Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Ψήφισμα ΑΔΕΔΥ Νομαρχιακού Τμήματος Κιλκίς, για το επίδομα παραμεθορίων περιοχών

Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Αποστολίδης Παύλος της υπηρεσιακής κυβέρνησης, απέστειλε στις 7 Ιουνίου 2012 εγκύκλιο με την οποία επιχειρείται εκ νέου ο καθορισμός των απομακρυσμένων και παραμεθόριων περιοχών προκειμένου να χορηγείται με νέα κριτήρια το σχετικό επίδομα στους υπαλλήλους που υπηρετούν σε αυτές. Μας δημιουργεί αλγεινή εντύπωση η βιασύνη ενός υπηρεσιακού υπουργού να εκδώσει μια τέτοια σημαντική εγκύκλιο, παραμονές των εκλογών και να μην αφήσει ένα τέτοιο σοβαρό ζήτημα να το χειριστεί μια κυβέρνηση που θα προέκυπτε από την ψήφο του Ελληνικού λαού.
Η εγκύκλιος στο σύνολο της χαρακτηρίζεται απαράδεκτη καθώς όχι απλά προχωρεί με έμμεσο τρόπο σε μείωση εισοδήματος αλλά και αποπροσανατολίζει προκειμένου να μην αντιμετωπίζεται το πραγματικό πρόβλημα που είναι η οικονομική αφαίμαξη και υποβάθμιση του δημόσιου υπαλλήλου, αλλά να ασχολούμαστε με το ποιος δικαιούται και ποιος όχι το επίδομα.
Ο Ν. Κιλκίς πληροί το κριτήριο της απόστασης των είκοσι(20) χιλιομέτρων από τα σύνορα με την Π.Γ.Δ.Μ., η εγκύκλιος όμως αναφέρεται σε πόλεις και χωριά και όχι σε Νομούς ή Δήμους και ζητά από τους Γενικούς Γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων να ιεραρχήσουν τις προτεινόμενες περιοχές, ως προς την αναγκαιότητα χορήγησης του επιδόματος.
Στον Νομό μας συντρέχουν προϋποθέσεις που καθιστούν αναγκαία τη συνέχιση καταβολής του επιδόματος όπως:
· Ο Νομός Κιλκίς είναι ο φτωχότερος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με υψηλότατα ποσοστά ανεργίας.
· Οι κλιματικές συνθήκες είναι αντίξοες και υποβάλλουν τους Δημοσίους Υπαλλήλους σε περισσότερα έξοδα θέρμανσης από τους συναδέλφους τους σε οποιαδήποτε περιοχή της χώρας, κατά τους χειμερινούς μήνες.
· Η χορήγηση του επιδόματος των παραμεθορίων περιοχών θα αποτελέσει κίνητρο για την παραμονή των υπηρετούντων Δημοσίων Υπαλλήλων στις υπηρεσίες τους, αλλά και κίνητρο προσέλκυσης νέων υπαλλήλων ώστε να εγκατασταθούν να προσφέρουν και να στελεχώσουν επαρκώς τη Δημόσια Διοίκηση του Νομού μας.
Η κατάργηση του επιδόματος παραμεθορίων περιοχών, που σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί μέτρο δικαιότερης μισθολογικής πολιτικής, θα επιδεινώσει ακόμη περισσότερο την οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά και θα επιφέρει άμεσα αρνητικότατες συνέπειες και στην τοπική αγορά.
Ταυτόχρονα με την αποστέρηση έστω και του μικρού αυτού ποσού των εκατό(100)ευρώ μηνιαίως, το οποίο μετά από πολλούς αγώνες άρχισε να καταβάλλεται από το Μάρτιο του 2012, επέρχεται και μια επιπλέον ουσιαστική απαξίωση, καθώς με τον αποχαρακτηρισμό της περιοχής ως παραμεθόριας, πλέον παύει η ευνοϊκή μοριοδότηση στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, το ευνοϊκό καθεστώς στις μετατάξεις, η υποχρεωτική συνυπηρέτηση συζύγων, γεγονός το οποίο δημιουργεί ένα αποτρεπτικό πλαίσιο είτε για να εγκατασταθεί κάποιος στην περιοχή είτε να επιστρέψει σ’ αυτή.
Καλούμε τους Βουλευτές του Νομού, τον Αντιπεριφερειάρχη ,τους Δημάρχους και τα Δημοτικά Συμβούλια και όλους τους κοινωνικούς φορείς, να στηρίξουν το δίκαιο αίτημά μας για τη διατήρηση χορήγησης του επιδόματος κάτι που ρητά η εγκύκλιος προσπαθεί να αποτρέψει και να δεσμευτούν ότι θα αντιταχθούν στην με οποιοδήποτε τρόπο παραπέρα μείωση του εισοδήματος των δημοσίων υπαλλήλων και ότι αυτό συνεπάγεται για την τοπική κοινωνία.

1 σχόλιο:

  1. ολα για τους υπάλληλους και μονο για τους υπαλληλους ...δεν υπαρχει τιποτε αλλο στον Ελληνικο κοσμο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.