Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

"Να δημιουργήσουμε ένα νέο, χρήσιμο κόμμα"

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΡΑΓΓΙΔΗ,
μαιευτήρα, πρ. βουλευτή ΠΑΣΟΚ ν. Κιλκίς

Ιδεολογικά, συναισθηματικά και αξιακά η μεγάλη πλειονότητα του λαού μας αισθανόμαστε μέλη της μεγάλης κεντροαριστερής παράταξης που κεντρικός της πόλος υπήρξε για σχεδόν 4 δεκαετίες το ΠΑΣΟΚ, οι άνθρωποί του, οι ιδέες του, οι επιδιώξεις του. Συγκυριακά και με βαριά καρδιά, μεγάλο κομμάτι εκλογικά, αποφάσισε στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις την προσωρινή απομάκρυνση από το κόμμα, όχι από την Κεντροαριστερά. Από το κόμμα που μας πρόσφερε τις μεγαλύτερες συγκινήσεις, που άλλαξε ριζοσπαστικά τα δεδομένα την εποχή της δημιουργίας του, που έδωσε φωνή και όραμα σε ανθρώπους που μέχρι τότε ήταν στο περιθώριο. Δε φταίνε αυτοί που απομακρύνθηκαν, αντιθέτως, φταίνε άλλα πολλά.
Δεν μπορέσαμε σε κεντρικό επίπεδο να εμπνεύσουμε, να μετατρέψουμε την κραυγή του κόσμου σε πολιτική πρόταση. Μας απορρόφησε η αντιμετώπιση των προβλημάτων, χαθήκαμε στη λογική του κυβερνητισμού και τα παρελκόμενά του. Υπήρξε και η κακή συγκυρία που ήθελε η μεγάλη κρίση να σκάσει στα δικά μας χέρια.
Κάθε εμπόδιο για καλό, λέει ο σοφός λαός και εμείς δε θα τον διαψεύσουμε. Αντιθέτως.
Πρέπει να μάθουμε απ' τα γεγονότα, να ανασυνταχθούμε, να οραματιστούμε εκ νέου, να δημιουργήσουμε. Εχουμε πείρα που ελάχιστοι έχουν. Πρέπει να κρατήσουμε όλα τα καλά και να αποσείσουμε όλες τις στρεβλώσεις. Πρέπει να προηγηθούμε της εποχής, να δώσουμε όραμα. Μερικές φορές χρειάζεται ένα σοκ για να γίνει κάτι σημαντικό, τόσο μεγάλες αλλαγές. Και το σοκ υπήρξε.
Δεν είναι κακό να δοκιμάζεις και άλλους συνδυασμούς και άλλες προτάσεις. Αντιθέτως, είναι το μεγάλο κίνητρο για μας και την παράταξή μας, αρκεί να είναι το εφαλτήριο να γίνουμε οι καλύτεροι. Οι πολίτες απαιτούν τη ριζική αναδιάρθρωση της παράταξης, ένα καινούργιο εγχείρημα που θα εγγυάται την αξιοκρατία και τη διαφάνεια παντού, που θα απομακρύνει κάθε φαινόμενο αλαζονείας και διαφθοράς της εξουσίας και των ταγών της.
Ας μάθουμε από τις επιλογές του κόσμου τις ανάγκες της εποχής. Ας κάνουμε εμείς τις καλύτερες προτάσεις. Αν δεν μπορούμε, να αποσυρθούμε. Ας αποσυρθεί όποιος επιμένει σε παλιές τακτικές, ας αποσυρθεί και όποιος δεν έχει κάτι ακόμα να δώσει. Αλλά οι περισσότεροι μπορούμε να μετάσχουμε στο νέο εγχείρημα, να δημιουργήσουμε κάτι φρέσκο με τη γνώση της εμπειρίας και την υπέρβαση της ορμής της νεανικής δημιουργίας. Ο δικός μας χώρος το έχει αποδείξει, έχει χαρίσει στην κοινωνία μας χρόνια δημιουργίας, ευημερίας, προκοπής και εμείς πρέπει να το ξανακάνουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.