Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2012

Δ. Ψωμιάδης με αφορμή τα παράπονα οδηγών για τα προβλήματα στην κυκλοφορία κατά μήκος της ΠΑΘΕ: «Να επικρατήσει η λογική»

Με αφορμή τα παράπονα οδηγών για τα προβλήματα στην κυκλοφορία κατά μήκος της ΠΑΘΕ στα διοικητικά όρια της Π.Ε. Κατερίνης, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Διονύσης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Δεν αμφισβητεί κανείς, πως απόλυτη προτεραιότητα της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.» είναι η ασφάλεια των οδηγών, όπως επιτυγχάνεται μέσα από τις συνεχείς παρεμβάσεις για την αποκατάσταση των φθορών στο οδικό δίκτυο του χώρου ευθύνης της. Είναι σαφές, πως εκπτώσεις στην οδική ασφάλεια δεν χωρούν.
Την ίδια, όμως, ώρα, όπως καταγγέλλει η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου με επιστολή της στο γενικό διευθυντή της εταιρείας, πληθαίνουν τα παράπονα από διερχόμενους οδηγούς οι οποίοι διαμαρτύρονται για το σχετικό προγραμματισμό, για το κλείσιμο λωρίδων κυκλοφορίας σε ώρες και ημέρες αιχμής.
Βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη καμπή της τουριστικής περιόδου, σε μια εποχή όπου ο τουρισμός είναι η μόνη ίσως «ανάσα» για τις τοπικές κοινωνίες και την τόνωση της βαριά δοκιμαζόμενης αγοράς εργασίας.
Ζητάμε από την εταιρεία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.» να αντιληφθεί την κρισιμότητα των στιγμών και να βοηθήσει από την πλευρά της στη διασφάλιση της εύκολης πρόσβασης των επισκεπτών στους τουριστικούς προορισμούς της Πιερίας.
Αυτό που ζητάμε είναι να επικρατήσει η λογική, να αρθεί άμεσα ο ιδιότυπος αυτός συγκοινωνιακός αποκλεισμός που οδηγεί την Πιερία στην οικονομική ασφυξία».
Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας στις 20-07-2012 προς την εταιρεία «ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε.»:
«Όλοι μας γνωρίζουμε τις φθορές που προκαλούνται από την συνεχή κυκλοφορία οχημάτων όλων των τύπων, στα οδοστρώματα των οδών και ιδιαίτερα στις μεγάλες εθνικές οδικές αρτηρίες, όπως είναι η ΠΑΘΕ.
Γνωρίζουμε ότι κύριο μέλημα της «ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε.» είναι η διασφάλιση της ομαλούς και ασφαλούς κυκλοφορίας των οχημάτων κατά μήκος της ΠΑΘΕ (τμήμα ευθύνης της), το οποίο επιτυγχάνεται με τους συνεχείς ελέγχους των τεχνικών της εταιρείας αλλά και την άμεση αποκατάσταση των φθορών από τα συνεργεία που διαθέτει.
Θα θέλαμε όμως, να σας επιστήσουμε την προσοχή σας, όσον αφορά τον προγραμματισμό των ενεργειών αποκατάστασης των φθορών, να γίνονται σε ημέρες και ώρες, όπου η κυκλοφορία των οχημάτων είναι πιο αραιά και πιθανά οι συνθήκες του περιβάλλοντος είναι ευνοϊκότερες για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη αποκατάσταση των φθορών του οδοστρώματος (π.χ. θερμοκρασία & υγρασία αέρα και ασφαλτοτάπητα).
Η επισήμανση γίνεται διότι καταγράφηκαν πολλαπλά παράπονα από οδηγούς οι οποίοι ταλαιπωρήθηκαν από τα συνεργεία αποκατάστασης φθορών του οδοστρώματος, ιδιαίτερα σε κομβικά σημεία της ΠΑΘΕ κατά μήκος της Περιφερειακής Ενότητας ΠΙΕΡΙΑΣ.
Η άσχημη εμπειρία από την δημιουργία κυκλοφοριακής συμφόρησης ή / και δυσκολίας μετάβασης στον επιθυμητό προορισμό κάθε οδηγού, μεταφέρεται αυξανόμενα πολλαπλασιαζόμενη δυσανάλογα, με αποτέλεσμα οι προορισμοί της ΠΙΕΡΙΑΣ να αποκλείονται εμμέσως από τους τουριστικούς προορισμούς, λόγω των τεχνικών έργων που έχετε προγραμματίσει με άξονα μόνο την εξυπηρέτηση της εταιρείας.
Όπως αντιλαμβάνεστε, ο «αποκλεισμός» των τουριστικών προορισμών της Πιερίας λόγω των έργων που εκτελούνται, μπορεί να είναι έμμεσος, αποτελεί όμως άμεσο πλήγμα στις τοπικές επιχειρήσεις και κοινωνίες, εν μέσω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης και της μεγάλης οικονομικής ύφεσης που βιώνουμε όλοι μας.
Παρακαλούμε, λοιπόν όπως προβείτε στις απαιτούμενες ενέργειες έτσι ώστε να αρθεί ο «αποκλεισμός» της ΠΙΕΡΙΑΣ λόγω των τεχνικών έργων που εκτελούνται κατά μήκος της ΠΑΘΕ, που προφανώς εξασφαλίζουν την ασφαλέστερη μετακίνηση των οχημάτων αλλά αφετέρου να εξασφαλίζονται τα απαιτούμενα δεδομένα για τη διατήρηση της «ζωής» των τοπικών επιχειρηματιών.
Ευχαριστούμε, εκ των προτέρων για την ανταπόκρισή σας.
H Aντιπεριφερειάρχης Πιερίας
Σοφία Μαυρίδου»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου