Το πρόγραμμα αφορά στην προώθηση φρέσκων φρούτων (κεράσι, ακτινίδιο, πορτοκάλι, καρπούζι και επιτραπέζιο σταφύλι) στις αγορές της Ρωσίας, της Ουκρανίας και της Κίνας.

Το Επιμελητήριο Κιλκίς στηρίζει την Αγροτοδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Στο πλαίσιο υλοποίησης του Επιχειρησιακού Σχεδίου Αγροτικής Ανάπτυξης «Καλάθι Αγροτικών Προϊόντων» η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προχωρεί στη σύσταση της «Αγροτοδιατροφικής Σύμπραξης» με στόχο την προώθηση των διατροφικών προϊόντων που παράγονται στα διοικητικά όρια της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Σύμφωνα με τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Δημήτριο Ευθυμιάδη, η σύσταση της «Αγροτοδιατροφικής Σύμπραξης» , θα έχει τη μορφή μη κερδοσκοπικής εταιρίας και θα είναι το εργαλείο των φορέων ανάπτυξης της Κεντρικής Μακεδονίας, για την προώθηση των αγροτικών προϊόντων στην εσωτερική και διεθνή αγορά.

"Οι Βαλκανικοί Πόλεμοι Βήμα-Βήμα σε εικόνες "

Στη Δημοτική Κοινότητα Γουμένισσας, στα πλαίσια των εκδηλώσεων των 100 χρόνων ελεύθερης Παιονίας και ενταγμένη στις εκδηλώσεις των 37ων Θεοτοκίων, θα λειτουργήσει έκθεση στην αίθουσα Γ. Τύμπου (πρών υποθηκοφυλακείο Γουμένισσας) επί της οδού Κ. Γκόνου με θέμα: "Οι Βαλκανικοί Πόλεμοι Βήμα-Βήμα σε εικόνες ". Στον ίδιο χώρο θα εκθέσουν φωτογραφίες και μουσικά όργανα οι λαϊκοί μουσικοί κάτοικοι της πόλης μας
Διάρκεια εκθέσεων: 1-8-2012 έως 17-8-2012
Ώρες λειτουργίας: 10:00΄-13:00΄ και 17:00΄- 21:00΄

Σύσκεψη Αντιπεριφερειάρχη με τους 3 Βουλευτές Κιλκίς

Σε κλίμα συναίνεσης και συνεννόησης πραγματοποιήθηκε η πρώτη σύσκεψη-συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς κ.Χρήστου Γκουντενούδη με τους τρεις Βουλευτές Κιλκίς, κ.κ.Γεώργιο Γεωργαντά, Ειρήνη-Ελένη Αγαθοπούλου και Θεόδωρο Παραστατίδη.

Δ. Ψωμιάδης με αφορμή τα παράπονα οδηγών για τα προβλήματα στην κυκλοφορία κατά μήκος της ΠΑΘΕ: «Να επικρατήσει η λογική»

Με αφορμή τα παράπονα οδηγών για τα προβλήματα στην κυκλοφορία κατά μήκος της ΠΑΘΕ στα διοικητικά όρια της Π.Ε. Κατερίνης, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Διονύσης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Δεν αμφισβητεί κανείς, πως απόλυτη προτεραιότητα της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.» είναι η ασφάλεια των οδηγών, όπως επιτυγχάνεται μέσα από τις συνεχείς παρεμβάσεις για την αποκατάσταση των φθορών στο οδικό δίκτυο του χώρου ευθύνης της. Είναι σαφές, πως εκπτώσεις στην οδική ασφάλεια δεν χωρούν.

Sueddeutsche Zeitung: "Αδιανόητο» και τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα"

Πηγή: Deutsche Welle
Απίθανη θεωρεί την έγκριση τρίτου πακέτου βοήθειας για την Ελλάδα η Sueddeutsche Zeitung επικαλούμενη κυβερνητικούς κύκλους του Βερολίνου. Αρνητικός σε χρονική παράταση στην Ελλάδα ο υπ. Οικονομικών Β. Σόιμπλε. Μετά το Σπίγκελ και η γερμανική Sueddeutsche Zeitung (SZ) υποστηρίζει σήμερα ότι οι σημαντικότεροι χρηματοδότες της Ελλάδας, και κυρίως η Γερμανία, δεν είναι πλέον διατεθειμένοι να στηρίξουν περαιτέρω την Ελλάδα, πέραν των όσων έχουν ήδη συμφωνηθεί.

