Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024

Διαμαρτυρία για τη μη έγκριση τμημάτων κατεύθυνσης στο Γενικό Λύκειο Αξιούπολης

Υπογράφουν οι Γονείς και Κηδεμόνες των μαθητών της Γ’ Γενικού Λυκείου Αξιούπολης

Γράφουμε αυτή την επιστολή ως γονείς μαθητών της Γ’ τάξης του Γενικού Λύκειου Αξιούπολης, εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκειά μας για την απόφαση μη έγκρισης του τμήματος της Γ ' Οικονομίας-Πληροφορικής (5 μαθητών ) και του τμήματος της Γ' Θετικής κατεύθυνσης (2 μαθητών).

Θεωρούμε ότι η απόφαση αυτή είναι άδικη για τους εξής λόγους. Η μη έγκριση των τμημάτων αυτών στερεί από τους μαθητές μας τη δυνατότητα να ακολουθήσουν τις σπουδές που επιθυμούν στο σχολείο που φοίτησαν τα προηγούμενα 2 χρόνια. Η αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος αποτελεί βασικό παράγοντα αρνητικών επιπτώσεων στην ψυχολογία των μαθητών. Και αυτό συντελεί περαιτέρω στην ήδη επιβεβαρυμμένη ψυχολογική κατάσταση μαθητών Γ΄Λυκείου.

Επιπλέον, το σχολείο είναι ένα σχολείο παραμεθορίου περιοχής που εξυπηρετεί παιδιά από χωριά που ήδη μετακινούνται από και προς Αξιούπολη. Θεωρούμε ότι θα ήταν αδιαπραγμάτευτη η οποιαδήποτε διευκόλυνση για τα παιδιά αυτά.

Επίσης, διαπιστώθηκε ότι σε όλο τον νομό Κιλκίς ΔΕΝ εγκρίθηκαν τμήματα 2 σχολείων , το ένα ήταν το δικό μας ΓΕΛ! Ποιο ήταν ακριβώς το κριτήριο για την αρνητική αυτή διάκριση, όταν μελετώντας την απόφαση διαπιστώνουμε έγκριση τμήματος με ένα μόνο άτομο σε άλλο σχολείο του νόμου; Ακόμα και 2 ή 3 ατόμων σε ανάλογες κατευθύνσεις.

Ζητούμε την άμεση επανεξέταση της απόφασης και την έγκριση των απαραίτητων τμημάτων κατεύθυνσης.

Είμαστε διαθέσιμοι για κάθε περαιτέρω συζήτηση που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια λύση που να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μαθητών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.