Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Συνάντηση Αγαθοπούλου με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Παπαγεωργίου και υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥΠΕΚΑ, πραγματοποίησε σήμερα Δευτέρα 23 Ιουλίου το συντονιστικό φορέων του Νομού Κιλκίς για το θέμα της μεταλλείας χαλκού χρυσού στην περιοχή, με την παρουσία θεσμικών παραγόντων της τοπικής αυτοδιοίκησης σε πρώτο και δεύτερο βαθμό και εκπροσώπων του δικηγορικού συλλόγου, καθώς και της κ. Ειρήνης Αγαθοπούλου, βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ.
Η. κ. Αγαθοπούλου συντάχθηκε με τους εκπροσώπους του νομού και μετέφερε την έντονη αντίθεση του συνόλου της τοπικής κοινωνίας στην εκμετάλλευση του χαλκού, χρυσού. Δήλωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαίρως είχε τοποθετηθεί την προηγούμενη περίοδο ότι πιθανή έναρξη των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων στην περιοχή θα οδηγήσει στην ολοκληρωτική καταστροφή του περιβάλλοντος, των υπόγειων υδάτων, των αρχαιολογικών τόπων ενώ θα έχει ανυπολόγιστες βλάβες στην υγεία των πολιτών.
Συγκεκριμένα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αγαθοπούλου τόνισε ότι: Η κοινωνία του Κιλκίς έχει εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά της στην τακτική που ακολούθησε η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου στο στάδιο της διαβούλευσης και γι’ αυτό είναι πολύ επιφυλακτική και δύσπιστη σε κάθε επόμενη ενέργεια του Υπουργείου.
Η κ. Αγαθοπούλου έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα που αφορούν την οικονομοτεχνική μελέτη και τα υποτιθέμενα κέρδη που θα υπάρξουν για τον τόπο συγκριτικά με τις υπάρχουσες δραστηριότητες των κατοίκων, όπως και ερωτήματα σχετικά με την αύξηση της απασχόλησης για την οποία διατείνεται το υπουργείο. Με δεδομένο ότι δεν υπάρχει ακόμα Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων δεν μπορούν να απαντηθούν κρίσιμα ερωτήματα που τίθενται, όπως το με ποιο τρόπο αποτιμά το Υπουργείο την καταστροφή φυσικού πλούτου, δασικής έκτασης και βοσκοτόπων 91.000 στρεμμάτων που διεκδικούνται από τις εταιρείες. Τονίστηκε ιδιαίτερα από την βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ πως ενώ μοιράζονται υποσχέσεις για 500 μελλοντικές θέσεις εργασίας στα μεταλλεία, ποτέ δεν αξιοποιήθηκαν οι αναπτυξιακές μελέτες για το νομό που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν πλείστες θέσεις εργασίας σε πολλούς τομείς.
Όλοι οι φορείς τοποθέτησαν με έμφαση το κρίσιμο ζήτημα του νερού και της λειψυδρίας που αντιμετωπίζει ο νομός καθώς και της απειλούμενης ερημοποίηση, λέγοντας χαρακτηριστικά πως για τους κατοίκους του νομού το νερό είναι πολυτιμότερο από το χρυσό.
Ο Υπουργός από την πλευρά του δήλωσε πως θα εξετάσει τις τοποθετήσεις των παρευρισκόμενων και ισχυρίστηκε πως οι μεταλλευτικές δραστηριότητες θα μπορούσαν να είναι συμβατές με άλλες τοπικές και οικονομικές δραστηριότητες, κάτι το οποίο αντέκρουσε η αντιπροσωπεία του Κιλκίς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.