Η Έλενα Ακρίτα τα «ψέλνει» στην Βίκυ Σταμάτη

Η πρόσφατη συνέντευξη της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου λειτούργησε σαν «κόκκινο» πανί για την γνωστή δημοσιογράφο-σεναριογράφο που αποφάσισε να ασχοληθεί με το φαινόμενο «Βίκυ Σταμάτη».
«Και να θέλεις να αγιάσεις, τι διάολο πια, κάπου κολάζεσαι! Γιατί όλα έχουν ένα όριο! Και η οικογένεια Τσοχατζοπούλου αυτό το όριο το πέρασε και το προσπέρασε προ πολλού», ξεκινάει το άρθρο της στα ΝΕΑ η Έλενα Ακρίτα.

Τρεις οι νεκροί από την πτώση λεωφορείου σε χαράδρα στη Χίο - ΒΙΝΤΕΟ από το φλεγόμενο λεωφορείο



ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ politischios.gr
- Δυο γυναίκες και ένας άνδρας έχασαν τη ζωή τους
- Εννιά άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο
- Ξέσπασε φωτιά στη χαράδρα από την πτώση του λεωφορείου
- Άγνωστο γιατί ο οδηγός έχασε τον έλεγχο και το λεωφορείο κατέληξε στη χαράδρα

Δυστυχώς η λίστα του θανάτου μεγαλώνει στη Χίο. Πριν λίγη ώρα έχασε τη μάχη στο νοσοκομείο και μια γυναίκα που είχε τραυματιστεί σοβαρά και έτσι πλέον οι νεκροί από την πτώση του λεωφορείου σε χαράδρα είναι τρεις. Δύο γυναίκες και ένας άνδρας, ενώ ακόμη εννιά άνθρωποι έχουν τραυματιστεί σοβαρά. 16 έως 67 ετών οι τραυματίες. Ορισμένοι χρειάστηκε να χειρουργηθούν ωστόσο σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες δεν υπάρχει κίνδυνος ζωής για κανέναν.

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Στάση εργασίας την Τρίτη 24 Ιουλίου 2012


Ψήφισμα ΑΔΕΔΥ Νομαρχιακού Τμήματος Κιλκίς, για το επίδομα παραμεθορίων περιοχών

Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Αποστολίδης Παύλος της υπηρεσιακής κυβέρνησης, απέστειλε στις 7 Ιουνίου 2012 εγκύκλιο με την οποία επιχειρείται εκ νέου ο καθορισμός των απομακρυσμένων και παραμεθόριων περιοχών προκειμένου να χορηγείται με νέα κριτήρια το σχετικό επίδομα στους υπαλλήλους που υπηρετούν σε αυτές. Μας δημιουργεί αλγεινή εντύπωση η βιασύνη ενός υπηρεσιακού υπουργού να εκδώσει μια τέτοια σημαντική εγκύκλιο, παραμονές των εκλογών και να μην αφήσει ένα τέτοιο σοβαρό ζήτημα να το χειριστεί μια κυβέρνηση που θα προέκυπτε από την ψήφο του Ελληνικού λαού.

Συγκέντρωση στη Γουμένισσα με θέμα: «Αξιοποίηση του στρατοπέδου Μακεδονομάχου Καπετάν Γκόνου Δογιάμα»

Με πρωτοβουλία της Δημοτικής Κοινότητας Γουμένισσας και του Δήμου Παιονίας, στις 12-8-2012, ημέρα Κυριακή και ώρα 10:30π.μ. στο Κέντρο Νεότητας Γουμένισσας , θα γίνει συνάντηση με τους Γουμενισσιώτες επιστήμονες μηχανικούς, εκπροσώπους συλλόγων-φορέων της πόλης μας και κατοίκων με θέμα: «Αξιοποίηση του στρατοπέδου Μακεδονομάχου Καπετάν Γκόνου Δογιάμα», το οποίο περιήλθε στο Δήμο Παιονίας μετά από ενέργειες της Δημοτικής Κοινότητας Γουμένισσας.

Συνελήφθη 49χρονος για ναρκωτικά στην Πιερία

Συνελήφθη χθες (22.07.2012) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κατερίνης Πιερίας, ένας ημεδαπός 49 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Ειδικότερα, στην Νέα Έφεσσο Πιερίας, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, στο σπίτι του 49χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (5) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 20 έως 50 εκατοστά τα οποία τα καλλιεργούσε στον κήπο του σπιτιού του. Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Κατερίνης. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης.

Συνελήφθη 54χρονος για ναρκωτικά στην Ημαθία

Συνελήφθη χθες (22.07.2012) το μεσημέρι, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Νάουσας Ημαθίας, ένας ημεδαπός 54 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
Ειδικότερα, στη Χαρίεσσα Ημαθίας, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, σε αστυνομικό έλεγχο του αγροκτήματος του 54χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
· (9) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 0,5 έως 1,5 μέτρων
(1) πλαστικό δοχείο και ένας (1) κουβάς.
Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Νάουσας Ημαθίας.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα πλημμελειοδικών Βέροιας.

Γαλάζια σημαία, κίτρινη θάλασσα… Στρατώνι, 20-7-2012




Πηγή: antigoldgreece
Bίντεο που τραβήχτηκε το πρωί τη Παρασκευής 20 Ιουλίου – μια τυχαία μέρα, που δεν υπήρχε καμία πληροφορία για διαρροή νερών μεταλλείου στη θάλασσα. Δείτε την εικόνα της παραλίας με τη γαλάζια σημαία και βγάλτε τα συμπεράσματά σας…

Από το απεχθές στο επονείδιστο χρέος

Του Δημήτρη Μάρδα
Καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ

Κατά την περίοδο της διαπραγμάτευσης του πρώτου Μνημονίου ακούστηκε ο όρος «απεχθές χρέος», ένας όρος που αναφέρεται στο δημόσιο εκείνο χρέος, που έγινε με ανήθικο-παράνομο τρόπο και δε χρησιμοποιήθηκε για σκοπούς που εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα ενός κράτους και τις ανάγκες των πολιτών.

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με θέμα, "Παράνομες οικονομικές συναλλαγές στο ΚΕΕΛΠΝΟ"

Κύριε Υπουργέ,
Αίσθηση προκαλούν δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου σχετικά με «ύποπτες» οικονομικές συναλλαγές, οι οποίες είχαν ως αφετηρία τα γραφεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ). Σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα, το ΣΔΟΕ - ύστερα από σωρεία καταγγελιών για εικονικές συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ επιχειρηματικών στελεχών με επικεφαλείς του ΚΕΕΛΠΝΟ- διενήργησε έρευνα και έδωσε εντολή σε μεγάλο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα για άνοιγμα των σχετικών λογαριασμών.

Συνάντηση Γεωργαντά με «ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ»

Από το Πολιτικό Γραφείο του βουλευτή Κιλκίς της Ν.Δ. Γιώργου Γεωργαντά εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: "Ο βουλευτής Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας Γεώργιος Γεωργαντάς θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο και τεχνικά στελέχη της «ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ» το πρωί της Τετάρτης 25 Ιουλίου στην Αθήνα προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της χρηματοδότησης της μελέτης για τις εργασίες επισκευής και διαρρύθμισης του κτηρίου της Μητρόπολης Κιλκίς (πρώην Εκκλησιαστικό Λύκειο) ώστε να στεγάσει τις υπηρεσίες του Πρωτοδικείου Κιλκίς.  Στη συνάντηση θα συμμετάσχει και η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς κ. Ευρώπη Αρτόγλου. Υπενθυμίζουμε ότι από την ημέρα της εκλογής του στην Βουλή ο κ. Γεωργαντάς είχε επανειλημμένες συνεργασίες με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την υπέρβαση όποιων εμποδίων στην ενοικίαση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και διαρρύθμιση του κτηρίου της Μητρόπολης Κιλκίς ώστε να στεγαστούν σε ευπρεπείς χώρους οι υπηρεσίες της Δικαιοσύνης στο Κιλκίς."

ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς: Θέσεις για το Μεταναστευτικό

Ριζάκη Άννα
Μέλος ΣΥΡΙΖΑ ΚΙΛΚΙΣ
Ένα από τα προβλήματα για τα οποία γίνεται πολύς λόγος στην ελληνική κοινωνία εδώ και 20 περίπου χρόνια είναι το μεταναστευτικό. Ζήτημα σύνθετο που δυστυχώς αντιμετωπίστηκε επιφανειακά και χρησιμοποιήθηκε από τις κυβερνήσεις με στόχο πολιτικά οφέλη. Συνέπεια αυτών των επιλογών είναι η δημιουργία στους πολίτες συχνά αντιφατικών συναισθημάτων. Πότε κινητοποιείται ο ανθρωπισμός τους και πότε το ένστικτο επιβίωσης με αποτέλεσμα να παρατηρούνται ρατσιστικές συμπεριφορές. Και πράγματι δεν υπάρχει εύκολη απάντηση. Όταν όμως έχει κανείς ν’ αντιμετωπίσει ένα περίπλοκο πρόβλημα, νομίζω ότι ένας τρόπος για να το προσεγγίσει σωστά, είναι ν’ αναζητήσει την αρχή του.

Οδηγίες για την πρόληψη της μόλυνσης των εργαζομένων σε εξωτερικούς χώρους από τον ιό του δυτικού Νείλου

Ο ιός του Δυτικού Νείλου (West Nile Virus-WNV) μεταδίδεται στον άνθρωπο κυρίως μέσω δήγματος μολυσμένων κουνουπιών. Η κύρια δεξαμενή του ιού στη φύση είναι τα πτηνά, ενώ οι άνθρωποι και τα θηλαστικά θεωρούνται ως αδιέξοδοι ξενιστές. Τα κουνούπια συχνά αναπτύσσονται σε νερά που λιμνάζουν για περισσότερες από 4 ημέρες και είναι πιο δραστήρια από το σούρουπο έως το ξημέρωμα. Πισίνες, λίμνες, στέρνες, τάφροι άρδευσης, βαρέλια βροχής, αλλά και θαμνώδεις και δασικές εκτάσεις ευνοούν την ανάπτυξή τους. Οι περισσότερες λοιμώξεις συμβαίνουν από τον Ιούλιο μέχρι το Σεπτέμβριο.

"Να δημιουργήσουμε ένα νέο, χρήσιμο κόμμα"

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΡΑΓΓΙΔΗ,
μαιευτήρα, πρ. βουλευτή ΠΑΣΟΚ ν. Κιλκίς

Ιδεολογικά, συναισθηματικά και αξιακά η μεγάλη πλειονότητα του λαού μας αισθανόμαστε μέλη της μεγάλης κεντροαριστερής παράταξης που κεντρικός της πόλος υπήρξε για σχεδόν 4 δεκαετίες το ΠΑΣΟΚ, οι άνθρωποί του, οι ιδέες του, οι επιδιώξεις του. Συγκυριακά και με βαριά καρδιά, μεγάλο κομμάτι εκλογικά, αποφάσισε στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις την προσωρινή απομάκρυνση από το κόμμα, όχι από την Κεντροαριστερά. Από το κόμμα που μας πρόσφερε τις μεγαλύτερες συγκινήσεις, που άλλαξε ριζοσπαστικά τα δεδομένα την εποχή της δημιουργίας του, που έδωσε φωνή και όραμα σε ανθρώπους που μέχρι τότε ήταν στο περιθώριο. Δε φταίνε αυτοί που απομακρύνθηκαν, αντιθέτως, φταίνε άλλα πολλά.

Τίτλοι εφημερίδων, Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ·Παράθυρο επενδύσεων άνοιξε ο Κλίντον – Επικεφαλής ομογενών επιχειρηματιών επισκέφθηκε τον πρωθυπουργό – «Η Ελλάδα είναι μια πλούσια χώρα με δημιουργικούς ανθρώπους, πλούσια σε ιδέες και κληρονομιά»·Ενώ έχει ανεκμετάλλευτα… 97.060 δημόσια κτίρια.. –Το κράτος νοικιάζει 902 ακίνητα από ιδιώτες!·Με πρώτη ενίσχυση 1,44 δις ευρώ – Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων βοηθά τις αποκρατικοποιήσεις
ΑΥΡΙΑΝΗ ·Ενώ το ΔΝΤ απειλεί να εγκαταλείψει την Ελλάδα – Τυπώστε δραχμή για να πληρώνετε μισθούς υπαλλήλων και συντάξεις προτρέπουν οι Γερμανοί·Συνάντηση με Κλίντον – Αποφασισμένος να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις ο Σαμαράς·40 δις ευρώ στοιχίζει η επιμήκυνση του προγράμματος σταθερότητας (υπ. Οικονομικών)